Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Două tușe importante în cazul Andrew Tate: adevărul și ironia

Andrew Tate

Foto; Octav Ganea/ Inquam Photos

Există două tușe importante de evidențiat, înțeles și departajat în cazul Andrew Tate vs Greta Thunberg: adevărul și ironia.

Adevărul: Andrew Tate, anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, era de mult timp în România. Nu a fost dat de gol de două cutii de Pizza. Treaba cu Pizza a fost alimentată de presa britanică, dar nu e adevărată. Ca sa intri într-o țară e nevoie să prezinți un document de identitate valid, iar dacă statul român nu știa unde e Tate, afla imediat din moment ce acesta trecea vama. Însă statul român, adică în speța asta DIICOT, știa că Andrew Tate și fratele său sunt în România, dar nu poate și nici nu trebuie să explice public cum i-a monitorizat pe cei doi indivizi. Pentru că, da, frații Tate au fost monitorizați, ca orice infractor sau presupus infractor. 

Ironia: În urma informației că Tate a fost reținut, Greta Thunberg a postat pe Twitter un mesaj în care scrie: „asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza”. E o ironie care are în vedere subiectul de la care au pornit aceste contre în online: poluarea. Ori activista de mediu din Suedia oferă o lecție prin mesajul său ironic: [reciclați] - pentru că așa ajutăm nautra. În schimb, având un comportament precum are Andrew Tate, nu facem decât să o distrugem.

În orice caz, atât Greta Thunberg, cât și Andrew Tate au avut de câștigat din controversata lor ceartă pe Twitter. Ambii au obținut mai mulți urmăritori. Contul lui Tate a crescut cu peste 108.000 de urmăritori pe Twitter în prima zi a contrelor, în timp ce contul Gretei Thunberg a crescut cu 163.000 de urmăritori în aceeași zi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adi check icon
    În fiecare dimineață, frații Tate cântă Trei culori cunosc pe lume și în loc să facă live pe Facebook recită Manualul micului Utecist. Andrew și Tristan spun că gardienii le-au promis că vor primi și săpun ca să se spele, dar abia de ziua de naștere a lui Stalin, zi în care vor fi duși la mausoleul de la Mărășești ca să fie făcuți șoimi ai patriei.
    Sursa: Timesnewroman.ro
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult