Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragoș Pîslaru: Actele pentru transformarea platformei România 100 în partid politic vor fi gata în această vară

Cioloș - Pîslaru

(Foto: Inquam Photos)

Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii în Cabinetul Cioloș, a anunțat duminică seara la Realitatea TV că actele pentru transformarea platformei România 100 în partid politic vor fi gata în această vară.

La alegerile europarlamentare de anul viitor partidul România 100 va participa cu propria listă de candidați, a mai spus Dragoș Pîslaru.

El a anunțat că la următoarele alegeri locale și parlamentare, care se vor desfășura în 2020, România 100 are în vedere o alianță cu celelalte forțe politice de dreapta, USR și PNL.

Fostul premier Dacian Cioloș a lansat în luna mai anul trecut ONG-ul Platforma România 100, „o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României”. Între inițiatorii Platformei România 100 se numără nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu cred ca vor fi prea curand o alternativa, indiferent cat ar fi de buni, cinstiti, frumosi zi devreme acasa. Sunt putini. Pentru a conta e nevoie de o armata de oameni in zonele rurale, oameni care stie sa convinga ca pot si vor sa faca ceva. Alegerile nu se castiga in Bucuresti si in orasele mari unde, pe langa numarul indecent de mare de votanti PSD sunt multi care nu merg la vot. La sat merg mai toti si fac ce zice primaru, acolo nu se uita lumea la Digi24.
  • Like 0
 • Sunt de acord și eu, că cel mai bine ar fi să vă uniți cu USR, cu toate că, se pare, și acolo s- băgat dihonia (înclin să cred că, dinafară, a propos de ”statul paralel”), dar cred că, cu toate astea, s-ar putea face un efort comun de uniune, pentruca astfel să nu se disipeze voturile între cele două formațiuni la viitoarele alegeri. Cred, cu adevărat, că împreună ați putea avea o șansă apreciabilă de a ucide caracatița PSD-istă și mulți români vi s-ar alătura.
  • Like 0
 • Există foarte multă opacitate și lipsă de vizibilitate a platformei100. Orice început este greu, dar tocmai de aceea comunicarea cu cei dornici să se alăture ar trebui să fie principala preocupare. Din păcate în acest moment nu este așa. Exemplu concret, la Timișoara, se pare, accentuez se pare, că a fost creat un grup Timișoara 100. Dar oricât am încercat să dăm de dânșii real, nu prin acel mesaj standard de afiliere, nu am reușit. Am încercat pe mail, fb, degeaba. Când spun noi, mă refer la 6-8 oameni dornici să se implice. Așadar, greu la început, dar, repet, comunicarea și deschiderea lasă, deocamdată, mult de dorit. O asfel de mișcare, a unor oameni inteligenți, moderni, aflată la început și care dorește să crească și să se afirme inclusiv politic, ar trebui, după părerea mea, să fie mult mai angrenată în societate, mult mai vizibilă. Și ar fi Grozav să se înceapă cu răspunsuri simple și dialog normal, deschis, nu doar cu mesaje automate de reply la mailuri. Repet, părere personală, din experința personală a unui grup, ce de 2-3 săptămâni căutăm dialog cu ei, într-o comunitate locală.
  • Like 1
 • Cred că era mai util să vă alăturaţi usereului (cu toate divergentele), pentru că sunteţi cam tot aceeaşi (cel puţin în ochii celor care s-au săturat de veşnicii parlamentari din toate partidele.) Votanţii v-au considerat ca fiind parte din usere, şi ar fi păcat să luaţi de-acolo voturile primite de usere în contul dvs. Altele nu prea văd de unde (în afară de rude şi prieteni!!!)
  • Like 2
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   Văzând ce lupte ”intestine” sunt în USR, ce îi împiedică să adere ei complet în bloc la Platforma 100. Bine, întrebarea este dacă Cioloș ar deschide larg brațele.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Au luat 20% ca usere. Eu vă spun acum punctul meu de vedere de votant usere: Dacă cei pe care i-am votat (pe persoană fizică, cum ar veni), se mută la alt partid, eu nu mai votez cu niciunii, Mişcarea lui Cioloş în acest moment critic mi se pare extrem de suspectă!
   • Like 0
 • Păcat că există asociere cu PNL (penal)

  Acest OM (Dacian Ciolos ) este singurul om politic de care mă simt reprezentat.
  Sunt convins că vom apuca sa îl vedem cum se conduce o țară.
  Pe lângă carismă are ceva ce nici un al politician post decembrist nu la mai avut, și anume bunul simț.
  Este un pilitician, restul sunt demni de un fake Cosa Nostra, o replica proastă a partidelor central americane.
  Cum poti mă române să fi atât de năuc si spălat pe creier.
  Cat vei mai pupa icoanele și vei mai mirosii pârțurile sub sutană?
  Când te vei emancipa cretinule?
  Când vei înțelege credința în Dumnezeu pe care o pretinzi dar pe care o contrazici in fiecare secundă?
  Off ...icoabele si moaștele cred că e cel mai eficient sistem de spălat creierul.
  CIA cică ar avea metode mai bune:)) ... baliverne.
  Oameni aia prostii din lumea civilizată fara cultură generală și care nu e deștepți deloc au preocupări sa colonizeze planete, noi tot cu ghiocul sa aflam vreme și cine iese la drum de sară'.
  Noapte bună Bade!
  • Like 0
 • Vorbim degeaba de coagularea opoziției...Prea multe partide mici cu oameni capabili...mă rog competenți profesional, dispar sub pragul electoral....Am impresia că USR și această P100 uită că au același inamic...COMUNIȘTII și împreună va trebui să-și ducă principiile-acțiunile-ideile pe câmpul de luptă...sate, comune, orașe în care realitatea este diferită de FB!!
  • Like 1
 • De ce așa târziu ? România, o parte a poporului român, viitorul țării este deja compromis urât de tot.
  • Like 1
 • Ar fi speranta noastra cu Platforma Romania 100.
  • Like 1
 • Devenind partid,in sfarsit voi putea vota in favoarea unor persoane bine pregatite PROFESIONAL,pentru redresarea ROMANIEI,pe drumul sperantei! Felicitari domnului Ciolos,si tuturor celor care ai stau alaturi!
  • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult