Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Raed Arafat nu își dă demisia și îl acuză pe Cătălin Tolontan de manipulare: „Se dorește creșterea nivelului emoțional până în data de 30 și folosirea acestui lucru într-un sens sau altul”

Raed Arafat - punct de vedere

Într-un video de 18 minute, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îl acuză pe jurnalistul Cătălin Tolontan de manipulare și susține că prin difuzarea de către Libertatea a filmului cu intervenția de la Colectiv „se dorește creșterea nivelului emoțional până în data de 30 și folosirea acestui lucru într-un sens sau altul, nu știu care e motivul”.

Șeful DSU a susținut că nu a știut nimic despre film și că nu a dat nicio dispoziție ca acesta să fie ascuns, dar că imaginile nu aduc informații noi cu privire la felul în care a fost gestionată tragedia de la Colectiv. Arafat afirmă că filmul prezintă doar o parte și un loc în care s-a desfășurat intervenția - ieșirea din club, pe unde erau scoase victimele, dar că intervenția a fost una mai amplă.

Criticat de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru felul în care a gestionat intervenția și pentru faptul preferă să întoarcă spatele scenei în care angajații ISU neglijează victimele și să vorbească la telefon, Arafat a replicat că în acele momente încerca să facă rost de aparate de ventilație pentru răniți. 

Șeful DSU a subliniat în înregistrarea pe care a postat-o pe Facebook că nu își va da demisia. „Cineva încearcă să crească la nivelul populației furia și nemulțumirea și să o îndrepte împotriva unor instituții și unor persoane”, a susținut Arafat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • incerc sa propun o ipoteza: cativa co-blogeri se intrebau "de ce tocmai acum?", tocmai acum aceste revalatii despre raed arafat (si nu numai revelatii ci si atacuri asi adauga);
  primul meu gand a fost ca , uite unu' care a facut ceva si trebuie sa dispara! ca la romani,
  dar asta nu raspunde la "de ce tocmai" si , mi-am amintit ca nu de mult, cateva saptamani - parca tocmai pe digi24, dl raed arafat era foarte critic (lua atitudine cum se mai zice) cu privire la medicii spagari inca, in pofida cresterilor salariale, dar si impotriva managerilor de unitati spitalicesti - tzepari si inca, si impotriva medicilor cumularzi, care chiulesc sau intretes/amesteca activitatea la stat cu cea de la privat
  era categoric, ca acestia ar trebui sa aleaga ori, ori
  (in sprijinul acestei teme asi remarca numarul mare de cabinete si clinici din apropierea fizica/geografia a marilor spitale, situate peste drum sau chiar lipte de spitalul... mama, capuse parca tocmai sa poti da o fuga in timpul garzilor sau , asa 10 minute sa mai faci o consultatie si la vecinii privati!)
  ipoteza mea e ca lobyul medicilor vizati s-a mobilizat si a ajuns si pe langa urechile domnilor tolontan sau popescu!
  • Like 0
 • Sunt 4 ani de la incendiu. Cam tarziu pentru revelatii. Noroc cu alegerile, altfel am ramane prosti!
  • Like 0
 • Și minciunile sfruntate ale banicioiului, ale medicilor (i)responsabili de respectivul specific de caz, susținerea acordată unor cadre medicale și spitale nespecializate, nedotate, neigenizate corespunzător, lipsa de pregătire, recunoscută de șefii isu, a cui responsabilitate este? Nu cumva a lui? Știa foarte bine tot ce este, tot ce mișcă, dar, ca toți "iubiții aleși să conducă" puțin i-a păsat. Filmul relevă perfect implicarea în asemenea cazuri a celor plătiți de contribuabili, nepăsarea. Sigur au fost și oameni din branșă care au încercat să facă ce trebuie, dar aceștia nu sunt cei ce apar în prin plan și care au fost sabotați de către cei ce trebuiau să-i susțină, să-i coordoneze și să asigure așa cum declarau cu emfază tot ce era necesar în astfel de situații. Javrele au făcut afirmații calomnioase la adresa bieților năpăstuiți, împreună cu popii ordinari, au întârziat trimiterea lor acolo unde ar fi putut fi salvați, au mințit cu nerușinare. Azi au tupeul să apară și să ceară voturi pentru o formațiune politică, pro românia, un psd la fel de ticălos și caricatural. Ar vrea ponta să revină la ciolan, împreună cu cei ce au batjocorit și jefuit țara.
  • Like 0
 • Dacă Doamne Ferește am vreo urgență medicală prefer să se ocupe Arafat decât unul ca Vlad Voiculescu sau alți politruci șpecialiști în toate. Omul a recunoscut că nu erau pregătiți pentru astfel de cazuri dar analizând performanțele și miile de vieți salvate de-a lungul anilor și comparând cu situația de dinainte de apariția SMURD-ului omul merită să rămână pe post, alternativa e vreo gioarsă propusă de vreun partid care va veni pus pe capătuială și pun pariu că una din primele măsuri propuse de gioarsă va fi accesul ambulantelor private la serviciul 112, e rost de niște multe milioane de euro de păpat. Arafat a mai greșit dar corupt nu e, nu e pus pe capătuială.
  • Like 1
  • @ Adrian Ionescu
   Nu ai argumente. Vorbești cu ură viscerală și lingușire a psd. Nu s-a îmbunătățit cu nimic, ba din contră, asistența sanitară in epoca psd alde, după majorarea salariilor cadrelor medicale, nu a dispărut șpaga, la nivelul somităților, care în continuare operează in spitalele de stat pe bani f. mulți, mai mulți decât afară oficial, în clinici particulare cu medici renumiți. Dacă vrei să ma contrazici fa-o dar după ce te interesezi, de exemplu, de o operație de ablație pe cord. Nu a dispărut impertinența asistentelor, mai ales cele șefe, nici față de pacienți, nici față de medici, indiferent de nivelul lor. Oare de ce? Nu cumva ele sunt "legăturile" cu plățile ilicite către medici? Sunt multe de făcut dar e greu cu respectiva mafie.
   • Like 2
 • Ticăloșia unora chiar nu are margini.
  Cineva statu palmă lelea...desigur.
  Ei au făcut totul...de aia au murit 66 de oameni, că altfel murea tot Ferentariul.
  Evident că nu-și dă demisia, cine a mai văzut nemernic să aibă remușcări?
  • Like 0
 • Arafat este un caz specific de individ decent in prima faza care a ales din motive numai de el stiute sa se complaca intr-un sistem corupt si incompetent. Mai mult Arafat a gasit de cuviinta sa se lase folosit de flasnetele puterii in mod foarte asemanator cu regimurile comuniste sau naziste care isi construiau eroi de mucava. Deci Arafat va sfirsi la cosul de gunoi cum de altfel si merita pentru astea au fost alegerile pe care le-a facut.
  Aviz amatorilor de a se "face frate cu dracul pina trec podul..."
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Raed Arafat este o somitate a vorbelor goale,laudat de sonata far gat Pippidi care a spus negru pe alb ca cei 600.000 de protestatari din 2017 contra OUG 13 a lui Ciordache au fost influentati de SRI,aceasta netoata care se crede politolog la scoli straine,NU in Romania,apoi il face pe CTP om a SRI in momentul criticii lui ARAFAT in legatura cu responsabilitatea criminala la COLECTIV.si SPUNE CONCRET cu glasciorul ei:cei 600.000 de oameni ieșiți în stradă împotriva Ordonanței 13 – păpuși trase de sfori de SRI, potrivit tot zbieretelor Pippidei
   Citeşte întreaga ştire: Dispută între Alina Mungiu-Pippidi și Cristian Tudor Popescu. Pippidi: „Jos labele de pe Șora și Arafat, măi, nemernicilor!”. CTP: „Rămâi o inteligență isteroidă, toxică și stearpă”
   • Like 0
 • Si eu cred la fel, si mai cred ca excesul de zel jurnalistic se poate identifica adesea cu imbecilitatea si cu spumele de la gura. Eu sunt un 'hater' foarte pronuntat si oarecum imbecil al Sistemului, insa fac eforturi sa pricep chestiile dintr-un unghi de vedere personal. Numai un autist poate sa perceapa lumea in care traim, atat de acut, din perspectiva detaliilor. Oamenii nu sunt roboti, exista numai meserii pe care sa le faci fara sa gandesti si sa simti nimic. meserii pe care le faci fara sa-ti pese daca mori, pt ca esti extrem de bine platit si te doare-n cot de viata ta de rahat, ca sa lasi nevestei si copiilor ceva bani daca te prajesti in orele cat esti la job. Ceea ce eu am vazut in 'marele' film secret nu este decat o imbulzeala umana care nu stie ce sa faca in fata MORTII, nu stie cum sa salveze mai bine, etc. In niciun caz nu vad acolo vreun om caruia sa nu-i pese de semenii lui (indiferent ca este om de stat sau primar sau pompier). Sunt doar omeni fara antrenament si fara salarii si fara indiferenta pe care o ai in fata tragediei (daca o fi sa mor, o sa mor salvand vieti si lasand in urma bani multi pentru familie).
  • Like 5
  • @ Valentin Stütz
   Rodica check icon
   Cu sufletul încrâncenat am început să urmăresc filmulețul ”secret” despre care s-a facut atata vâlvă, despre care au răcnit indignate ziarele si televiziunile țării. Nu am vazut decât niște oameni depășiți de situația creată, speriați, care nu știau la ce trebuie să se aștepte odată intrați înăuntru. Și multă suferință...

   Nu înțeleg și nu accept lipsa de recunoștință. Să batjocorești mâna care îți strânge mațele de pe stradă după un accident rutier și, cu un pic de noroc și de soartă bună, te face om la loc, să arunci ură asupra oamenilor acestora care muncesc pentru noi, indiferent că avem 80 de ani sau doar 15, care nu condiționează actul medical de bacșișuri, mi se pare de o ingratitudine de-a dreptul dezgustătoare.

   Astă seara l-am ascultat un pic, doar un pic, pe dl Claudiu Pândar, care, într-o postură studiată de filosof atoateștiutor și, evident, deasupra tuturor, comenta: trebuie să recunoaștem totuși meritele SMURD-ului. Serios? Le faceți o mare concesie celor de la SMURD când recunoașteți asta?

   Domnule Pândar, exact când dvs vă modulați minunat de insinuant vocea, exact când dvs vă împreunați mânile într-o postură studiată, sute de oameni din SMURD își scaldă mâinile în sânge de oameni prinși în accidente pe stradă. Sute de oameni aplică proceduri de urgență care aduc la viață oameni. Sute de oameni aleargă într-un suflet la bolnavi, urcă etaje, transportă tărgi, cos plăgi, fac trahoetomii și pun perfuzii.

   La o simplă comparație, ar trebui să ne fie un pic jenă, nu? Mie imi este...

   Un strop de recunoștință pentru dl. Arafat și pentru ce a construit în mica și necăjita noastră țară. Atât cer...
   • Like 0
 • Să-și dea demisia? Niciodată! Nu poate fi scos de acolo decât cu forța.
  • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   RAED ARAFAT este ceva nedefinit in afara de denumirea SMURD,repet denumire ca altceva n a ramas din aceasta firma care are la activ Apusenii,Suitghiolul,Colectiv,etc.Te crucesti cand il auzi pe acest NEDEFINIT ca o sa ne explice treaba de la COLECTIV dupa comemorare si ????? !!!!!!! DUPA PREZIDENTIALE.In limbaj popular."Ce are s....la cu p.......tura".ARE PT.C EL ESTE IN GUVERNUL LUI VIORICA CARE PARTICIPA LA .......presedintiale si nici un om sa nu i fie frica ca pierde".
   • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult