Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

După ultimele victorii de pe teren ale ucrainenilor împotriva rușilor, SUA pregătesc un ajutor militar uriaș pentru Ucraina în valoare de aproape 12 miliarde de dolari

Joe Biden - elicopter

Foto: Profimedia Images

Statele Unite au aprobat un ajutor militar record pentru Ucraina. Pachetul de asistență este în valoare de cca. 12 miliarde de dolari. Echipamentele militare incluse în pachet includ sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniții, sisteme aeriene fără pilot și radare. Ucraina are nevoie de armament performant pentru a-și recupera teritoriile ocupate de armata lui Vladimir Putin. În prezent, Ucraina desfășoară o amplă contraofensivă în sudul țării.

Statele Unite susțin ferm integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Statele Unite sunt alături de Ucraina din momentul în care Rusia a invadat și a anexat peninsula Crimeea, în 2014. Armata ucraineană a fost reformată. Generalii școliți în epoca sovietică au fost trași pe dreapta. În locul lor a venit o nouă generație de militari, instruiți după standarde NATO. Valerii Zalujni este unul dintre aceștia. Actualul general cu 4 stele conduce magistral apărarea ucraineană.

America a fost a fost este și va fi alături de Ucraina. Statele Unite resping ferm încălcarea independenței și suveranității Ucrainei

Președintele SUA, Joe Biden, solicită Congresului fonduri de urgență de 11,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, în timp ce țara luptă împotriva invaziei la scară largă a Rusiei. Noile fonduri pentru Ucraina s-ar adăuga celor 40 de miliarde de dolari care au fost aprobate în luna mai 2022.

Casa Albă a anunțatcă aproximativ 75% din acest sprijin militar a fost livrat sau a fost deja angajat. Noii bani ar include fonduri pentru echipamente, sprijin pentru serviciile de informații și sprijin bugetar direct pentru Ucraina. Cererea de finanțare de urgență include, de asemenea, 2 miliarde de dolari pentru a aborda impactul războiului Rusiei asupra aprovizionării cu energie a SUA.

Într-o postare de pe blogul său, Shalanda Young, directoarea Oficiului pentru Buget al SUA, a explicat: „Ne-am alătura lumii întregi să ajutăm poporul ucrainean să apere democrației și pur și simplu nu putem să permitem ca sprijinul pentru Ucraina să se oprească.”

Congresul Statelor Unite a aprobat în luna mai un pachet de ajutor militar și umanitar de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Young a adăugat: „Așa cum am arătat la vremea respectivă, aceste resurse erau programate să dureze până în septembrie.

În luna august, de Ziua Independenței Ucrainei, Joe Biden a autorizat noi livrări de arme pentru Ucraina. Pachetul de asistență valorează 3 miliarde de dolari

La șase luni după invadarea Ucrainei de către Rusia, Joe Biden a autorizat livrarea de arme pentru Ucraina în valoare de 3 miliarde de dolari. Acest nou ajutor, anunțat de ziua națională a Ucrainei și cel mai important la șase luni de la invazia rusă, vine când oficialii americani avertizează că Rusia ar putea planifica noi atacuri contra infrastructurii civile și instalațiilor guvernamentale ucrainene în zilele următoare.

„Statele Unite ale Americii se angajează să susțină poporul ucrainean când își continuă lupta pentru a-și apăra suveranitatea”, a declarat Joe Biden

În total, Washingtonul a acordat ajutor de circa 10,6 miliarde de dolari Ucrainei de la începutul administrației Biden. Acest ajutor, de 3 de miliarde de dolari, „va permite Ucrainei să achiziționeze sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniții, sisteme aeriene fără pilot și radare pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”, a precizat Joe Biden.

Articol publicat inițial pe project-e.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult