Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragnea și-a mușcat limba în prima ieșire publică de după „discuția” cu Frans Timmermans: „Mă abțin foarte tare să comentez…

Dragnea și Timmermans

Foto: Inquam Photos

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat pentru Politico.eu o discuție pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, căruia i-a transmis „foarte clar” că, dacă vrea să facă parte din familia socialiștilor europeni, va trebui să respecte statul de drept. „„Nu ştiu dacă vom reuşi. Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat Timmermans.

Întrebat luni despre această discuție, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Sincer, n-am citit și dacă n-am citit mă abțin foarte tare să comentez”. Singurul lucru pe care a vrut să îl spună a fost că a avut cu Timmermans o discuție „lungă și bună”, în care fiecare a înțeles ce își dorește celălalt.

În legătură cu declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a replicat:

”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în a încălca Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul ăsta, atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și cum la noi este încălcată Constituția cam cum și când vrea Dorneanu, se pare că Dragnea poate face pe Gigi Duru....
    Asta înseamnă sa ai Constituția scrisă în pesedeză și numai câțiva traducători rău intenționați....
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Cata minte au unii de pe la noi !!!! Adica, "sunt foarte satisfacut ca Timmermans nu l-a bagat in sema pe Dragnea sau pe Dancila !!!!". Voi realizati unde am ajuns noi, romanii !!! Pai eu pe socialistul asta olandez nici nu l-asi primi in tara sau in cel mai fericit caz sa vina cu masina, sa stea la granita dupa coada tiruri la Nadlac, ca oricum Olanda nu ne vrea in Shenghen. Pai asta, cu partidul lui, ia 6 % la vot in Olanda si este profesor de socialism si liderul lor in Europa !!!! Ia puneti in oglinda analiza "atitudinii" lui cu analiza votului negativ al Romaniei pentru Kovesi ! Ce parere aveti ?
    • Like 0
  • Cat tupeu! Adica aia nici nu-i baga in seama si ei spun ca i-au primit calduros. E halucinant. Un dialog al surzilor. Pe aceiasi logica cu faptul ca UE se plange de atacul constant impotriva justitiei iar ei spun de Codruta ca a facut abuzuri. Timmermans spune clar: ok, daca a facut asa ceva sa fie pedepsita dar ce legatura are asta cu ordonantele pe care tot insista sa le dea si cu derapajele de la statul de drept? Nu ai cum sa poti dialoga in halul asta si atunci singura optiune a europenilor ramane izolarea totala a Romaniei.
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Hai, dle Dragnea, nu va mai abtineti. Dati-va drumul! Pentru ajutor, luati un supozitor.
    • Like 1
  • Se repeta episodul ,,romani corupti"vs. Europa.....In 2000 discutiile se purtau cu ,,nastase" !!!
    Ca si atunci, cel caruia i se cere sa ,,lupte impotriva coruptiei....e chiar cel din frunte !!!
    Ce rahat sa inteleaga dragnea ??? Cine ar intelege ,,linia rosie" cand ,,i s-a curmat destinul " din cauza unor dosare......mici ??
    Doar dragnea de asta sufera....el nu a fost condamnat pentru chestii de anvergura....ci doar pentru ,,angajari fictive" cu prejudiciu de 100 000 de ron...Eh si mai e aia cu ,,voturile" !! - Aia e frectie.....toti taranii analfabeti exclama...".aaaa aia cu voturile...." - ca si cum ar fi un fel de moft....Ceva de genul - hai ma...v-a intrat democratia in cap....nu mai tineti minte ca in Romania e traditie la votat fals ??
    • Like 1
  • Nu doar noi va vedem, ci si ei. Imi place asta. O fi Dragnea mare mahar pe mosia lui din Teleorman, dar in afara e un nimeni, si are parte de exact atata respect pe cat merita: 0.
    • Like 2
  • Tupeu de bandit flausat.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult