Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

CTP, despre comportamentul lui Raed Arafat în timpul intervenției de la Colectiv: „În dreapta sunt morții. Se întoarce și se ușchește”

CTP despre Raed Arafat

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat la Digi24 comportamentul oficialităților prezente în timpul intervenției de la Colectiv. Printre ele și Raed Arafat, omul care ar fi trebuit să coordoneze operațiunile pompierilor.

„Uitați-vă acolo ce face. Uitați capul ăla de Nosferatu, îl vedeți din spate. Vine până aici, în dreapta sunt morții. Se întoarce și se ușchește, în timp ce Oprea-minte mică (fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, n.r.) vorbește la telefon. Ce face mai departe domnul Arafat? Se cară. O să mai vină o imagine unde vorbește la telefon. Nu se apropie de zona respectivă, unde ăia stau degeaba. Se întoarce cu spatele și vorbește la telefon”, remarcă jurnalistul.

„Ești principalul responsabil pentru tot ce este acolo”, adaugă el. „El este șeful absolut a tot ce se întâmplă și acest om, în condițiile în care, în mod evident, acolo este o debandadă totală, oamenii ăia stau în proporție de 95% de pomană, se învârt de colo colo și sar peste morți. Și, în această situație de debandadă, principalul vorbește la telefon. Ca să arate că face vreo treabă. Ce trebuia să facă în secunda aia? Să-și dea haina jos, să se ducă acolo în față și să înceapă să-i coordoneze pe oamenii ăștia necoordonați deloc. Asta trebuia să facă, dacă era un șef adevărat”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„E greu să distrug acest mit al lui Arafat, pentru că el era folositor poporului ăstuia, dar nu am ce să fac. Atunci ne amintim ce a spus – n-o să uit niciodată: totul a decurs impecabil la intervenție și infecții nosocomiale sunt și în Occident”, a atras atenția Cristian Tudor Popescu.

În imagini apare și Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4. „Ce face acest Piedone? Ăsta nici măcar nu vorbește la telefon. Se uită ca râma în piatră. Nu face nimic. Se uită și stă și el pe acolo. Iar ministrul de Interne, la fel, vorbește la telefon, în loc să intervină. Trebuia să intervină la fața locului, să-i organizeze pe oamenii ăștia cât de cât. Măcar să nu se mai dea cap în cap acolo”.

„Niciunul dintre acești principali responsabili nu intervine la fața locului. Niciunul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta e convins că Arafat știa de filmările din timpul intervenției. „Cum să nu știe? Dacă nu știa, este gravissim. Dacă i l-au ascuns și lui, atunci sunt arestabili acești inși mâine. Dar eu nu cred așa ceva, e imposibil. Cum să nu știe Arafat? Chiar vă imaginați? Ăștia i-au arătat filmul, au stat toți acolo la scuteală cu el, s-au uitat la cinemaul privat și Arafat a zis: lăsați-l jos. Cum să nu știe el, șeful?”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Cât despre declarația lui Arafat, care a spus că va vorbi despre Colectiv abia după alegerile prezidențiale, jurnalistul a comentat:

„Domnul Arafat își justifică topirea în peisaj acum: domnule, eu nu vreau să influențez campania prezidențială. Cum își permite așa ceva? Este executiv, este secretar de stat și trebuie să dea socoteală în situația creată. Ce legătură are cu campania? Candidează la președinție? Nu pot să fac decât o singură supoziție: că are treabă cu doamna Dăncilă. Doamna Dăncilă candidează, domnul Arafat nu candidează. Dar candidează șefa lui, domnul Arafat este parte din Guvernul Dăncilă și atunci nu vrea să-i creeze probleme șefei. Altfel cum pot interpreta, altfel decât ca pe o aberație, faptul că invocă campania electorală ca să nu spună un cuvânt?

Și comemorarea victimelor de la Colectiv. Păi de ce să nu vorbești? Dimpotrivă, trebuie să vorbești după tot ce am văzut aici”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nenea CTP, baciule, esti inginer, teoretic ar trebui sa stii ca nu poti vorbi din fotoliu cand vine vorba de lucruri pe care nu le cunosti. Sa fii atat de incrancenat pe faptul ca cineva nu a intervenit, inseamna sa nu ai habar ce inseamna micromanagementul si ce pagube produce. Nu contest ca s-au facut greseli, sau ca Arafat a denaturat adevarul, ci doar ca domnia ta vorbesti ca babele de la tara care stau cu capul atarnat pe gard, si raspund la orice intrebare fie ca stiu fie ca nu stiu despre ce e vorba! De Basescu care nu a venit de la Cotroceni sa puna la treaba pompierii care stateau, inca nu am auzit nimic!
    • Like 0
  • CTP m-a dezamăgit (pentru a doua oară în câteva zile, după întrebările pe alături adresate FRF). Demonstrează o lipsă de luciditate și o încrâncenare inexplicabilă. Sigur, domnul Arafat ar trebui luat la întrebări, dar pentru cu totul altceva decât îi reproșează domnul Popescu și majoritatea celor ce comentează pe aici: în afară de ascunderea filmatului, cu sau fără acordul său, și pedepsirea, sau cel puțin blamarea, responsabililor, trebuie întrbat unde erau paramedici în faza inițială, unde erau paramedici pompierilor (nu știu exact cum sunt organizați în România, dar cred că au o structură internă de prim ajutor), unde erau brancardele și inclusiv cât era de (ne) pregătit coordonatorul intervenției.
    Faptul că i se reproșează domnului Arafat ca nu și-a "suflecat mânecile" e o absurditate tipic românească. În astfel de situații există o organizare clară, maxima autoritate este coordonatorul grupurilor de intervenție, care este acolo de la început, cunoaște situația, știe ce mijloace are la dispoziție și ia decizii în funcție de asta. Nu poate să vină, cu câteva ore de întârziere, oarece șefuleț de la minister sau partid și să spună: nu așa, invers e bine, că știu io. Acest fel de organizare există în orice structură, nu se poate ca un șef într-o multinațională să se apuce de dat cu matură prin birouri, ia dacă o face, ar trebui concediat, pentru că nu e plătit cu o căruță de bani ca să facă un lucru la care nu se pricepe și care aduce beneficii zero față de ce ar trebui el să facă. Dar, din păcate, mentalitatea românească este: da ce are, el de ce nu poate să dea cu matură? Pentru că produce o daună, măi oameni buni!
    Părerea mea este că românii sunt supărați pe Arafat pentru că le-a murit un mit. Un popor lipsit de cultură politică, economică, civică (și ce mai vreți voi), nefiind în stare să-și poarte singur de grijă, are nevoie de un erou în care să-și pună încrederea, iar omul ăsta era foarte aproape de a fi considerat ca atare. Dacă în filmul respectiv l-ar fi văzut lumea cu "mânecile suflecate" făcând masaje cardiace și respirații gură la gură, ar fi putut candida acum la prezidențiale cu șanse mari de câștig. La fel ca și LCK, de altfel, cu toate că a-ți face bine propria meserie nu te califica la funcția de președinte și cu toate că a-ți face bine propria meserie nu înseamnă să-ți "sufleci mânecile" și sa faci munca paramedicilor (sau să dai cu mătură), salvând, poate, o persoană, ci să organizezi salvarea tuturor la un nivel superior, în spitale specializate, în țară, în afară... lucru care nu prea s-a întâmplat. Uite, ăsta ar fi un bun motiv pentru care omul ăsta ar trebui luat la întrebări.
    • Like 3
    • @ Romeo C.
      Delia MC Delia MC check icon
      Mulțumesc că mă citați. Dar cum detest să mă citez singură, reiterez: am spus să organizeze, să coordoneze (în lipsa evidentă a unei coordonări).



      • Like 0
    • @ Delia MC
      Lipsa evidentă a unei coordonări e discutabilă. E clar că au fost minusuri, dar dintr-un film de câteva minute, cu cadre pe sărite, e greu să-ți faci o imagine obiectivă. În general, în afara lipsurilor menționate, nu mi s-a părut nimic bătător la ochi față de alte situații asemănătoare (zic și eu, ca orice român care se pricepe la toate). Impresia de confuzie totală e data de mulțimea de indivizi, mânați de bune intenții, desigur, care umblă de colo colo fără noimă, gen tablagiul care dă indicații nimănui, vrând să fie de ajutor, dar care nu fac parte din schemă și ar fi trebuit să fie îndepărtați. După cum am spus, nici măcar Araft nu avea ce să caute acolo, la doi pași de locul evenimentului, mai ales că zona era încă periculoasă. Pe de altă parte, e dificil să-l convingi pe omul de rând că mai mult încurcă și se pune în pericol, când el e convins că poate fi de folos. Emblematică e o scenă mai pe la sfârșit cu niște pompieri veniți la spartul târgului care se reped și ei în fuga mare să participe la mărirea confuziei.
      Ce vreau să spun, este că în asemena situații este imposibil să ai controlul complet, dar sunt destul de convins că în miezul acțiunii, ținând cont de mijloacele avute la dispoziție, organizarea a fost destul de bună, iar Araft nu avea cum să intervină operativ pentru că habar nu avea despre ce se întâmpla acolo și nu avea nici justificare pentru a se apuca de făcut treaba paramedicilor în loc să-și facă treaba lui. Deci, repet, ar trebui controlat care sunt responsabilitățile lui pentru ce s-a întâmplat înainte și după, nu pentru ce reiese din film că a făcut el acolo.
      • Like 0
  • Întrebarea zilei: 90
    Credeți că dacă Dan Barna s-ar întâlni pe stradă cu papa Francisc sau chiar cu patriarhul Daniel, l-ar recunoaște, sau le-ar oferi un fluturaș electoral cu autograf, așa cum a făcut cu Emetic Jenei ?
    • Like 0
    • @ Bajea George
      Hodoronc tronc. Ce treaba are sula cu prefectura? La chestiune tovarase activist, la chestiune!
      • Like 2
  • Întrebarea zilei: 90
    Credeți că dacă Dan Barna s-ar întâlni pe stradă cu papa Francisc sau chiar cu patriarhul Daniel, l-ar recunoaște, sau le-ar oferi un fluturaș electoral cu autograf, așa cum a făcut cu Emetic Jenei ?
    • Like 0
    • @ Bajea George
      check icon
      Iar relevanța acestei întrebări ar fi că...
      • Like 1
    • @
      Ar fi ca omu' e activist PSD. Atat!
      • Like 0
  • Cu referire strict la alegatiile dlui. Popescu la ce a facut, sau nu, dl. Raed Arafat, pentru Departamentul Situatiilor de Urgenta: Dle. Popescu, sunteti cumparat pentru un pret chiar atat de bun, incat sa nu observati ca acest om a creat si implementat coerent, in Romania, intregul concept de raspuns la situatiile de urgenta !? Concept si realizare care sunt, de altfel, date ca exemplu de reusita in state mai avansate decat noi din Uniunea Europeana?
    Ma intreb, doar ma intreb, daca nu cumva umorile varsate de dl. Popescu pe podeaua studioului Digi24, impotriva dlui Arafat, sunt simptome ale unei suferinte mai ascunse, generate de migrarea impulsiva a unor celule cu cap si flagel, situate de obicei sub centura, catre creier. Cautati o femeie, dle. Popescu, platesc eu.
    • Like 2
    • @ Liviu Catana
      Un comm de o rara impertinenta, de inspiratie bolshevica. Apropo de cumparaturi: https://evz.ro/exclusiv-print-dna-pe-urmele-lui-raed-arafat-afaceri-dubioase-cu-ambulante.html. Asa ca... dar cred ca stiai!
      • Like 1
    • @ Emilian Serbanescu
      Ia dati si numarul sentintei definitive prin care s-a constatat vinovatia lui Arafat.
      • Like 1
    • @ Liviu Catana
      Foarte josnic acest comentariu iar primitivismul din gandirea ta este atat de evident incat ma abtin sa mai comentez ceva.
      • Like 1
  • John check icon
    Nu cred ca dl Arafat sau ministrul de interne ar fi trebuit sa coordoneze activitatea la locul incidentului. E o aberatie o asemenea asteptare. Oamenii aia lucreaza la nivel inalt, nu au o pregatire curenta de a interveni intr-o situatie de urgenta. Sansele sa faca greseli ar fi enorme iar sansele ca oamenii sa le urmeze "ordinele" orbeste sunt mari, avand in vedere functia lor.

    Mai multa compasiune si decenta fata de victime sunt de acord ca ar fi trebuit sa arate.
    • Like 5
    • @ John
      Delia MC Delia MC check icon
      Dacă ești medic și treci cu mașina pe lângă un accident te obligă și semnul afișat pe parbriz dar și meseria și codul deontologic fiindcă știi ce ai de făcut. Dar dl Arafat, care a organizat SMURD, un as în domeniu, e de neînțeles cum stă pe margine și nu încearcă să organizeze primul ajutor. Într-o vreme făceau medicii coadă la cursul lui de resuscitare.
      OK, oamenii ăia nu erau în subordinea lui. Dar și așa, comportamentul lui e inexplicabil. Și băut fiind, era de așteptat să-și suflice mânecile și sa coordoneze operațiunile de salvare. Vom mai afla multe lucruri incomode.
      • Like 3
    • @ Delia MC
      Chestia cu suflecatul mânecilor e de film american, unde se nimerește președintele la locul unei catastrofe, își suflecă mânecile și preia controlul situației. Dar astea sunt doar filme; în realitate, există o persoană desemnată pentru coordonarea intervenției, care a ajuns de la început, s-a familiarizat cu situația și are autoritatea de a da ordine tuturor, inclusiv civililor băgători de seamă care ar fi trebuit evacuați din zona de operații. Adică Arafat, ministru, primar și cine mai era pe acolo, chiar tablagii și pompierii care erau în plus. Generalul nu trebuie să meargă cu sabia în mână, în fruntea trupelor, cu toate că asta este o imagine foarte romantică, ci trebuie să stea la adăpost într-un loc de unde să aibă controlul asupra desfășurării bataliei.
      Dacă s-ar fi ivit o altă situație de urgență, cine știe ude, în timp ce domnul Arafat ar fi fost ocupat să-și suflece mânecile?
      • Like 1
    • @ Romeo C.
      Daaa, curg garla situatiile similaire celei de la Colectiv, doar suntem in razboi, nu? Si vrednicul général trebuie sa fie la post, el nu poate sa conduca o caruta, dar stie sa conduca o armata! In Romania asa e trebuie !
      • Like 2
    • @ Romeo C.
      Delia MC Delia MC check icon
      Dle Romeo, nu-i de film, nici american. Dl Arafat ESTE medic de urgență, pe cursanți îi învăța odată personal. Știe meserie la firul ierbii și este și un excelent organizator. Este un as în domeniu, fără exagerare. În general n-am crezut relele care i se pun în spate. Acum sunt serioase semne de întrebare.
      Există o persoană responsabilă dar cum a "organizat" se vede și din avion.
      Aia a fost una din cele mai rele situații de urgență. Mda, dacă în același timp s-ar fi produs un cutremur de 7 pe Richter, situație puțin probabilă.
      Personal n-ați fi revoltat să fiți intr-o situație critică iar medicul care din întâmplare -sau nu- se află acolo v-ar ignora? Nu i-ați reproșa nimic?
      Mai există posibilitatea ca el să-și fi dat seama că majoritatea sunt fără speranță dar nu toți. Sau știa că mai important decat primul ajutor -si in caz de arsuri mari cu mâinile goale nu poți multe- e să aibă spitalele instalațiile necesare și cu asta s-ar fi ocupat la telefon. Dar 5 ore? Sunt câteodată avocatul diavolului dar numai pentru că încerc să înțeleg.
      • Like 3
    • @ Romeo C.
      maripos check icon
      Arafat trebuia sa-l caute pe cel raspunzator si sa-l intrebe de ce oamenii lui stau degeaba?
      • Like 2
    • @ maripos
      check icon
      Da, fără îndoială, fiind martor la ceea ce s-a întîmplat, trebuia să ajungă și la asta.
      • Like 1
  • Ada check icon
    Bravo d-le CTP ! Aveti dreptate in totalitate.
    Intrebarea care se pune este: cati dintre cei raniti au murit in cele 20 de minute in care ei intindeau mana dupa ajutor si nu era cine sa ii ajute deoarece se vede ca treceau pe langa ei ? Da, au fost si persoane care au ajutat dar nu MEDICAL .
    Iar d-l Arafat este medic de profesie din cate stiu.
    • Like 6
  • Există asa-zisul principiu al lui Peter, care spune că într-o ierarhie oamenii au tendința să avanseze până își ating nivelul de incompetența. Mai simplu exprimat, dacă ești bun la ce faci, ești avansat iar și iar până când ajungi într-o poziție în care nu mai ești bun.
    Nu e o jignire și nici un atac la persoană să observi că asta e și situația lui Arafat: a făcut niște lucruri bune când a înfințat SMURD, a strâns multă popularitate, probabil meritată, ceea ce a făcut să avanseze în ierarhie. Acum e într-un post înalt, unde și-a pierdut legătura cu rădacinile și instituția pe care o conduce înregistrează eșec după eșec. E logică constatarea că omul nu face fața funcției, poate că îi lipsesc abilități manageriale, poate că nu se poate impune în fața unor incompetenți care îl înconjoară, poate că organizația lui e blocată de constrângeri externe, nu știu și nu contează. Avem dovada că prezența lui acolo este un deserviciu pentru insituție, pentru el și pentru noi toți.
    • Like 8
    • @ Nicu Buculei
      check icon
      Adică ne spuneți că Arafat ar fi putut cu ușurință să acorde asistență de prim-ajutor victimelor....
      Vedeți dvs, cei ce au scris comentarii aici (și nu numai) par să se împartă în două categorii:
      1. Cei care spun ”nu era treaba lui R. Arafat să resusciteze oameni”. Și le dau dreptate. Așa e, nu era, însă treaba lui era ORGANIZAREA de dinainte de orice intervenție (deci nici măcar coordonarea echipelor pe durata intervenției!). Căci ISU are și el o ierarhie! Oamenii ăia ar fi trebuit să se descurce singuri ”în cîmpul tactic”, fără prezența domniei sale! Dacă n-au făcut-o, înseamnă că n-au fost bine instruiți, iar dacă n-au fost bine instruiți, înseamnă că cineva de pe o poziție mai înaltă, nu și-a făcut bine treaba! Nu știu cu cine vorbea domnia sa la telefon (ar fi interesant de aflat, și cred că încă se poate face asta, chiar dacă au trecut 4 ani), poate cu vreun șef (care? Ponta?), caz în care putea să i-o taie scurt chiar așa: ”lasă-mă-n plm, că aici e măcel, n-am timp de tine! O să primești un raport peste 8h” sau cu vreun subaltern care ar fi trebuit să coordoneze echipele și nu era prezent în teren fiind pe la vreun ”chef maici” (vezi ”Telegrame” de Caragiale)? Dar n-am auzit mai apoi de vreo destituire printre ”șefuleții” din ISU... La urma urmei, telefoane putea da și din birou, ce folos avea să fie ACOLO? Nu critic faptul că a fost acolo, zic doar că prezența domniei sale n-a ajutat cu FIX nimic. Tot ce-a făcut, fiind acolo, putea face și din birou.
      2. Cei care spun ”băi, era totuși medic! Putea să-și suflece mînecile și...”. Le dau și acestor oameni dreptate (păi, cum rămîne cu ”jurămîntul lui Hippocrate”? Nu se mai ține azi?). Măsurile de resuscitare nu sunt totuși operații neuro sau pe cord... cred că pentru un om ajuns medic sunt ca mersul pe bicicletă, nu se poate să nu le știi! OK, dai telefoane (că poate spitalele trimit mai repede ambulanțe cînd le spui că ești R. Arafat) dar pînă ajung astea? Și nu zic să fi făcut EL respirații gură-la-gură sau mai știu eu ce... Zic că în 5 minute putea să ia de gît pe cei care trebuiau să coordoneze echipele. Nu-s nici ăia capabili să-și îndeplinească sarcinile în timp util (indiferent de motiv)? Treci cu un nivel mai jos, preiei tu coordonarea șefilor de echipă ale pompierilor! Dacă nici ăștia nu-s capabili să-și conducă echipele, din nou, o faci tu: oprești cîte unul care se-nvîrte bezmetic pe acolo și-i spui ”tu, fă aia, iar tu, fă cutare!”. Sigur, după ce criza trece, trebuie o analiză rece și cinstită a lucrurilor care au mers și mai ales a celor care n-au mers!
      La extrem (dar aici chiar vorbim de filme!), da, te apuci tu să faci o respirație gură-la-gură în timp ce telefonul îți arată că te sună Dumnezeu!
      Revenind la realitate: Arafat ar fi trebuit să pună la punct un ISU nu doar cu bază materială dar și cu educație (plus antrenamentele aferente), cu concedieri/noi angajări, schimbări de măsuri și protocoale.
      Mă gîndesc că ar putea fi și tipul de om de genul ”nu pot să-l dau afară pe X că e vărul lui cutare și nu mai obțin apoi fonduri”. Se poate, dle Afarat, însă privind retrospectiv, în cazurile Apuseni, Siutghiol, Colectiv (poate și altele mai mici) ”tehnica” n-a ajutat la mare lucru fără niște oameni de ispravă (adică antrenați și inimoși) care să se folosească de ea!
      Și nimeni n-ar mai fi zis nimic acum dacă, după tragedie, Arafat ar fi recunoscut public că s-a intervenit prea puțin eficient (pînă la urmă, există vreo persoană care s-a aflat în acel club în momentele fatidice care să zică ”băi, dacă nu interveneau pompierii, eu muream acolo”?) dar analizăm și vom prezenta publicului măsurile pe care le considerăm necesare pentru a corecta problemele apărute într-o astfel de situație”.
      Dar ce-a zis Arafat după? A zis că intervenția a decurs OPTIM.
      • Like 1
    • @
      Delia MC Delia MC check icon
      Like maxim.
      • Like 0
  • E o analiza rautacioasa si partinitoare. Ca sa zici ca Arafat vorbea la mobil in loc sa care victimele ca aia au aliniat ambulantele ca sa dea bine in poza ca pompierii isi faceau selfieuri cu incendiu e deja prea mult. Si daca Arafat avea spitalele in conferinta de exemplu ca sa faca loc victimelor? S-a gandit cineva?
    • Like 5
    • @ Magotu Enigmatic
      Daca ati fi avut un copil mort in acea seara, v-ati fi dat cu parul peste gura la tampenia pe care ati spus-o. Sunteti complet dezumanizat/a.
      • Like 5
    • @ Magotu Enigmatic
      Da, sarmanul, se strofoca pentru tara si noi nu intelegem! Asa s-a strofocat si cu avionul din munti si cu elicopterul din lac, dar noi, prostii, nu avem nivelul intelectual suficient de ridicat ça sa putem intelege
      • Like 8
    • @ Magotu Enigmatic
      check icon
      Da, m-am gîndit eu. Vedeți mai sus comentariul meu către dl. Nicu Buculei.
      • Like 0
    • @ Emilian Serbanescu
      check icon
      Eu n-am pe nimeni cunoscut care să fi fost în acea seară acolo dar tot nu pot să nu fiu de acord cu dvs.
      • Like 1
  • Pe cat l-am pretuit pe d-l CTP pentru cultura, eruditia si obiectivitatea jurnalistica, pe atat sunt de neplacut surprins de ,,analiza" filmuletului de la Colectiv Incep sa am serioase indoieli cu privire la NEUTRALITATEA SA POLITICA ! Acest film aparut ,,absolut intamplator" abia acum inainte de ,,prezidentiale" nu doreste sa arate competenta sau incompetenta lui Arafat sau Oprea ci vrea sa ,,serveasca" acelasi ,,personaj" care a beneficiat si acum 4 ani de ,,straniul" incendiu. Care nu a fost atat de ,,straniu" cat vor UNII sa credem.Sunt uluit de faptul ca un ziarist de talia si inteligenta d-lui CTP, nu abordeaza si nu priveste acest film din unghiul(unghiurile) care trebuie. Si ma tot intreb de ce nu vrea sa o faca? Pe de alta parte ca unul care am participat la stingerea de incendii-e adevarat nu ca acela de la Colectiv, pentru ca acolo nu a fost incendiu- pot sa-l asigur pe d-l CTP, ca in astfel de momente se reactioneaza si se iau decizii in fractiuni de secunda. pana nu va stinge un incendiu, sau nu va conduce stingerea unui incendiu, ii sugerez(recomand) sa faca un drum pana la INSEMEX Petrosani-care a incercat de cateva ori sa ,,reconstituie Colectivul", fara sa reuseasca- si sa incerce sa afle ce a fost de fapt la Colectiv. Abia dupa aceea sa-l judece pe Arafat si pe cine mai vrea dansul. Desi in ,,logica" lui Dumnezeu s-ar putea ca acest filmulet sa faca dreptate abia acum si victimelor si ,,beneficiarilor" acelui incendiu!
    • Like 7
    • @ Ioan Haiducu
      N-o sa incerc sa-ti schimb parerea pentru ca n-are rost. Esti liber sa crezi ce vrei. Dar! Sa spui ca "ca in astfel de momente se reactioneaza si se iau decizii in fractiuni de secunda" cand operatiunea a durat 5 ore iar pompierii au ajuns la spartul targului si habar n-aveau de capul lor ....... e prea mult. Poate ai participat la stingerea de incendii. Poate. Poate ai stins doar incendiul de la gratarul cu mici. Putin imi pasa. Cert este ca oamenii astia implicati intr-un fel sau in altul in nenorocirea asta mint. Toti. De la un cap la altul. De la Arafat, dedulcit la borcanul cu mierea puterii, la jegosul ala de la ISU care ieri incerca sa-i prosteasca pe prosti cum ca nu i-a cerut nimeni caseta, toti dar absolut toti mint acoperindu-si spatele si aparandu-si scaunele.
      • Like 10
    • @ Sorin Gaspar
      Dacă vorbim despre, citez, <<acelasi ,,personaj" care a beneficiat si acum 4 ani de ,,straniul" incendiu>>, personajul respectiv este... Liviu Dragnea, el s-a folosit de Colectiv pentru a se cățăra în fruntea PSD și apoi în vărful statului român. Dar lui, acolo unde este acum, nu mai are cum să-i foloseasca scandalul ăsta.
      În rest, dicționarul spune că incendiu este "Foc mare care cuprinde (și distruge parțial sau total) o clădire, o pădure etc". Dacă acolo n-a fost foc, deci nu incendiu, atunci ce i-o fi ars pe oamenii ăia?
      • Like 3
    • @ Nicu Buculei
      Cu siguranta dupa ton si intonatie omu' se refera la Iohannis. Este evident ca este cel putin un simpatizant al PSD-ului, genul de simpatizant "obosit" de Antena 3.
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      Cu siguranta dupa ton si intonatie omu' se refera la Iohannis. Este evident ca este cel putin un simpatizant al PSD-ului, genul de simpatizant "obosit" de Antena 3.
      • Like 1
    • @ Nicu Buculei
      Cu siguranta dupa ton si intonatie omu' se refera la Iohannis. Este evident ca este cel putin un simpatizant al PSD-ului, genul de simpatizant "obosit" de Antena 3.
      • Like 0
    • @ Sorin Gaspar
      credeam că-i evident după tonul și intonația mea că m-am dat seama :)
      • Like 0
    • @ Nicu Buculei
      :)
      • Like 0
    • @ Ioan Haiducu
      Aveti o contradictie in termeni: obiectivitate si neutralitate politica. Or, rolul jurnalistului independent este tocmai ca sa critice, deci nu poate fi neutru politic decat daca tace.
      • Like 5
    • @ Ioan Haiducu
      check icon
      Nu are niciun rost să vă irosiți energia pe aici...
      Toată lumea de pe aici știe deja că IOHANNIS a pus focul la Colectiv dar le e rușine s-o recunoască (și să nu-i condamnați pt asta, chiar și eu însumi nu mă pot stăpîni să nu roșesc de rușine scriind aceste rînduri)!
      Mai ales că există probe irefutabile ce susțin această ipoteză: au zis și la televizor!
      Unde totuși greșesc cei de la televizor, e că Iohannis nici n-a pus el, personal, focul, dar nici n-a apelat la servicii (sau un alt interpus). Nu! El, ca șef de stat, a dat la schimb Nuclearelectrica chinejilor care, în schimb, au pus într-o ”artifică” o țîră de mai mult fosfor (a.î. scînteile să sară o țîră mai sus)!
      • Like 2
    • @
      Vreau si eu ce fumezi tu!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult