Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dragnea, declarație ironică după evaluarea făcută de ministrul Justiției procurorilor șefi: "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulțumit de evaluarea făcută de ministrul Justiției procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general Augustin Lazăr. 

Foto: Liviu Dragnea

„Eu am spus de multe ori, în toate apariţiile mele publice, că voi susţine decizia ministrului, într-un fel sau altul, dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susţin pentru că, ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie menţinuţi în funcţie şefii parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor”, a spus Dragnea. 

Întrebat dacă îşi asumă concluzia prezentată miercuri de ministrul Justiţiei, șeful PSD a răspuns, potrivit News.ro, "Eu nu mi-o asum". Mai mult decât atât, Dragnea a susținut că simte „o oarecare dezamăgire”. 

„În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi, cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire. Mă intereseazaă, sincer, foarte puţin dacă rămân sau nu în funcţie aceşti procurori”, a afirmat acesta.

Dragnea a comentat ironic deea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunţată de Tudorel Toader. "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri concluzia raportului de evaluare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lază: nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. Însă același raport prevede instituirea unui mecanism de verificare a activității procurorilor. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare ca domnul ministru Toader a trimis un mesaj prin lectura publica a hotararii sale :el argumenta pentru a dovedi abuzurile DNA si a Procuraturii(sic !) ca apoi sa renunte la continuarea fireasca adica suspendarea sau inlocuirea celor doi pentru a semnala ca a fost "convins" de Bruxelles sau/si ambasadorul USA-ei sa nu continuie cu ceace era logic (nu si mie, dar lui ratiunea) cu masura radicala. Coitus intreruptus. .
  NU E OPORTUN este exact:nu e oportun in conditiile opunerilor partenerilor strategici .
  E o alta mancare de peste ca prim ministrul care a aflat inaintea altora rezultatul ,in conditiei i insider a aprobat solutia. Cu asta se deschide conflicz tul Grindeanu-Dragnea,o repetare a istorie de totdeauna:papusa aleasa sa fiecorpul vocii mentorului capata viata proprie si..se face independent...Sunt cu zecile exemplele istorice.
  Grindeanu prin functia lui ajunge primul la informatiile guvernarii si poate discuta fara control (speram) cu interlocutorii (de exemplu cu Iohannis)..Se naste independenta de Dragnea prin puterea lucrului...
  • Like 0
 • Ce se întâmplă când clasa muncitoare, adică oameni fără carte, fără știință, mulți dintre ei analfabeți, ajung să conducă o țară?
  O distrug. Pentru că ei nu au cunoștințe și competențe.
  Îi bagă în închisoare pe toți cei cu studii pentru a elimina competiția, le confiscă averile și proprietățile, naționalizează tot ce este al altora și fac CAP-uri.
  Sigur că oamenii care nu au carte nu pot să-și educe copiii în respect pentru carte și cultură și astfel se perpetuează un sistem al non-valorii, al lipsei de respect și al puterii dată de funcția în partid sau nepotism. Promovează doctoranzi ca Elena Ceaușescu.
  Și așa, am ajuns o populație care nu își cunoaște istoria, nu este educată și nu prea înțelege ce și de ce se întamplă.
  Doar astfel se poate explica faptul că ei votează în continuare comuniști, hoți și pe copiii celor care i-au furat sau i-au târât prin închisori.
  De ce să dăm vina pe UE și NATO? Pentru că așa vor comuniștii? Cei care vor să ne aducă din nou la perioada când acționau discreționar în România, abuzând de nație și dezumanizând orice urmă de ADN uman sunt cei care sunt responsabili de dezastrul României: comuniștii.
  • Like 0
 • Supărat Stalin ca nu-l mai asculta marionetele dumisale
  • Like 1
 • "Ma interesează sincer foarte puțin dacă acești procurori rămân în funcție sau nu " zise Pinocchio. Păi atunci de ce e dezamăgit??
  Vă dati seama cam ce presiuni uriașe s-au pus pe bietul Tudorel din toate părțile? Mai ca mi-e milă de dânsul. Va imaginați ce mare e lupta acolo?? Și cât de simplu ar fi să fim pur și simplu cinstiți...
  • Like 2
  • @ Republican
   Foarte buna observatie! De ce s-a scandalizat don Dragnea de ce a spus dl Liiceanu in Comisia europeana? Parca, mai ieri, nu dorea revocarea sefilor Parchetelor. Acum e foarte dezamagit ca n-au fost schimbati. Sufera cumva de sindrom bipolar? Sau, incet-incet, isi da arama pe fata? Cred ca, daca o mai vede pe Kovesi mult in functie, astia din varful PSD vor face crize epileptice.
   • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Cu alte cuvinte ... meciul continua.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ce ghinion pe nenea Dragnea, parca e un sportiv care niciodata nu poate sa ia aurul. Si de fiecare data e atat de aproape...
  • Like 3
  • @ Anon
   Da, dar un sportiv dopat care se dă de ceasul morții să schimbe până și comisia antidoping.
   • Like 3


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult