Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dragnea transmite companiei Facebook: Dacă trebuie să închidă, să închidă tot PSD-ul

Liviu Dragnea - negru

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat iritat în legătură cu decizia Facebook de a șterge, săptămâna trecută, 31 de pagini, conturi și grupuri, despre care compania spune că manipulau în favoarea PSD.

Reporter: A fost o decizie fără precedent. Facebook a suspendat 31 de pagini, conturi ale unor persoane care aveau legătură cu PSD, în sensul că acolo erau mesaje pro-PSD, laudative, partizane, au spus ei. Știți despre acele pagini?

Liviu Dragnea: Am auzit știrea. Dar nu știu detalii, dar dacă trebuie să închidă, poate să închidă tot PSD-ul, până la urmă... 

Reporter: Vorbim despre Facebook.

Liviu Dragnea: Am înțeles, despre Dumnezeu, știu. Nu știu detalii, domnișoară.

Nathaniel Gleicher, șeful departamentului de Cibersecuritate al Facebook, a anunțat pe blogul companiei că a fost descoperită o grupare în România care crease numeroase conturi de false Facebook, pentru a-i păcăli pe alții cu privire la cine sunt și ce activități fac.

„Administratorii paginilor și cei care creaseră conturile postau, în mod obișnuit, articole politice și știri locale, semnate sub un nume fals, prin care susțineau Partidul Social Democrat. Deși oamenii din spatele conturilor au încercat să își ascundă identitățile, am descoperit că unul dintre indivizi este asociat cu PSD”, a anunțat Nathaniel Gleicher.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  PSD-ul ar trebui inchis dupa gratii, iar cheia aruncata.
  • Like 1
 • check icon
  Nu ar fi fost rău să închidă tot PSD-ul, de tot, dar în închisoare. Ar fi fost o igenizare a societății politice a țării.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Era vorba de "Fakebook" destinat celor din PSD. Sa stiti Tov. Dragnea ca Viorica a apasat din greseala pe niste butoane si v-a inchis conturile. Alea de pe "Fakebook", nu din banca. De cele din banci se va ocupa Codruta cand o sa fie aleasa procuror sef al UE. Si flausat si taran...mai rara combinatie. 2 in 1.
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult