Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Două tușe importante în cazul Andrew Tate: adevărul și ironia

Andrew Tate

Foto; Octav Ganea/ Inquam Photos

Există două tușe importante de evidențiat, înțeles și departajat în cazul Andrew Tate vs Greta Thunberg: adevărul și ironia.

Adevărul: Andrew Tate, anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, era de mult timp în România. Nu a fost dat de gol de două cutii de Pizza. Treaba cu Pizza a fost alimentată de presa britanică, dar nu e adevărată. Ca sa intri într-o țară e nevoie să prezinți un document de identitate valid, iar dacă statul român nu știa unde e Tate, afla imediat din moment ce acesta trecea vama. Însă statul român, adică în speța asta DIICOT, știa că Andrew Tate și fratele său sunt în România, dar nu poate și nici nu trebuie să explice public cum i-a monitorizat pe cei doi indivizi. Pentru că, da, frații Tate au fost monitorizați, ca orice infractor sau presupus infractor. 

Ironia: În urma informației că Tate a fost reținut, Greta Thunberg a postat pe Twitter un mesaj în care scrie: „asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza”. E o ironie care are în vedere subiectul de la care au pornit aceste contre în online: poluarea. Ori activista de mediu din Suedia oferă o lecție prin mesajul său ironic: [reciclați] - pentru că așa ajutăm nautra. În schimb, având un comportament precum are Andrew Tate, nu facem decât să o distrugem.

În orice caz, atât Greta Thunberg, cât și Andrew Tate au avut de câștigat din controversata lor ceartă pe Twitter. Ambii au obținut mai mulți urmăritori. Contul lui Tate a crescut cu peste 108.000 de urmăritori pe Twitter în prima zi a contrelor, în timp ce contul Gretei Thunberg a crescut cu 163.000 de urmăritori în aceeași zi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adi check icon
    În fiecare dimineață, frații Tate cântă Trei culori cunosc pe lume și în loc să facă live pe Facebook recită Manualul micului Utecist. Andrew și Tristan spun că gardienii le-au promis că vor primi și săpun ca să se spele, dar abia de ziua de naștere a lui Stalin, zi în care vor fi duși la mausoleul de la Mărășești ca să fie făcuți șoimi ai patriei.
    Sursa: Timesnewroman.ro
    • Like 2


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult