Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk a deschis sucursală Tesla în România

Elon Musk - Tesla

Foto: Odd Andersen/ AFP / Profimedia

Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a deschis o sucursală în România, prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger, scrie Profit.ro.

Tesla Motors Romania a fost înființată în urmă cu 12 zile și are sediul social în clădirea Central Business Park din București, relevă date prezentate de termene.ro și citate de Profit.ro.

Orașele în care vor fi deschise stații Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) în acest an sunt București, Timișoara, Pitești și Sibiu.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, în România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime mai mică de doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Alături de cele cumpărate în 2020, rezultă un total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a anunţat pe 14 decembrie anul trecut că este în căutare de angajaţi pentru sucursala sa din România. Anunțurile postate pe site erau pentru cinci persoane, în Bucureşti, full-time: manager de magazin, consultant vânzări, manager de service şi doi tehnicieni pentru service. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
Text: Loredana Voiculescu/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon