Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea, despre retragerea sprijinului ALDE pentru Daniel Constantin: „În mod normal nu mai poate rămâne în Guvern”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică la Antena 3 că premierului „îi va fi foarte greu” să nu țină cont de votul din ALDE împotriva lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii și ministru al Mediului, adăugând că „în mod normal” acesta nu mai poate rămâne în Guvern.

„Când un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în Guvern. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot. Votul care te trimite acolo şi structurile politice care te trimit acolo sunt aceleaşi care te şi pot scoate de acolo (...) Eu nu am reușit să înțeleg care este proiectul politic de care vorbea Constantin. Eu am crezut că proiectul politic comun al nostru este punerea în practică a planului de guvernare”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, adăugând că  „din păcate, acest deznodământ era previzibil”.

Întrebat ce se va întâmpla cu votul împotriva lui Daniel Constantin și dacă acesta își va pierde funcțiile deținute în Guvern, Liviu Dragnea a afirmat că „este foarte greu pentru prim-ministru să nu țină cont de el”.

Liderii ALDE au decis, duminică, să îi retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Încurcă-i drace se spune prin popor: să avem răbdare, fondurile se vor termina curând, ei se vor bate ca chiorii și chiar cei ce i-au adus la putere îi vor scărmăna în căutarea banilor promiși, bani care au ajuns deja la alții! Și atunci, vom vedea noi cum este cu sprijinul politic și votul majoritar: „la liota finală” cum ar zice vasileasca!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult