Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

După demonstrația de forță a jandarmilor, protestatarii au proiectat duminică seara, în timpul festivalului Spotlight, pe Palatul Regal: Rezist, Vă vedem și MAI - Ministerul Apărării Infractorilor

Zeci de persoane au participat duminică seara la o acțiune  organizată de grupul Corupția ucide, proiectând mesaje cu lasere pe Palatul Regal, în timpul festivalului Spotlight.  Protestatarii au proiectat „Rezist”, „Vă vedem” și „MAI - Ministerul Apărării Infractorilor”. 

Oamenii au scandat „Nu vrem să fim conduși de hoți” și „Justiție, nu corupție”.

În piață au fost prezente numeroase forțe ale jandarmeriei.

(Foto: Facebook/Cristian Soimaru)

(Foto Facebook/Cristina Foarfă)

(Foto: Facebook/Adrian Paul)

Acțiunea de protest vine după ce vineri Cristian Mihai Dide, un tânăr care a proiectat #Rezist cu laser pe Palatul Regal, a fost luat cu cătușe de jandarmi și polițiști. Forțele de ordine au susținut că bărbatul ar fi refuzat să se legitimeze.

(Foto: Facebook/Cristian Soimaru)

Incidentul de vineri a avut loc în timpul festivalului Spotlight, eveniment organizat la acest sfârșit de săptămână de Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Pe rețelele sociale au apărut înregistrări video cu momentul în care Dide este încătușat de mai mulți agenți și dus la secția de Poliție.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A fost denigrată o instituție, MAI, dar activitatea unor părți importante ale angajaților acestei instituții poate fi considerată o denigrare a acestei instituții?
  1,Contravenient împușcat în cap de un polițist, biciclist omorît de un polițist beat, polițist braconier împușcă mortal o persoană, polițist pedofil, polițist sub influența alcoolului produce un accident cu victime, toate în ultimele 6-8 luni...
  2. Comandandul Inspectoratului General al Jandarmeriei întîmpină în luna ianuarie, la intrarea în cazarmă pe Margareta și pe Duda, cu gardă călare și îi însoțesc pe aceștia prin unitate umblînd descoperiți, nu purtau pe cap caschete,băști, bonete, etc... Care Margareta în prezent este un cetățean, și atît, și nepoată de dezertor, Carol Caraiman, el a fost întîi dezertor și apoi rege, și a fost detronat de generalul Antonescu și de mișcarea legionară.pentru borfășie, afacerea Scoda... Margareta nu era un ministru de interne,președinte al României, al Senatului, al Camerei Deputaților. Dacă jandarmii vor fi vizitați de Elena Băsescu, una dintre fiicele fostului președinte Băsescu, de fiul lui Constantinescu, de fiul adoptiv al lui Iliescu, vor proceda la fel?
  Niște bugetari se războiesc cu cei din economia ,,concurențială".
  • Like 0
 • „MAI - Ministerul Apărării Infractorilor” — întradevăr, foarte inspirat, fix așa este!
  • Like 0
 • Verdict final și irevocabil al Instanței Divine, privitor la dosarul de condamnare al primului Baron PSD de Gorj. Pedeapsa finală este cu executare, după mai multe amânări, și va fi ispășită la penitenciarul de maximă securitate de la Iad (atenție, nu Aiud !). Pe perioada de detenție, nu sunt permise scrierea de lucrări științifice, munci (cazne) în folosul comunității cu scopul reducerii pedepsei și nici eliberări condiționate, dealtfel, celulele fiind pline cu smoală. Gardienii penitenciarului, fiind cam îndrăciți, nu acceptă nici o derogare de la condițiile de detenție. Atmosfera din penitenciar, deși dominată de miros de fum și pucioasă, este ireproșabilă și nu poate fi invocată la CEDO sau la recursul în compensare (promovat de TT), aici neexistând recidiviști. Instanța a luat o pauză până la sosirea următorului baron, indiferent de poziția sa pe eșichierul politic.
  • Like 0
 • Bineinteles o facatura a Jandarmeriei, instrumentul politic al lui dragnea prin madam dan. Dide niciodata n-a refuzat sa se legitimeze, a fost bagat in duba cu buletinul in mana (exista video-uri pe youtube). Asta inseamna politie politica, varianta 2.0 "democratica". Continuam.
  • Like 5
  • @ Radu Andrei Malica
   Domnule Radu Andrei Malica, sunteti in necunostinta de cauza sau voit dezinformati, domnul Dide nu a fost incatusat de jandarmi ci de politie si da stimabile, exista imagini cu dansul cand refuza sa se legitimeze. In aceste situatii procedura este clara imobilizat si condus la cea mai apropiata sectie de politie! Cu alte cuvinte, acei politisti si-au facut datoria! Cu respect!
   • Like 0
  • @ Barbulescu Marius-Nicolae
   Cum ar fi că domnul Dide a fost ridicat de fosta Miliție nu de fosta Securitate. Și în mână avea fotografia bunicului său pe când lupta în (primul) I Război Mondial. Domnul Bărbulescu Marius-Nicolae, ați uitat să vă spuneți gradul. și funcția.
   • Like 0
  • @ Barbulescu Marius-Nicolae
   Vă rog să îmi arătați și mie acele imagini.
   • Like 0
 • Întrucât Legea lui Dragnea cu "denigrarea/defăimarea" n-a "ieşit" încă, jandarmii n-au reuşit decât să-şi denigreze singuri instituția! Au demonstrat doar cât de jos pot să coboare!
  • Like 3


Îți recomandăm

RoboHub

Unii dintre cursanții RoboHub provin din centre de plasament, alții din familii care locuiesc în locuințe improvizate, fără acces la utilități. „Nu vezi nicio diferență între copii, inclusiv copiii din plasament sunt fix precum cei care vin cu părinții”, spune Ana-Maria Stancu, președinte e-Civis.

Citește mai mult