Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragnea nu vrea să mai câștige alegerile

Cu prilejul anului nou, guvernul Dragnea bagă noi membri în statul paralel: Comisia Europeană și Banca Națională a României.

Carevasăzică, L. Dragnea, șeful României, țară aflată la președinția Consiliului UE, dă în judecată guvernul UE pentru că și-a permis să facă un raport despre matrapazlâcurile cu bani europeni ale firmei TelDrum. Mai mult ca sigur, investigatorii OLAF, adică haidamacii lui Juncker, au acționat la comanda lui Pahonțu de la SPP. Sau a lui Coldea, care uneltește din umbră. Sau a lui Kovesi, care n-a fost încă arestată...

BNR, prin vocea prim-viceguvernatorului Florin Georgescu, altfel pesedist de viță veche, dar specialist redutabil în finanțe, a comis și ea o îndrăzneală de neiertat: a calculat urmările dezastruoase ale „taxei pe lăcomie” Vâlcov-Teodorovici. Drept care, gigălăul Manimani de la Finanțe îl, nici mai mult, nici mai puțin, cheamă la interogatoriu pe Mugur Isărescu, în baza la faptu că a auzit el, Teodorovici Manimani, cum că BNR amenință băncile să țină sus ROBOR!... Și că dacă nu ține cu ROBOR-ul, atunci Isărescu împușcă leul!

E limpede că BNR vine la rând ca să fie decapitată și paralizată, cum s-a întâmplat cu DNA. Spuneam, pe vremuri, adică acum un an, că mai importantă decât legea și structura este atmosfera dintr-o instituție. Iată că după înlăturarea lui Kovesi, șefa interimară a DNA, Jurma, dă bir cu fugiții, în vreme ce procurorii anticorupție stau cu botul pe labe așteptând să vadă cum bate vântul...

Asaltul bandei Dragnea asupra instituțiilor statului pe care încă nu le-a încălecat continuă în forță. Dar niciuna dintre acestea – Justiție, Armată, BNR, Servicii Secrete... – nu constituie un scop în sine, ci unul intermediar, pentru maimuții lui Putin și Erdogan. 

Nici măcar compromiterea României până la cvasiexcluderea din UE și NATO nu e ținta finală.

Marele vis al spărgătorului național Dragnea este sugrumarea votului liber al cetățenilor români. Dragnea nu mai vrea să câștige iar alegerile, Dragnea vrea să desființeze alegerile democratice. Pentru că UE și NATO nu-l pot da jos, dar românii, prin vot, pot.

Așa cum l-au aruncat din șa pe Adrian Năstase în 2004, când totul era aranjat pentru reinstaurarea dictaturii în România. Așa cum l-au făcut să muște țărâna pe Ponta în 2014.

Ce face Dragnea nu e nou. De 30 de ani, PSD nu are alt obiectiv decât să repună stăpânire totală pe țară. Nici nu concepe să fie în opoziție, vrea puterea pe veci.

Dumnezeu e pesedist, spunea un fruntaș PDSR în anii `90. 

Poate că e, banda lui Dragnea e în stare de multe, dar, la alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an încă nu poate controla votul oamenilor.

Stimați Republicani, unii dintre dumneavoastră, în anii din urmă, nu ați fost la vot, din diverse motive, pe care sunt gata să le înțeleg. Ce vreau să vă spun însă, și o să repet până fac scurtă la limbă, este că, dacă în acest an nu veți fi prezenți la urne, în 2020, la parlamentare, o să puteți sta acasă liniștiți, pentru că votul dumneavoastră nu va mai valora nici cât hârtia pe care puneți ștampila. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult