Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragnea aduce „sute de mii de pesediști” la protest în Piața Victoriei. În premieră, un premier al României protestează în fața propriului Guvern

Liviu Dragnea dezamagit

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că sâmbătă, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, va avea loc mitingul PSD cu tema apărarea democraţiei şi a statului de drept. 

„Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt”, a spus președintele PSD.

„Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie închişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niște interese care nu tot timpul sunt doar din interior", a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat ce instituţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, liderul PSD a răspuns că le va nominaliza la miting.

Inedit: un premier al României va protesta în fața clădirii propriului Guvern

România va înregistra sâmbătă seara o premieră: primul premier al țării care va protesta în fața clădirii Guvernului pe care îl conduce. Prim ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, azi, la Parlament, că va fi prezentă la protestul din Piața Victoriei în calitate de „președinte executiv al PSD”.

Premierul Dăncilă a inaugurat săptămâna aceasta o stație de pompare (Inquam Photos/ George Călin)

„Nu este un miting pentru susţinerea mea, este un miting împotriva abuzurilor. (...) Susţinerea premierului este în Parlament”, a spus Dăncilă, întrebată cum comentează faptul că se organizează un miting pentru susţinerea ei. Întrebată cum comentează afirmaţiile aprute în spaţiul public potrivit cărora comisarul european Corina Creţu ar fi un nume vehiculat pentru funcţia de prim-ministru, Dăncilă spune că nu-și face griji: „Toţi pot construi scenarii. Eu ştiu că avem o majoritate în Parlament, iar coaliţia de guvernare mă susţine”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • proasta asta ar fi in stare sa strige "jos guvernu, puie la primu ministru" daca nu i-ar zice zdragnea ce sa faca
  • Like 0
 • Cum zicea cineva nu demult „o țară tristă, plină de umor”. Totuși, te plictisești pînă la urmă de hazul de necaz...
  • Like 0
 • Dragă don—Daddy—Dragnea;

  Mă bucur că sunteți deciși să mergeți până la capăt. Pentru voi, capătul este o celulă dintr-un penitenciar!
  • Like 0
 • miting cu zombies...dar in loc de "brain" brain" astia or sa strige "cacat cacat antena3"
  • Like 3


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult