Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DUBLU CLIC. Întâlnirea dintre Angela Merkel și David Cameron, privită din două perspective

Întâlnirea dintre Angela Merkel și David Cameron

Premierul David Cameron și cancelarul german Angela Merkel s-au întânit la Londra pentru a patra reuniune anuală a donatorilor, în încercarea de a strânge 6,2 miliarde de lire sterline pentru ajutorarea celor afectați de războiul din Siria. (FOTO: Getty Images)

Cu toate că subiectul conferinței, „Supporting Syria” era unul extrem de serios, Merkel a fost surprinsă zâmbind, gest care poate părea de neînțeles, în contextul crizei umanitare de proporții și al crizei emigranților.

O altă imagine, surprinsă de un alt fotograf deslușește însă zâmbetul cancelarului german. Acesta a fost provocat de momentul de mai jos, cel în timpul căruia îi oferea pixul lui David Cameron. (FOTO: Getty Images)

Merkel și Cameron la conferința de presă

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • adycnst check icon
    intrebare - ce este mai important pixul, ochelarii sau ce au discutat/semnat?!...
    • Like 0
  • Articolul spune ca cele doua fotografii surprind, din unghiuri diferite, acelasi moment in care dna Merkel primeste un pix de la premierul Cameron si are un zambet pe fata de multumire. Aceasta afirmatie este complet gresita: intr-una din poze Cameron are ochelari pe nas, iar in cealalta nu are ochelari deci nu poate fi acelasi moment din unghiuri diferite.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult