Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Donald Trump își cere scuze pentru înregistrarea în care spune că a pipăit femei pentru că i-au permis: „Când ești un star, te lasă să le faci orice”

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, și-a cerut scuze pentru o înregistrare făcută în 2005, în care se lăuda că a pipăit și sărutat femei și descria încercarea de a face sex cu o femeie măritată. 

„Când ești un star, te lasă să o faci. Poți să faci orice”, spunea la acea vreme Trump.

Înregistrarea, dată publicității vineri de The Washington Post and NBC News face parte dintr-o conversație dintre Trump și Billy Bush, gazda show-ului „Access Hollywood”, relatează Fox News

Doi senatori republicani au cerut ca Trump să se retragă din cursa prezidențială. La început, acesta și-a cerut, sumar, scuze, „dacă cineva a fost ofensat”.

A revenit ulterior cu un video, după ce scandalul a căpătat proporții. „Aceste remarce nu reflectă cine sunt. Am spus-o, am greșit și îmi cer scuze”, a afirmat Trump, care a continuat cu un atac la adresa contracandidatei sale, Hillary Clinton, pe care a acuzat-o că „a hărțuit, atacat, rușinat și intimidat victimele soțului ei”.

„Am spus câteva lucruri prostești, dar este o diferență între cuvinte și acțiunile altor oameni. Bill Clinton a abuzat femei... Vom discuta mai mult asta în zilele următoare”, a susținut Trump. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ar putea fi importante și pentru noi rezultatele alegerilor din USA, dar cum mai mult contează imaginea candidatului și nu ceea ce poate face el în mod real, probabil că efectele vor fi zero și influența „fratelui mai mare” de la răsărit din ce în ce mai puternică în zonă: după Crimeea, poate și Transnistria o să dorească să revină la sânul Maicii Rusii și din nou garantul democrației va sta cuminte în banca lui, explicând ce a vrut să spună atunci când nu a spus că s-ar fi gândit să spună că ...
  • Like 0
 • check icon
  Văd că republica.ro analizează în detaliu ce face și ce spune Trump, de parcă ar vota și românii. Da, am putea vota, dacă România devine al 51-lea stat american ori măcar un district cu statut special, cum mai sunt. Care este motivul pt care dați atîta atenție acestui domn? Credeți că noi, românii, putem influența votul? Au cumva dă bine pe display o asemenea abordare?
  • Like 0
  • @
   Nu influențăm nimic, dar e posibil ca aceste alegeri din SUA să fie MULT mai relevante pentru viitorul României decât alte evenimente românești!
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult