Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragnea s-a plâns la România TV de „fenomenul de fake news”

Dragnea RTV

Foto: captură RTV

Liderul PSD Liviu Dragnea a deplâns, duminică seara, la România TV „fenomenul de fake news”. „Știrile false sunt din ce în ce mai promovate decât știrile adevărate”, a spus Dragnea, amintind că o „știre falsă” care s-a „rostogolit” în ultimele zile spune că Guvernul va limita gratuitatea la transportul cu trenul acordat studenților.

„Nu există niciun fel de intenție ca în Parlament să modificăm așa ceva. Dacă studenții învață la Cluj și vor să vină la București să protesteze împotriva Guvernului au această gratuitate”, a spus Liviu Dragnea.

Amintim că amendamentul legat de limitarea gratuității a fost propus de un pesedist: Eugen Teodorovici și de un liberal: Florin Cîțu.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR. Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu.

Declarația lui Liviu Dragnea despre „fenomenul de fake news” a fost făcută la televiziunea care descria protestele de stradă drept „o lovitură de stat”. De asemenea, moderatoarea emisiunii, Denisa Pascu, este cea care anunțase pe post „informația” că „s-au dat 30 de lei de câine și 50 de lei de copil” celor care au ieșit în stradă.


Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna chestie cu gratuitatea pentru elevi si studenti.Si-asa multi studenti faceau blatul ca sunt vesnic fara bani!Mai nasol vor primi vestea "nasii"ca le taie din cascaval.In ce priveste treaba cu 30 de lei de caine si 50 de lei de copil iesit in strada,va dati seama cati tigani ar fi in strada,cu catel,cu puradel,si purcel deghizat in catel!!???Hai,lasati prosteala!
  • Like 0
 • Cine se aseamănă, se adună : guiță Tv și latrina 3 + Dragnea & comp. + Băsescu, Tăriceanu și alte gloabe ale cloacei politice, lideri de sindicat mafiot, etc.
  • Like 0
 • Asta da ipocrizie :)) Asta inseamna sa fi mafiot
  • Like 1
 • acești oameni DEZINFORMEAZĂ după cum respiră !
  iar acestă tipologie de om CHIAR este o plagă pentru comunitate (o plagă ... cum ar fi ciuma bubonică ... nu mai știu era roșie sau neagră ?)
  • Like 0
 • Ca un fel de trivia... Denisa Pascu si.a facut debutul "jurnalistic" la OTV, mai precis prin primavara anului 2005, in perioada in care OTV.ul se pregatea pentru revenirea in eter. O tanara scrofuloasa la datorie, scolita in stabilimentul din Romana, a carei determinare a adus.o pe aceasta binemeritata pozitie de teleshpicheritza la RTV. Cat despre Dragnea... nu se dezminte, lucru la fel de firesc ca si intoarcerea pasarilor calatoare
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult