Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Două tușe importante în cazul Andrew Tate: adevărul și ironia

Andrew Tate

Foto; Octav Ganea/ Inquam Photos

Există două tușe importante de evidențiat, înțeles și departajat în cazul Andrew Tate vs Greta Thunberg: adevărul și ironia.

Adevărul: Andrew Tate, anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, era de mult timp în România. Nu a fost dat de gol de două cutii de Pizza. Treaba cu Pizza a fost alimentată de presa britanică, dar nu e adevărată. Ca sa intri într-o țară e nevoie să prezinți un document de identitate valid, iar dacă statul român nu știa unde e Tate, afla imediat din moment ce acesta trecea vama. Însă statul român, adică în speța asta DIICOT, știa că Andrew Tate și fratele său sunt în România, dar nu poate și nici nu trebuie să explice public cum i-a monitorizat pe cei doi indivizi. Pentru că, da, frații Tate au fost monitorizați, ca orice infractor sau presupus infractor. 

Ironia: În urma informației că Tate a fost reținut, Greta Thunberg a postat pe Twitter un mesaj în care scrie: „asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza”. E o ironie care are în vedere subiectul de la care au pornit aceste contre în online: poluarea. Ori activista de mediu din Suedia oferă o lecție prin mesajul său ironic: [reciclați] - pentru că așa ajutăm nautra. În schimb, având un comportament precum are Andrew Tate, nu facem decât să o distrugem.

În orice caz, atât Greta Thunberg, cât și Andrew Tate au avut de câștigat din controversata lor ceartă pe Twitter. Ambii au obținut mai mulți urmăritori. Contul lui Tate a crescut cu peste 108.000 de urmăritori pe Twitter în prima zi a contrelor, în timp ce contul Gretei Thunberg a crescut cu 163.000 de urmăritori în aceeași zi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adi check icon
    În fiecare dimineață, frații Tate cântă Trei culori cunosc pe lume și în loc să facă live pe Facebook recită Manualul micului Utecist. Andrew și Tristan spun că gardienii le-au promis că vor primi și săpun ca să se spele, dar abia de ziua de naștere a lui Stalin, zi în care vor fi duși la mausoleul de la Mărășești ca să fie făcuți șoimi ai patriei.
    Sursa: Timesnewroman.ro
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult