Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Durerea șoferului Călin Goia, solistul trupei Voltaj

Călin Goia șofer

Foto: Inquam Photos

Lumea îl cunoaște pe Călin Goia drept solist al trupei Voltaj, însă puțini știu că nu de puține ori este și „șoferul” trupei, fiind cel care conduce mașina în desele turnee pe care Voltaj le face prin țară. Pentru un artist mereu pe drumuri, lipsa infrastructurii este chinul cel mai mare.

Călin Goia povestește cum, într-o zi, a plecat la drum din Austria spre casă la 7 dimineața, iar la ora 1, după ce parcursese 700 de kilometri era relaxat și odihnit. Nu același lucru se întâmplă când parcurge o distanță similară pe drumurile din România. 

„Mi-am dat seamă că asta este un drum București-Oradea pe care îl facem în 10 ore și ne dăm jos din microbuz sleiți de puteri. Cred că această chestiune cu infrastructura este extrem de importantă, lipsă infrastructurii ne-a ținut că țara mult în urmă, o rețea bună de autostrăzi ar impulsiona orice domeniu al economiei”, a spus Goia în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Crede că modelul oferit de Alianța Vestului este unul bun și că ar trebui repetat și de Moldova și de Muntenia. „Cred că de la asta pleacă tot, am văzut niște căi, am văzut transformarea Clujului, l-am văzut în perioadă lui Funar, a lui Boc, am văzut ce înseamnă să ai o deschidere versus a-l ține opac”, spune solistul trupei Voltaj. Dacă ar exista autostrăzi, probabil i-ar merge mai bine și trupei din punct de vedere financiar: „Noi ne bucuram la fiecare kilometru de autostrada în plus”.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca sa parafrazam celebrele “BD”-uri: “remarca dumitale ne-a salvat viata!”
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult