Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Elogiul nebuniei în imagini: negaționistul Jair Bolsonaro și-a sărbătorit ziua cu tort, sute de oameni tâmplă fierbinte lângă tâmplă și 1.259 de morți

Jair Bolsonaro-

Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

În timp ce Brazilia se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19, președintele Jair Bolsonaro și-a serbat ziua de naștere și a atacat restricțiile, spunându-le oamenilor că va lupta pentru „libertatea” lor. 

„Puteți conta pe forțele armate pentru democrație și libertate. Ei (referindu-se la guvernatori și primari care impun restricții stricte) întind coarda. Voi face orice pentru poporul meu. Acest orice este ceea ce avem în constituția noastră, democrația și libertatea noastră de mișcare ”, a spus președintele brazilian.

Susținătorii președintelui brazilian Jair Bolsonaro s-au adunat duminică în fața Palatului Alvorada din Brasilia, pentru a-i cânta acestuia „La multi ani!”, la împlinirea vârstei de 66 de ani. Oamenii nu au respectat măsurile de distanțare fizică, iar mulți nu au purtat mască de protectie.

Bolsonaro a reînnoit atacurile împotriva restricțiilor anunțate de primari și guvernatori. Președintele Braziliei a susținut că daunele economice cauzate de blocaje sunt mai grave decât virusul în sine.

Vineri a fost cea de-a doua zi cu cele mai multe decese în Brazilia, de când a început pandemia - 2.730 de morți - și 90.570 de cazuri noi de infectări în 24 de ore. Duminică s-au înregistrat 1.259 de decese din cauza Covid.

Brazilia este a doua țară cel mai afectată din cauza pandemiei după Statele Unite, cu peste 12 milioane de cazuri de Covid și 295.000 de decese.

Clic pe prima poză, pentru a deschide galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu nu vad nici o nebunie. Vad oameni cu masca care se comporta normal. Ce vi se pare exagerat in afirmatia că daunele economice cauzate de blocaje sunt mai grave decât virusul în sine. Este purul adevar. Toate piruetele politicilor de protectie exact asta urmaresc luarea unor masuri minme de siguranta incercand sa blocheze economia cat de putin posibil. Pentru ca e evident ca e o lupta de durata si, cum s-a vazut, nu se rezolva in 2-3 luni.
    Cu adevarat fascinanta mi se pare lupta grotesca a mass mediei progresiste impotriva unui presedinte de dreapta, ales prin vot popular de o populatie care se saturase de furaciunile socialistilor. daca citesti ce scriu baietii spalati pe creier zici ca Bolsanero mai are putin si ajunge ca Hitler. In realitate omul e cu capul pe umeri.
    De exemplu profimedia images se ocupa de fotografie. in timpul liber pentru un banut in plus mai pune umarul la agenda progresista. Dreapta e câh iar stanga e viitoarul de aur al omenirii. Prin ochelarii lor de cal evenimentele apar in alb si negru exact ca in povesti nemuritoare!
    Intrebare de 10 puncte: cati oameni ar fi murit in Brazilia in ziua respectiva daca presedintele nu-si serba ziua de nastere in public?
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult