Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Dragnea aduce „sute de mii de pesediști” la protest în Piața Victoriei. În premieră, un premier al României protestează în fața propriului Guvern

Liviu Dragnea dezamagit

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că sâmbătă, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, va avea loc mitingul PSD cu tema apărarea democraţiei şi a statului de drept. 

„Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt”, a spus președintele PSD.

„Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie închişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niște interese care nu tot timpul sunt doar din interior", a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat ce instituţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, liderul PSD a răspuns că le va nominaliza la miting.

Inedit: un premier al României va protesta în fața clădirii propriului Guvern

România va înregistra sâmbătă seara o premieră: primul premier al țării care va protesta în fața clădirii Guvernului pe care îl conduce. Prim ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, azi, la Parlament, că va fi prezentă la protestul din Piața Victoriei în calitate de „președinte executiv al PSD”.

Premierul Dăncilă a inaugurat săptămâna aceasta o stație de pompare (Inquam Photos/ George Călin)

„Nu este un miting pentru susţinerea mea, este un miting împotriva abuzurilor. (...) Susţinerea premierului este în Parlament”, a spus Dăncilă, întrebată cum comentează faptul că se organizează un miting pentru susţinerea ei. Întrebată cum comentează afirmaţiile aprute în spaţiul public potrivit cărora comisarul european Corina Creţu ar fi un nume vehiculat pentru funcţia de prim-ministru, Dăncilă spune că nu-și face griji: „Toţi pot construi scenarii. Eu ştiu că avem o majoritate în Parlament, iar coaliţia de guvernare mă susţine”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • proasta asta ar fi in stare sa strige "jos guvernu, puie la primu ministru" daca nu i-ar zice zdragnea ce sa faca
  • Like 0
 • Cum zicea cineva nu demult „o țară tristă, plină de umor”. Totuși, te plictisești pînă la urmă de hazul de necaz...
  • Like 0
 • Dragă don—Daddy—Dragnea;

  Mă bucur că sunteți deciși să mergeți până la capăt. Pentru voi, capătul este o celulă dintr-un penitenciar!
  • Like 0
 • miting cu zombies...dar in loc de "brain" brain" astia or sa strige "cacat cacat antena3"
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult