Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Donald Trump își cere scuze pentru înregistrarea în care spune că a pipăit femei pentru că i-au permis: „Când ești un star, te lasă să le faci orice”

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, și-a cerut scuze pentru o înregistrare făcută în 2005, în care se lăuda că a pipăit și sărutat femei și descria încercarea de a face sex cu o femeie măritată. 

„Când ești un star, te lasă să o faci. Poți să faci orice”, spunea la acea vreme Trump.

Înregistrarea, dată publicității vineri de The Washington Post and NBC News face parte dintr-o conversație dintre Trump și Billy Bush, gazda show-ului „Access Hollywood”, relatează Fox News

Doi senatori republicani au cerut ca Trump să se retragă din cursa prezidențială. La început, acesta și-a cerut, sumar, scuze, „dacă cineva a fost ofensat”.

A revenit ulterior cu un video, după ce scandalul a căpătat proporții. „Aceste remarce nu reflectă cine sunt. Am spus-o, am greșit și îmi cer scuze”, a afirmat Trump, care a continuat cu un atac la adresa contracandidatei sale, Hillary Clinton, pe care a acuzat-o că „a hărțuit, atacat, rușinat și intimidat victimele soțului ei”.

„Am spus câteva lucruri prostești, dar este o diferență între cuvinte și acțiunile altor oameni. Bill Clinton a abuzat femei... Vom discuta mai mult asta în zilele următoare”, a susținut Trump. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ar putea fi importante și pentru noi rezultatele alegerilor din USA, dar cum mai mult contează imaginea candidatului și nu ceea ce poate face el în mod real, probabil că efectele vor fi zero și influența „fratelui mai mare” de la răsărit din ce în ce mai puternică în zonă: după Crimeea, poate și Transnistria o să dorească să revină la sânul Maicii Rusii și din nou garantul democrației va sta cuminte în banca lui, explicând ce a vrut să spună atunci când nu a spus că s-ar fi gândit să spună că ...
  • Like 0
 • check icon
  Văd că republica.ro analizează în detaliu ce face și ce spune Trump, de parcă ar vota și românii. Da, am putea vota, dacă România devine al 51-lea stat american ori măcar un district cu statut special, cum mai sunt. Care este motivul pt care dați atîta atenție acestui domn? Credeți că noi, românii, putem influența votul? Au cumva dă bine pe display o asemenea abordare?
  • Like 0
  • @
   Nu influențăm nimic, dar e posibil ca aceste alegeri din SUA să fie MULT mai relevante pentru viitorul României decât alte evenimente românești!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult