Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea s-a plâns la România TV de „fenomenul de fake news”

Dragnea RTV

Foto: captură RTV

Liderul PSD Liviu Dragnea a deplâns, duminică seara, la România TV „fenomenul de fake news”. „Știrile false sunt din ce în ce mai promovate decât știrile adevărate”, a spus Dragnea, amintind că o „știre falsă” care s-a „rostogolit” în ultimele zile spune că Guvernul va limita gratuitatea la transportul cu trenul acordat studenților.

„Nu există niciun fel de intenție ca în Parlament să modificăm așa ceva. Dacă studenții învață la Cluj și vor să vină la București să protesteze împotriva Guvernului au această gratuitate”, a spus Liviu Dragnea.

Amintim că amendamentul legat de limitarea gratuității a fost propus de un pesedist: Eugen Teodorovici și de un liberal: Florin Cîțu.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR. Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu.

Declarația lui Liviu Dragnea despre „fenomenul de fake news” a fost făcută la televiziunea care descria protestele de stradă drept „o lovitură de stat”. De asemenea, moderatoarea emisiunii, Denisa Pascu, este cea care anunțase pe post „informația” că „s-au dat 30 de lei de câine și 50 de lei de copil” celor care au ieșit în stradă.


Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna chestie cu gratuitatea pentru elevi si studenti.Si-asa multi studenti faceau blatul ca sunt vesnic fara bani!Mai nasol vor primi vestea "nasii"ca le taie din cascaval.In ce priveste treaba cu 30 de lei de caine si 50 de lei de copil iesit in strada,va dati seama cati tigani ar fi in strada,cu catel,cu puradel,si purcel deghizat in catel!!???Hai,lasati prosteala!
  • Like 0
 • Cine se aseamănă, se adună : guiță Tv și latrina 3 + Dragnea & comp. + Băsescu, Tăriceanu și alte gloabe ale cloacei politice, lideri de sindicat mafiot, etc.
  • Like 0
 • Asta da ipocrizie :)) Asta inseamna sa fi mafiot
  • Like 1
 • acești oameni DEZINFORMEAZĂ după cum respiră !
  iar acestă tipologie de om CHIAR este o plagă pentru comunitate (o plagă ... cum ar fi ciuma bubonică ... nu mai știu era roșie sau neagră ?)
  • Like 0
 • Ca un fel de trivia... Denisa Pascu si.a facut debutul "jurnalistic" la OTV, mai precis prin primavara anului 2005, in perioada in care OTV.ul se pregatea pentru revenirea in eter. O tanara scrofuloasa la datorie, scolita in stabilimentul din Romana, a carei determinare a adus.o pe aceasta binemeritata pozitie de teleshpicheritza la RTV. Cat despre Dragnea... nu se dezminte, lucru la fel de firesc ca si intoarcerea pasarilor calatoare
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult