Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea nu vrea să mai câștige alegerile

Cu prilejul anului nou, guvernul Dragnea bagă noi membri în statul paralel: Comisia Europeană și Banca Națională a României.

Carevasăzică, L. Dragnea, șeful României, țară aflată la președinția Consiliului UE, dă în judecată guvernul UE pentru că și-a permis să facă un raport despre matrapazlâcurile cu bani europeni ale firmei TelDrum. Mai mult ca sigur, investigatorii OLAF, adică haidamacii lui Juncker, au acționat la comanda lui Pahonțu de la SPP. Sau a lui Coldea, care uneltește din umbră. Sau a lui Kovesi, care n-a fost încă arestată...

BNR, prin vocea prim-viceguvernatorului Florin Georgescu, altfel pesedist de viță veche, dar specialist redutabil în finanțe, a comis și ea o îndrăzneală de neiertat: a calculat urmările dezastruoase ale „taxei pe lăcomie” Vâlcov-Teodorovici. Drept care, gigălăul Manimani de la Finanțe îl, nici mai mult, nici mai puțin, cheamă la interogatoriu pe Mugur Isărescu, în baza la faptu că a auzit el, Teodorovici Manimani, cum că BNR amenință băncile să țină sus ROBOR!... Și că dacă nu ține cu ROBOR-ul, atunci Isărescu împușcă leul!

E limpede că BNR vine la rând ca să fie decapitată și paralizată, cum s-a întâmplat cu DNA. Spuneam, pe vremuri, adică acum un an, că mai importantă decât legea și structura este atmosfera dintr-o instituție. Iată că după înlăturarea lui Kovesi, șefa interimară a DNA, Jurma, dă bir cu fugiții, în vreme ce procurorii anticorupție stau cu botul pe labe așteptând să vadă cum bate vântul...

Asaltul bandei Dragnea asupra instituțiilor statului pe care încă nu le-a încălecat continuă în forță. Dar niciuna dintre acestea – Justiție, Armată, BNR, Servicii Secrete... – nu constituie un scop în sine, ci unul intermediar, pentru maimuții lui Putin și Erdogan. 

Nici măcar compromiterea României până la cvasiexcluderea din UE și NATO nu e ținta finală.

Marele vis al spărgătorului național Dragnea este sugrumarea votului liber al cetățenilor români. Dragnea nu mai vrea să câștige iar alegerile, Dragnea vrea să desființeze alegerile democratice. Pentru că UE și NATO nu-l pot da jos, dar românii, prin vot, pot.

Așa cum l-au aruncat din șa pe Adrian Năstase în 2004, când totul era aranjat pentru reinstaurarea dictaturii în România. Așa cum l-au făcut să muște țărâna pe Ponta în 2014.

Ce face Dragnea nu e nou. De 30 de ani, PSD nu are alt obiectiv decât să repună stăpânire totală pe țară. Nici nu concepe să fie în opoziție, vrea puterea pe veci.

Dumnezeu e pesedist, spunea un fruntaș PDSR în anii `90. 

Poate că e, banda lui Dragnea e în stare de multe, dar, la alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an încă nu poate controla votul oamenilor.

Stimați Republicani, unii dintre dumneavoastră, în anii din urmă, nu ați fost la vot, din diverse motive, pe care sunt gata să le înțeleg. Ce vreau să vă spun însă, și o să repet până fac scurtă la limbă, este că, dacă în acest an nu veți fi prezenți la urne, în 2020, la parlamentare, o să puteți sta acasă liniștiți, pentru că votul dumneavoastră nu va mai valora nici cât hârtia pe care puneți ștampila. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se confirmă că dragnea este un cal troian sub acoperire care va sparge monolitul baronilor psd
  • Like 0
  • @ Sîmpetru Gabriel
   Al cui cal troian este, dacă vrea să spargă PSD? Al lui Iohannis???
   • Like 1
 • Da, sa votam !
  • Like 0
 • Dumnezeu e Dumnezeu! Ca un pumn de tarana motivat de politica fripturista se crede indreptatit a lansa blasfemii e treaba si osanda lui. Ca votul liber exprimat, este iluzia care intretine minciuna, democratiei, prin manipulare in masa, asta este treaba noastra a cetatenilor. Cine nu crede, poate sa ia Brexit- Show, ca reper. In rest, doua articole in The Guardian, pot face lumina asupra adevaratei stari de lucruri in democratie: Amazon and Starbucks 'pay less tax than a sausage stand', Austria says (https://www.theguardian.com/technology/2016/sep/02/multinationals-amazon-starbucks-austria-says), va sa zica Amazon si Starbucks platesc taxe mai mici decat un vanzator de carnati la taraba asta intr-o tara democratica, versus: Attacks on the media show Duterte’s Philippines is heading for despotism (https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/feb/15/attacks-media-duterte-philippines-rappler-maria-ressa?CMP=fb_gu&fbclid=IwAR3742p_V2ReWKXRyXQPjUQeJBlyKQSqMbgonV8CodbYN4hRlvnZEi2IvEY)
  Atacurile din media arata ca Duerte al Philipinelor se indreapta spre despotism. Nici ce se intampla la noi nu este catusi de putin original. De Venezuela, Turcia, Korea de nord ce se mai poate spune. Vinovat pentru toate aceste lucruri este accesul la informatie prea lejer acordat plebeilor de rand dar puteti fi siguri ca aceasta greseala va fi indreptata curand.
  • Like 1
 • "Mai importantă decât legea și structura este atmosfera dintr-o instituție". Si legile si institutiile nu-s decit niste conventii, 'atmosfera' e realitatea.
  • Like 0
 • Ce umilinta astazi, la Ateneu! Ma simt cel mai aiurea azi din toate zilele...atatata prostime, uratime, smecherime in salal aia, a murdarit Rapsodia, pe Enescu...pfff... ce sentimente aiurea...
  • Like 1
 • Ati omis sa observati cati bugetari exista si vor exista pana l;a primele alegeri! Inca se scot posturi noi la stat... ce vot? Nu mai sper nimic. Omul a devenit foarte ieftin. Romanul. Asta e realitatea.
  • Like 2
 • In aceste zile a intervenit un nou actor in ecuatia frontului romanesc: RON foreign exchange rate! Este necontrolabil, incoruptibil, concis, pragmatic - ca orice termen matematic. Exprima mai curand asteptari decat stari prezente si, mai presus de orice, este supapa economica ce va rasturna guvernul, fiind mult mai eficace decat cei 3-400.000 de lanterne din piata Victoriei...
  • Like 1
 • Poate vrei sa spui ca fruntasul PDSR spunea in anii '90 ca "Dumnezeu e pesedERist". :o)))
  • Like 0
 • Corina check icon
  Așa e, indivizi ca Dragnea vizează anularea eficacității oricăror alegeri corecte, în ultimă instanță. Și numai prezența masivă la vot e soluția pentru a-i combate și a opri tăvălugul dictaturii, acum și întotdeauna. Delicios pasajul cu Manimani, însă, din păcate, încă decide multe.
  • Like 1
 • Dragi moderatori, cred ca si pe voi v-a lovit rau de tot virusul "politically correct" daca ati ajuns sa cenzurati comentariile chiar daca nu contin vulgaritati sau indemnuri la violenta.
  Tot inainte vrednici robotei!

  PS. Respect domnule Cristian Tudor Popescu pentru curajul de a nu va pleca in fata nimanui.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult