Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Donald Tusk, despre întâlnirea cu Viorica Dăncilă: „Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a postat pe Twitter o fotografie din întrevederea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. „Întrevedere cu PM @VDancila_PM despre parcursul #RO2019EU, #SibiuSummit, statul de drept. Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”, a scris Donald Tusk. 

Mesajul său a fost publicat și în limba engleză, și în limba română. 

Viorica Dăncilă este în vizită la Bruxelles, unde a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisei Europene, Frans Timmermans. Ieri a a participat la o conferință despre combaterea antisemitismului organizată de România și ulterior a prezentat prioritățile Președinției Consiliului UE, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Din greșeală, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a spus că premierul Viorica Dăncilă este „premierul Bulgariei”. „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi - cred că deja întâlnirea este în curs - pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul Bulgariei și deținătoarea președinției în exercițiu a Uniunii Europene........ România, îmi cer scuze!”, a spus Schinas.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Pai chiar este de moda veche !!! Cum adica sa raspunda judecatorii (asi mentiona aici si pe procurori) !!! Doar ei sunt inamovibili, asta ar insemna atac la statul de drept !!! Pai nu vrea slab pregatitul asta de toader sa introduca raspunderea magistratilor ? iar asta este un atac la statul de drept, nu !!??
  • Like 0
  • @ Ionel
   Responsabilitate nu este același lucru cu răspunderea, iar în discursul lui Donald TUSK termenul este utilizat mai mult cu sensul de sarcina sau atribuție de serviciu decât cu ce vor alții să înțeleagă...
   • Like 0
 • Ce bucurie mare ! Un purtător de vorbe dă cu bâta în baltă dar e de bonton, de fapt n-a fost greșeală, a fost o „ironie”, mai spune că „Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi”, adică ia, un nimeni acolo, nici nu prea știu cine e . D. Tusk aude ce spune premierul în cadrul discuției, dar postează „bazaconii” fără nici o legătură cu ceea ce s-a discutat, iar noi trebuie să nu gudurăm pe lângă așa personalități „fine” precum sarea de mină.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   raimond check icon
   Da, si tu esti ironic rau de tot. Daca n-ai fi postac pesedist as zice ca lucrezi pentru Vocea Rusiei....
   • Like 2
  • @ raimond
   Ionel check icon
   Democrat adevarat !! Daca posteaza cineva ceva ce nu iti convine este postac pesedist !!!!!
   • Like 0
 • Si ironia fina a lui Tusk, s-a izbit de pielea groasa data cu fond de ten a Vioricai cu un zgomot de capac de oala scapat pe jos.
  Oamenii astia de la UE inca nu-si dau seama ce armata de nesimtiti a construit Dragnea & Asociatii .
  • Like 2


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult