Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Edi Chereji și Bogdan Rădulescu, UNTOLD, „În fața ta”: Avem prieteni inventivi care în fiecare an găsesc rute alternative ca să nu piardă 10 ore pe Valea Prahovei pentru a ajunge la festival

UNTOLD Festival

Lipsa autostrăzilor face ca publicul care pleacă dinspre București către festivalul UNTOLD de la Cluj să fie tot mai inventiv și să caute soluții pentru a nu pierde timp în trafic pe Valea Prahovei sau pe Valea Oltului. Așa că multă lume își organizează trasee ocolitoare, inclusiv pe Transalpina sau Transfăgărășan, astfel încât să viziteze și alte locuri, înainte de a ajunge la Cluj, spun organizatorii celui mai mare festival de muzică din România.  

Edi Chereji director de marketing și comunicare UNTOLD și Bogdan Rădulescu, directorul executiv al festivalului, au vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre cum influențează lipsa infrastructurii rutiere organizarea cunoscutului festival.

„Tot transportul durează mult mai mult decât ar trebui și acest lucru nu îl simțim doar la Cluj, la UNTOLD, ci și la NEVERSEA. În mare parte, trupele care susțin concerte cu astfel de echipamente au un program de touring și, în general, România datorită poziției pe harta Europei ar trebui să fie fie începutul turneului, fie sfârșitul turneului. Și aici de fapt se întâmplă toata durerea de cap. Fie începi turneul, dar începi anevoios pentru că traseul, drumurile, toate sunt mai grele, fie îl termini, dar atunci prelungești cu mai mult decât ar fi necesar”, spune Bogdan Rădulescu.

Edi Chereji spune că publicul care vine la UNTOLD resimte lipsa unei autostrăzi, iar multe persoane sunt nevoite să evite să circule pe Valea Prahovei.

„Dacă în cazul (festivalului de la-n.n.) Constanța e autostrada București - Constanța și se ajunge ușor, am prieteni din Cluj care în fiecare an îmi spun cât de inventivi devin când își propun să vină de la București la Cluj, la UNTOLD și ajung să găsească rute ca să nu meargă pe Valea Oltului sau Valea Prahovei, pe rutele bine cunoscute, și să facă 9-10-12 ore, ajung să facă variante, să meargă pe Transfăgărășan, pe Transalpina, să ocolească pentru a și vizita țara. Au de ales între a sta 12 ore pe drum sau să își facă drumul în 2 zile, acelasi număr de ore, dar cu oprire și cu vizite”, spune Chereji.

Organizatorii UNTOLD spun că în 2018 investiția pentru organizarea festivalului a fost de 14 milioane de euro, iar pentru NEVERSEA cheltuielile au ajuns undeva la 9,5 milioane de euro. 

Ei spun că în fiecare an și-au propus prin planul de business să realizeze investițiile necesare pentru a oferi publicului o experiență și mai bună decât la ediția precedentă. Pentru atingerea obiectivelor resursa umană angajată pentru cele două festivaluri se ridică la 50-60 angajați care vin zilnic la muncă pentru cele două proiecte.

Prețul biletelor în România la NEVERSEA sau UNTOLD reprezintă o treime din prețul biletelor la evenimente similare din Europa și este de 4-5 ori mai mic decât la spectacolele din SUA.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult