Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk a deschis sucursală Tesla în România

Elon Musk - Tesla

Foto: Odd Andersen/ AFP / Profimedia

Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a deschis o sucursală în România, prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger, scrie Profit.ro.

Tesla Motors Romania a fost înființată în urmă cu 12 zile și are sediul social în clădirea Central Business Park din București, relevă date prezentate de termene.ro și citate de Profit.ro.

Orașele în care vor fi deschise stații Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) în acest an sunt București, Timișoara, Pitești și Sibiu.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, în România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime mai mică de doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Alături de cele cumpărate în 2020, rezultă un total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a anunţat pe 14 decembrie anul trecut că este în căutare de angajaţi pentru sucursala sa din România. Anunțurile postate pe site erau pentru cinci persoane, în Bucureşti, full-time: manager de magazin, consultant vânzări, manager de service şi doi tehnicieni pentru service. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
Text: Loredana Voiculescu/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon