Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragoș Neacșu, CEO Erste Asset Management: Realist este ca pensionarii să se aștepte ca termenele privind creșterile pensiilor să nu se respecte, să existe decalaje

Dragos Neacsu - Foto Facebook/Dragoș Valentin Neacșu).

Noua lege a pensiilor prevede creșterea consistentă a veniturilor pensionarilor, în mai multe etape, până în 2021, urmând ca începând din 2022 pensiile să se indexeze cu inflația, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Însă Dragoș Neacșu, CEO Erste Asset Management, nu crede că acest lucru se va putea întâmpla în termenele promise alegătorilor.

„Mai degrabă nu. Aceste tipuri de măsuri trebuie cântărite în economia întregului buget, nu trebuie gândit autarhic. Fiecare minister, de exemplu Ministerul Muncii, vine și spune: asta vreau să obțin și, folosind influența politică în partid și în coaliție, să impună acest lucru. Lucrurile trebuie puse din perspectiva efectelor pe care această majorare le produce multianual.

Cred că realist este ca pensionarii să se aștepte să nu crească pensiile la termenele stabilite și să fie decalaje. Și, chiar dacă se ajunge la atingerea acelui 40%, el să fie în mai multe etape, în măsura în care economia poate să susțină acele majorări”, a declarat Dragoș Neacșu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

În opinia sa, o creștere a pensiilor în calendarul stabilit ar reprezenta un risc pentru economie.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult