Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragnea, declarație ironică după evaluarea făcută de ministrul Justiției procurorilor șefi: "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulțumit de evaluarea făcută de ministrul Justiției procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general Augustin Lazăr. 

Foto: Liviu Dragnea

„Eu am spus de multe ori, în toate apariţiile mele publice, că voi susţine decizia ministrului, într-un fel sau altul, dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susţin pentru că, ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie menţinuţi în funcţie şefii parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor”, a spus Dragnea. 

Întrebat dacă îşi asumă concluzia prezentată miercuri de ministrul Justiţiei, șeful PSD a răspuns, potrivit News.ro, "Eu nu mi-o asum". Mai mult decât atât, Dragnea a susținut că simte „o oarecare dezamăgire”. 

„În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi, cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire. Mă intereseazaă, sincer, foarte puţin dacă rămân sau nu în funcţie aceşti procurori”, a afirmat acesta.

Dragnea a comentat ironic deea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunţată de Tudorel Toader. "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri concluzia raportului de evaluare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lază: nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. Însă același raport prevede instituirea unui mecanism de verificare a activității procurorilor. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare ca domnul ministru Toader a trimis un mesaj prin lectura publica a hotararii sale :el argumenta pentru a dovedi abuzurile DNA si a Procuraturii(sic !) ca apoi sa renunte la continuarea fireasca adica suspendarea sau inlocuirea celor doi pentru a semnala ca a fost "convins" de Bruxelles sau/si ambasadorul USA-ei sa nu continuie cu ceace era logic (nu si mie, dar lui ratiunea) cu masura radicala. Coitus intreruptus. .
  NU E OPORTUN este exact:nu e oportun in conditiile opunerilor partenerilor strategici .
  E o alta mancare de peste ca prim ministrul care a aflat inaintea altora rezultatul ,in conditiei i insider a aprobat solutia. Cu asta se deschide conflicz tul Grindeanu-Dragnea,o repetare a istorie de totdeauna:papusa aleasa sa fiecorpul vocii mentorului capata viata proprie si..se face independent...Sunt cu zecile exemplele istorice.
  Grindeanu prin functia lui ajunge primul la informatiile guvernarii si poate discuta fara control (speram) cu interlocutorii (de exemplu cu Iohannis)..Se naste independenta de Dragnea prin puterea lucrului...
  • Like 0
 • Ce se întâmplă când clasa muncitoare, adică oameni fără carte, fără știință, mulți dintre ei analfabeți, ajung să conducă o țară?
  O distrug. Pentru că ei nu au cunoștințe și competențe.
  Îi bagă în închisoare pe toți cei cu studii pentru a elimina competiția, le confiscă averile și proprietățile, naționalizează tot ce este al altora și fac CAP-uri.
  Sigur că oamenii care nu au carte nu pot să-și educe copiii în respect pentru carte și cultură și astfel se perpetuează un sistem al non-valorii, al lipsei de respect și al puterii dată de funcția în partid sau nepotism. Promovează doctoranzi ca Elena Ceaușescu.
  Și așa, am ajuns o populație care nu își cunoaște istoria, nu este educată și nu prea înțelege ce și de ce se întamplă.
  Doar astfel se poate explica faptul că ei votează în continuare comuniști, hoți și pe copiii celor care i-au furat sau i-au târât prin închisori.
  De ce să dăm vina pe UE și NATO? Pentru că așa vor comuniștii? Cei care vor să ne aducă din nou la perioada când acționau discreționar în România, abuzând de nație și dezumanizând orice urmă de ADN uman sunt cei care sunt responsabili de dezastrul României: comuniștii.
  • Like 0
 • Supărat Stalin ca nu-l mai asculta marionetele dumisale
  • Like 1
 • "Ma interesează sincer foarte puțin dacă acești procurori rămân în funcție sau nu " zise Pinocchio. Păi atunci de ce e dezamăgit??
  Vă dati seama cam ce presiuni uriașe s-au pus pe bietul Tudorel din toate părțile? Mai ca mi-e milă de dânsul. Va imaginați ce mare e lupta acolo?? Și cât de simplu ar fi să fim pur și simplu cinstiți...
  • Like 2
  • @ Republican
   Foarte buna observatie! De ce s-a scandalizat don Dragnea de ce a spus dl Liiceanu in Comisia europeana? Parca, mai ieri, nu dorea revocarea sefilor Parchetelor. Acum e foarte dezamagit ca n-au fost schimbati. Sufera cumva de sindrom bipolar? Sau, incet-incet, isi da arama pe fata? Cred ca, daca o mai vede pe Kovesi mult in functie, astia din varful PSD vor face crize epileptice.
   • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Cu alte cuvinte ... meciul continua.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ce ghinion pe nenea Dragnea, parca e un sportiv care niciodata nu poate sa ia aurul. Si de fiecare data e atat de aproape...
  • Like 3
  • @ Anon
   Da, dar un sportiv dopat care se dă de ceasul morții să schimbe până și comisia antidoping.
   • Like 3


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult