Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Efectul Trump: Capitalizarea Twitter a scăzut luni cu 5 miliarde de dolari, în prima ședință bursieră după blocarea contului președintelui american

trump twitter

Foto: Getty Images

Prețul acțiunilor Twitter a scăzut până la 12% luni, ștergând 5 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a companiei.

Prăbușirea a urmat după ce vineri grupul de social media a suspendat contul președintelui Donald Trump.

„După o analiză atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului acestora,  am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare", a anunțat Twitter. 

Trump, care avea aproximativ 88 de milioane de urmăritori, a generat o publicitate enormă pentru platformă cu tweet-urile sale controversate și incendiare din ultimii șase ani, notează Business Insider.

Decizia Twitter vine după ce liderul mondial a invocat teoriile conspirației despre frauda electorală și furtul alegerilor, determinându-i pe mii dintre susținătorii săi să asedieze Capitoliul săptămâna trecută.

Interdicția a urmat suspendării de către Facebook a contului lui Trump cel puțin pentru restul mandatului său de președinte. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat decizia într-o postare pe Facebook joi, argumentând că Trump a părut că și-a folosit intenționat contul de pe rețeaua de socializare pentru a submina o tranziție pașnică a puterii în SUA și a riscat să provoace mai multă violență. 

Acțiunile Facebook au scăzut cu 2%, iar cele ale Snapchat și Pinterest cu 1,5%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • actiunile Twitter sunt in scadere pe bursa de ceva timp cu aprox 20% de la 1 ianuarie. Daca va uitati in trecutul ultimilor 5 ani au mai avut scaderi brushte (daca brusc inseamna 25% ). Nu cred ca robustetea companiei va fi afectata dramatic de aceasta cadere, daca urmariti si alte actiuni veti vedea ca dinamica e asemanatoare, pana aici nu e nimic anormal.
  Sunt curioasa cum va fi in urmatoarele luni....
  Mai relevant sunt indicii bursieri - bursa nici nu a clipit, asa de rau le pasa de Trump & co.
  • Like 0
 • Twitter, daca era o companie serioasa il bloca mai de mult pe retardul ala agresiv. Dar, din nefericire, chiar si in social media (care are o importanta latura de responsabilitate sociala, de care ar dori mai mereu sa se cam spele pe maini) exista goana dupa profit iar consecintele sociale ale unor postari de genul Trump sunt pe planul secund. Personal pur si simplu as da cu social media de pamant, avantajele sunt prea mici in comparatie cu dezavantajele. Ce, pe vremea lui Sir Newton exista facebook, twitter, pinterest, etc? .... dar asta nu l-a impiedicat sa-si faca descoperirile, cum nu i-a impiedicat nici pe altii sa scrie chestii extraordinare, sa compuna muzica buna si in general sa traiasca fara a fi sacaiti de tot felul de tampenii propagate in randul unei mase ignorante si manevrabile.
  • Like 3
  • @ andreea dragusin
   Twitter, dacă era o companie serioasă nu bloca pe nimeni. Cine le dă acest drept, cine face evaluarea și pe ce criterii? Twitter este ca un serviciu de poștă. V-ar plăcea să vă umble poștașul prin scrisori și să decidă el dacă le predă sau nu?
   • Like 3
 • Get woke,get broke-is that simple!
  • Like 2
 • Companiile urmăresc profitul și nu se implica în lupta politica. Ele cauta mulțumirea investitorului.
  Twiiter blochează contul unui politician și scade la bursa cu 12%.
  Astea doua se cam bat cap în cap. Nu iau partea nimănui dar nu vad interesul investitorilor și neimplicarea în politica cu aceste doua fapte.
  • Like 1
  • @ Adrian Chirita
   nu au estimat cu cat le vor scadea actiunile, doar au urmarit sa fie woke
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult