Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Donald Tusk, despre întâlnirea cu Viorica Dăncilă: „Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a postat pe Twitter o fotografie din întrevederea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. „Întrevedere cu PM @VDancila_PM despre parcursul #RO2019EU, #SibiuSummit, statul de drept. Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”, a scris Donald Tusk. 

Mesajul său a fost publicat și în limba engleză, și în limba română. 

Viorica Dăncilă este în vizită la Bruxelles, unde a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisei Europene, Frans Timmermans. Ieri a a participat la o conferință despre combaterea antisemitismului organizată de România și ulterior a prezentat prioritățile Președinției Consiliului UE, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Din greșeală, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a spus că premierul Viorica Dăncilă este „premierul Bulgariei”. „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi - cred că deja întâlnirea este în curs - pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul Bulgariei și deținătoarea președinției în exercițiu a Uniunii Europene........ România, îmi cer scuze!”, a spus Schinas.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Pai chiar este de moda veche !!! Cum adica sa raspunda judecatorii (asi mentiona aici si pe procurori) !!! Doar ei sunt inamovibili, asta ar insemna atac la statul de drept !!! Pai nu vrea slab pregatitul asta de toader sa introduca raspunderea magistratilor ? iar asta este un atac la statul de drept, nu !!??
  • Like 0
  • @ Ionel
   Responsabilitate nu este același lucru cu răspunderea, iar în discursul lui Donald TUSK termenul este utilizat mai mult cu sensul de sarcina sau atribuție de serviciu decât cu ce vor alții să înțeleagă...
   • Like 0
 • Ce bucurie mare ! Un purtător de vorbe dă cu bâta în baltă dar e de bonton, de fapt n-a fost greșeală, a fost o „ironie”, mai spune că „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi”, adică ia, un nimeni acolo, nici nu prea știu cine e . D. Tusk aude ce spune premierul în cadrul discuției, dar postează „bazaconii” fără nici o legătură cu ceea ce s-a discutat, iar noi trebuie să nu gudurăm pe lângă așa personalități „fine” precum sarea de mină.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   raimond check icon
   Da, si tu esti ironic rau de tot. Daca n-ai fi postac pesedist as zice ca lucrezi pentru Vocea Rusiei....
   • Like 2
  • @ raimond
   Ionel check icon
   Democrat adevarat !! Daca posteaza cineva ceva ce nu iti convine este postac pesedist !!!!!
   • Like 0
 • Si ironia fina a lui Tusk, s-a izbit de pielea groasa data cu fond de ten a Vioricai cu un zgomot de capac de oala scapat pe jos.
  Oamenii astia de la UE inca nu-si dau seama ce armata de nesimtiti a construit Dragnea & Asociatii .
  • Like 2


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult