Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Eliberat din închisoare, Relu Fenechiu a ținut o cuvântare la zilele comunei Rediu, Iași: „Îmi permit, ca un om cu destulă experiență politică, să le recomand politicienilor să realizeze lucruri pentru oameni”

Relu Fenechiu

(Foto: reporteris.ro)

Relu Fenechiu, eliberat recent după ce a executat trei ani și jumătate de închisoare din cei cinci ani și jumătate în dosarul „Transformatorul”, a ținut duminică un discurs la zilele comunei Rediu, din județul Iași, în prezența mai multor lideri politici locali și județeni.

Într-o înregistrare video publicată de reporteris.ro Fenechiu apare salutându-se și îmbrățișându-se cu mai mulți lideri politici ieșeni.

„Ani de zile unii considerau că vin în fața dvs ca să cer niște voturi. Azi nu mai sunt om politic, nu vă mai cer voturi, sunt un om care a venit cu bucurie la invitația unui prieten, domnul Vasile Haidău (primarul liberal al comunei Rediu - n.n.), și vă spun sincer că sunt mulți ani de zile de când nu am mai trecut prin comuna dvs”, și-a început discursul Relu Fenechiu. 

„Îmi permit ca un om cu destulă experiență politică, dar care nu mai are interese politice, să recomand politicienilor care sunt aici de față, și celor care nu sunt de față, că cel mai important lucru este să realizeze lucruri pentru oameni, nu să se certe, nu să caute nod în papură unul împotriva altuia pentru a bloca proiecte”, a adăugat Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul „Transformatorul” în ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un gunoi, un hoț bun, dar in realitate un cretin. Vorbește ca un tembel alaturi de un jeg de primar in fața unor hoți și a unor imbecili, fani ai a3, rtv, protv, si a altor laturi de televiziuni, special făcute pentru îndobitocirea maselor. Of, nemuritorul Caragiale!
  • Like 0
 • „Ani de zile unii considerau că vin în fața dvs ca să cer niște voturi. Azi nu mai sunt om politic, nu vă mai cer voturi,...” aici recunosc că îmi place faptul că nu neagă poziția de cerșetor de voturi de altă dată, poziție tactic adoptată de către orice politician aflat înainte de votare. După, 99% sau poate chiar mai mult dintre ei uită cu stupefacție mai tot din ce au promis în campanie. O altă chestiune delicată: „Îmi permit ca un om cu destulă experiență politică, dar care nu mai are interese politice, să recomand politicienilor care sunt aici de față, și celor care nu sunt de față, că cel mai important lucru este să realizeze lucruri pentru oameni, nu să se certe, nu să caute nod în papură unul împotriva altuia pentru a bloca proiecte”. Eee...ce frumos le zici cu Relule. Pai cum să nu te recomande experiența de ronțăit hălci și litrii de licori turnate cu canistra pe grumaz? Totuși, cine ești tu să vi în fața unui public și să afirmi că îți permiți să... păcat că nu și-au permis contribuabilii din fața ta să irosească niște ouă de curcă opărite pe fața ta. Era o risipă pe cinste. Acum după istoricul tău fabulos, plonjezi maiestuos cu recomandări pentru semenii tăi de breaslă ca să (atenție) realizeze lucruri pentru oameni. Dar tu Relule, tu, ce ai realizat pentru oameni? Cu ce realizări te detașezi de colegii tai de ogradă? Sau diferența o face experiența care îți permite să...? Trecem mai departe. Finalmente, nea Relu asta de la 4,îi îndeamnă pe foștii săi colaboratori să nu se mai certe între ei, căci cică nu mai dă bine la proiecte. Care proiecte d-le, că în România de 27 de ani singurele proiecte sunt făcute de elevi și studenți în sălile de clasă din școli. Dar ceea ce cred că nea Relu dorește cu ardoare să insinueze sunt următoarele: fraților, este pentru toți! Fiți cu răbdare căci contribuabilul plătește.

  Nu am vrut să acord acestui brutar nici 2 puncți, însă nu m-am putut abține. Păcat este că majoritatea politicienilor din interiorul granițelor noastre prezintă acest ADN de latro-furtare, dar și mai mare păcat este că sunt lăsați să împartă în/pe fața noastră/noi vomă de genul...
  • Like 0
 • Un tupeu incredibil ! Ca la noi, la nimenea... nu știu cum își mai poate arăta figura în public & încă pe o scenă (fie ea și una rurală) Fenechiu, darămite pentru a da lecții politicienilor - clasă de corupți din care el, Doamne ferește, nici nu ar putea face vreodată parte...! Ridicol individ ! Chiar crede că 3,5 ani de închisoare spală creierul populației și propria-i rușine, curățându-l de păcate și calificându-l drept înțelept al satului ??... lipsa de obraz & de bun simț nu are limite în politica românească... pardon - în rândurile "ex-politicienilor","pocăiții" mafiei noastre...
  • Like 1
 • Maricel Popa, marele reformator PSD, inamicul lui Chirica de la Iasi, pe scena cu un fost mare puscarias PNL.
  Fenechiu - o plavusca reprezentativa din politica romaneasca. Cursuri la universitatea de aparare (sa isi faca o relatie doua cu un SRIst sau ceva), master la universitatea ecologica (cea mai prestigioasa universitate din tara, unde intalnesti alte pile si relatii, parteneri de praduiala).
  Lasa, maica, sa fure, da sa mai si faca ceva..
  • Like 1
 • Normal! Si el a facut lucruri pentru oameni! pentru el, pentru ai lui ... Păi, ei nu sunt ... oameni?!!!!!!!!!!!!!!!
  • Like 1
 • A meditat asta ceva in puscarie...
  • Like 1
 • Smecher baiatul! "Le recomand politicienilor sa realizeze lucruri pt.oameni" zice el.Pai ce fel de lucruri? Lucru manual? Transformatoare? La noi politicienii fac "lucruri"rele pt.oameni si legi bune pt.ei! Bine ar fi sa faca legile clare,fara tot felul de virgule si "usite" de scapare si atunci poate ar face "lucruri" bune.
  • Like 1
 • Anon check icon
  The wolf of Wall Street, versiunea romaneasca.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult