Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Donald Tusk, despre întâlnirea cu Viorica Dăncilă: „Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a postat pe Twitter o fotografie din întrevederea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. „Întrevedere cu PM @VDancila_PM despre parcursul #RO2019EU, #SibiuSummit, statul de drept. Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”, a scris Donald Tusk. 

Mesajul său a fost publicat și în limba engleză, și în limba română. 

Viorica Dăncilă este în vizită la Bruxelles, unde a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisei Europene, Frans Timmermans. Ieri a a participat la o conferință despre combaterea antisemitismului organizată de România și ulterior a prezentat prioritățile Președinției Consiliului UE, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Din greșeală, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a spus că premierul Viorica Dăncilă este „premierul Bulgariei”. „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi - cred că deja întâlnirea este în curs - pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul Bulgariei și deținătoarea președinției în exercițiu a Uniunii Europene........ România, îmi cer scuze!”, a spus Schinas.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Pai chiar este de moda veche !!! Cum adica sa raspunda judecatorii (asi mentiona aici si pe procurori) !!! Doar ei sunt inamovibili, asta ar insemna atac la statul de drept !!! Pai nu vrea slab pregatitul asta de toader sa introduca raspunderea magistratilor ? iar asta este un atac la statul de drept, nu !!??
  • Like 0
  • @ Ionel
   Responsabilitate nu este același lucru cu răspunderea, iar în discursul lui Donald TUSK termenul este utilizat mai mult cu sensul de sarcina sau atribuție de serviciu decât cu ce vor alții să înțeleagă...
   • Like 0
 • Ce bucurie mare ! Un purtător de vorbe dă cu bâta în baltă dar e de bonton, de fapt n-a fost greșeală, a fost o „ironie”, mai spune că „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi”, adică ia, un nimeni acolo, nici nu prea știu cine e . D. Tusk aude ce spune premierul în cadrul discuției, dar postează „bazaconii” fără nici o legătură cu ceea ce s-a discutat, iar noi trebuie să nu gudurăm pe lângă așa personalități „fine” precum sarea de mină.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   raimond check icon
   Da, si tu esti ironic rau de tot. Daca n-ai fi postac pesedist as zice ca lucrezi pentru Vocea Rusiei....
   • Like 2
  • @ raimond
   Ionel check icon
   Democrat adevarat !! Daca posteaza cineva ceva ce nu iti convine este postac pesedist !!!!!
   • Like 0
 • Si ironia fina a lui Tusk, s-a izbit de pielea groasa data cu fond de ten a Vioricai cu un zgomot de capac de oala scapat pe jos.
  Oamenii astia de la UE inca nu-si dau seama ce armata de nesimtiti a construit Dragnea & Asociatii .
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult