Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Antreprenorul Dragoș Anastasiu: Am sentimentul că, cu cât vorbim mai mult despre criză, cu atât ea va veni mai repede

Dragoș Anastasiu - In fata ta

Antreprenorul Dragoș Anastasiu, șef al Camerei de Comerț Româno-Germane, este de părere că cu cât se vorbește mai mult în spațiul public despre criza economică, cu atât ea va veni mai repede, dar spune că nu se teme de acest moment.

„Sunt foarte mulți antreprenori care până acum doi-trei ani vorbeau de criză. Noi am avut o criză care a durat un an, 2009-2010. De acolo a fost o normalitate. Unii au înțeles acest lucru, alți tot așteptau să treacă criza. Criza are și o parte bună, mai curață din piață. Nimeni nu își dorește o criză, toata lumea își dorește să crească”, a spus Dragoș Anastasiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Antreprenorul a dat exemplul Germaniei, care manifestă prudență și se pregătește pentru eventualitatea unor momente grele. „Germania are excedent bugetar anual jumătate din PIB-ul României”, subliniază el.

„Nu fac parte dintre cei care spun că vine criza peste noi. Am sentimentul că cu cât vorbim mai mult despre criză, cu atât ea va veni mai repede, toată lumea se aricește, intră în prudență maximă, inclusiv consumul privat”, spune Dragoș Anastasiu.

Întrebat ce gripează economia, Anastasiu a subliniat că este vorba de lipsa de încredere, adăugând că în afară de problemele cronice - infrastructură, sănătate, educație - o mare dificultate cu care se confruntă mediul de afaceri ține de lipsa forței de muncă, fenomen care se adâncește și la care se adaugă și birocrația. 

„Suntem în 2018, când toată lumea vorbește de management prin obiective, noi facem pontaje. E un singur exemplu, dar avem liste întregi de măsuri care ne-ar lăsa să ne concetrăm pe business și nu pe birocrație. Se pot rezolva printr-un dialog constructiv, sincer, real”, crede șeful Camerei de Comerț Româno-Germane.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, începând de la ora 13.30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult