Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragnea și-a mușcat limba în prima ieșire publică de după „discuția” cu Frans Timmermans: „Mă abțin foarte tare să comentez…

Dragnea și Timmermans

Foto: Inquam Photos

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat pentru Politico.eu o discuție pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, căruia i-a transmis „foarte clar” că, dacă vrea să facă parte din familia socialiștilor europeni, va trebui să respecte statul de drept. „„Nu ştiu dacă vom reuşi. Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat Timmermans.

Întrebat luni despre această discuție, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Sincer, n-am citit și dacă n-am citit mă abțin foarte tare să comentez”. Singurul lucru pe care a vrut să îl spună a fost că a avut cu Timmermans o discuție „lungă și bună”, în care fiecare a înțeles ce își dorește celălalt.

În legătură cu declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a replicat:

”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în a încălca Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul ăsta, atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și cum la noi este încălcată Constituția cam cum și când vrea Dorneanu, se pare că Dragnea poate face pe Gigi Duru....
  Asta înseamnă sa ai Constituția scrisă în pesedeză și numai câțiva traducători rău intenționați....
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Cata minte au unii de pe la noi !!!! Adica, "sunt foarte satisfacut ca Timmermans nu l-a bagat in sema pe Dragnea sau pe Dancila !!!!". Voi realizati unde am ajuns noi, romanii !!! Pai eu pe socialistul asta olandez nici nu l-asi primi in tara sau in cel mai fericit caz sa vina cu masina, sa stea la granita dupa coada tiruri la Nadlac, ca oricum Olanda nu ne vrea in Shenghen. Pai asta, cu partidul lui, ia 6 % la vot in Olanda si este profesor de socialism si liderul lor in Europa !!!! Ia puneti in oglinda analiza "atitudinii" lui cu analiza votului negativ al Romaniei pentru Kovesi ! Ce parere aveti ?
  • Like 0
 • Cat tupeu! Adica aia nici nu-i baga in seama si ei spun ca i-au primit calduros. E halucinant. Un dialog al surzilor. Pe aceiasi logica cu faptul ca UE se plange de atacul constant impotriva justitiei iar ei spun de Codruta ca a facut abuzuri. Timmermans spune clar: ok, daca a facut asa ceva sa fie pedepsita dar ce legatura are asta cu ordonantele pe care tot insista sa le dea si cu derapajele de la statul de drept? Nu ai cum sa poti dialoga in halul asta si atunci singura optiune a europenilor ramane izolarea totala a Romaniei.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Hai, dle Dragnea, nu va mai abtineti. Dati-va drumul! Pentru ajutor, luati un supozitor.
  • Like 1
 • Se repeta episodul ,,romani corupti"vs. Europa.....In 2000 discutiile se purtau cu ,,nastase" !!!
  Ca si atunci, cel caruia i se cere sa ,,lupte impotriva coruptiei....e chiar cel din frunte !!!
  Ce rahat sa inteleaga dragnea ??? Cine ar intelege ,,linia rosie" cand ,,i s-a curmat destinul " din cauza unor dosare......mici ??
  Doar dragnea de asta sufera....el nu a fost condamnat pentru chestii de anvergura....ci doar pentru ,,angajari fictive" cu prejudiciu de 100 000 de ron...Eh si mai e aia cu ,,voturile" !! - Aia e frectie.....toti taranii analfabeti exclama...".aaaa aia cu voturile...." - ca si cum ar fi un fel de moft....Ceva de genul - hai ma...v-a intrat democratia in cap....nu mai tineti minte ca in Romania e traditie la votat fals ??
  • Like 1
 • Nu doar noi va vedem, ci si ei. Imi place asta. O fi Dragnea mare mahar pe mosia lui din Teleorman, dar in afara e un nimeni, si are parte de exact atata respect pe cat merita: 0.
  • Like 2
 • Tupeu de bandit flausat.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult