Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragoș Neacșu, CEO Erste Asset Management: Realist este ca pensionarii să se aștepte ca termenele privind creșterile pensiilor să nu se respecte, să existe decalaje

Dragos Neacsu - Foto Facebook/Dragoș Valentin Neacșu).

Noua lege a pensiilor prevede creșterea consistentă a veniturilor pensionarilor, în mai multe etape, până în 2021, urmând ca începând din 2022 pensiile să se indexeze cu inflația, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Însă Dragoș Neacșu, CEO Erste Asset Management, nu crede că acest lucru se va putea întâmpla în termenele promise alegătorilor.

„Mai degrabă nu. Aceste tipuri de măsuri trebuie cântărite în economia întregului buget, nu trebuie gândit autarhic. Fiecare minister, de exemplu Ministerul Muncii, vine și spune: asta vreau să obțin și, folosind influența politică în partid și în coaliție, să impună acest lucru. Lucrurile trebuie puse din perspectiva efectelor pe care această majorare le produce multianual.

Cred că realist este ca pensionarii să se aștepte să nu crească pensiile la termenele stabilite și să fie decalaje. Și, chiar dacă se ajunge la atingerea acelui 40%, el să fie în mai multe etape, în măsura în care economia poate să susțină acele majorări”, a declarat Dragoș Neacșu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

În opinia sa, o creștere a pensiilor în calendarul stabilit ar reprezenta un risc pentru economie.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult