Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Durerea șoferului Călin Goia, solistul trupei Voltaj

Călin Goia șofer

Foto: Inquam Photos

Lumea îl cunoaște pe Călin Goia drept solist al trupei Voltaj, însă puțini știu că nu de puține ori este și „șoferul” trupei, fiind cel care conduce mașina în desele turnee pe care Voltaj le face prin țară. Pentru un artist mereu pe drumuri, lipsa infrastructurii este chinul cel mai mare.

Călin Goia povestește cum, într-o zi, a plecat la drum din Austria spre casă la 7 dimineața, iar la ora 1, după ce parcursese 700 de kilometri era relaxat și odihnit. Nu același lucru se întâmplă când parcurge o distanță similară pe drumurile din România. 

„Mi-am dat seamă că asta este un drum București-Oradea pe care îl facem în 10 ore și ne dăm jos din microbuz sleiți de puteri. Cred că această chestiune cu infrastructura este extrem de importantă, lipsă infrastructurii ne-a ținut că țara mult în urmă, o rețea bună de autostrăzi ar impulsiona orice domeniu al economiei”, a spus Goia în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Crede că modelul oferit de Alianța Vestului este unul bun și că ar trebui repetat și de Moldova și de Muntenia. „Cred că de la asta pleacă tot, am văzut niște căi, am văzut transformarea Clujului, l-am văzut în perioadă lui Funar, a lui Boc, am văzut ce înseamnă să ai o deschidere versus a-l ține opac”, spune solistul trupei Voltaj. Dacă ar exista autostrăzi, probabil i-ar merge mai bine și trupei din punct de vedere financiar: „Noi ne bucuram la fiecare kilometru de autostrada în plus”.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca sa parafrazam celebrele “BD”-uri: “remarca dumitale ne-a salvat viata!”
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult