Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragnea și-a mușcat limba în prima ieșire publică de după „discuția” cu Frans Timmermans: „Mă abțin foarte tare să comentez…

Dragnea și Timmermans

Foto: Inquam Photos

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat pentru Politico.eu o discuție pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, căruia i-a transmis „foarte clar” că, dacă vrea să facă parte din familia socialiștilor europeni, va trebui să respecte statul de drept. „„Nu ştiu dacă vom reuşi. Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat Timmermans.

Întrebat luni despre această discuție, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Sincer, n-am citit și dacă n-am citit mă abțin foarte tare să comentez”. Singurul lucru pe care a vrut să îl spună a fost că a avut cu Timmermans o discuție „lungă și bună”, în care fiecare a înțeles ce își dorește celălalt.

În legătură cu declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a replicat:

”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în a încălca Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul ăsta, atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și cum la noi este încălcată Constituția cam cum și când vrea Dorneanu, se pare că Dragnea poate face pe Gigi Duru....
  Asta înseamnă sa ai Constituția scrisă în pesedeză și numai câțiva traducători rău intenționați....
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Cata minte au unii de pe la noi !!!! Adica, "sunt foarte satisfacut ca Timmermans nu l-a bagat in sema pe Dragnea sau pe Dancila !!!!". Voi realizati unde am ajuns noi, romanii !!! Pai eu pe socialistul asta olandez nici nu l-asi primi in tara sau in cel mai fericit caz sa vina cu masina, sa stea la granita dupa coada tiruri la Nadlac, ca oricum Olanda nu ne vrea in Shenghen. Pai asta, cu partidul lui, ia 6 % la vot in Olanda si este profesor de socialism si liderul lor in Europa !!!! Ia puneti in oglinda analiza "atitudinii" lui cu analiza votului negativ al Romaniei pentru Kovesi ! Ce parere aveti ?
  • Like 0
 • Cat tupeu! Adica aia nici nu-i baga in seama si ei spun ca i-au primit calduros. E halucinant. Un dialog al surzilor. Pe aceiasi logica cu faptul ca UE se plange de atacul constant impotriva justitiei iar ei spun de Codruta ca a facut abuzuri. Timmermans spune clar: ok, daca a facut asa ceva sa fie pedepsita dar ce legatura are asta cu ordonantele pe care tot insista sa le dea si cu derapajele de la statul de drept? Nu ai cum sa poti dialoga in halul asta si atunci singura optiune a europenilor ramane izolarea totala a Romaniei.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Hai, dle Dragnea, nu va mai abtineti. Dati-va drumul! Pentru ajutor, luati un supozitor.
  • Like 1
 • Se repeta episodul ,,romani corupti"vs. Europa.....In 2000 discutiile se purtau cu ,,nastase" !!!
  Ca si atunci, cel caruia i se cere sa ,,lupte impotriva coruptiei....e chiar cel din frunte !!!
  Ce rahat sa inteleaga dragnea ??? Cine ar intelege ,,linia rosie" cand ,,i s-a curmat destinul " din cauza unor dosare......mici ??
  Doar dragnea de asta sufera....el nu a fost condamnat pentru chestii de anvergura....ci doar pentru ,,angajari fictive" cu prejudiciu de 100 000 de ron...Eh si mai e aia cu ,,voturile" !! - Aia e frectie.....toti taranii analfabeti exclama...".aaaa aia cu voturile...." - ca si cum ar fi un fel de moft....Ceva de genul - hai ma...v-a intrat democratia in cap....nu mai tineti minte ca in Romania e traditie la votat fals ??
  • Like 1
 • Nu doar noi va vedem, ci si ei. Imi place asta. O fi Dragnea mare mahar pe mosia lui din Teleorman, dar in afara e un nimeni, si are parte de exact atata respect pe cat merita: 0.
  • Like 2
 • Tupeu de bandit flausat.
  • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult