Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dragnea transmite companiei Facebook: Dacă trebuie să închidă, să închidă tot PSD-ul

Liviu Dragnea - negru

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat iritat în legătură cu decizia Facebook de a șterge, săptămâna trecută, 31 de pagini, conturi și grupuri, despre care compania spune că manipulau în favoarea PSD.

Reporter: A fost o decizie fără precedent. Facebook a suspendat 31 de pagini, conturi ale unor persoane care aveau legătură cu PSD, în sensul că acolo erau mesaje pro-PSD, laudative, partizane, au spus ei. Știți despre acele pagini?

Liviu Dragnea: Am auzit știrea. Dar nu știu detalii, dar dacă trebuie să închidă, poate să închidă tot PSD-ul, până la urmă... 

Reporter: Vorbim despre Facebook.

Liviu Dragnea: Am înțeles, despre Dumnezeu, știu. Nu știu detalii, domnișoară.

Nathaniel Gleicher, șeful departamentului de Cibersecuritate al Facebook, a anunțat pe blogul companiei că a fost descoperită o grupare în România care crease numeroase conturi de false Facebook, pentru a-i păcăli pe alții cu privire la cine sunt și ce activități fac.

„Administratorii paginilor și cei care creaseră conturile postau, în mod obișnuit, articole politice și știri locale, semnate sub un nume fals, prin care susțineau Partidul Social Democrat. Deși oamenii din spatele conturilor au încercat să își ascundă identitățile, am descoperit că unul dintre indivizi este asociat cu PSD”, a anunțat Nathaniel Gleicher.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  PSD-ul ar trebui inchis dupa gratii, iar cheia aruncata.
  • Like 1
 • check icon
  Nu ar fi fost rău să închidă tot PSD-ul, de tot, dar în închisoare. Ar fi fost o igenizare a societății politice a țării.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Era vorba de "Fakebook" destinat celor din PSD. Sa stiti Tov. Dragnea ca Viorica a apasat din greseala pe niste butoane si v-a inchis conturile. Alea de pe "Fakebook", nu din banca. De cele din banci se va ocupa Codruta cand o sa fie aleasa procuror sef al UE. Si flausat si taran...mai rara combinatie. 2 in 1.
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult