Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk a deschis sucursală Tesla în România

Elon Musk - Tesla

Foto: Odd Andersen/ AFP / Profimedia

Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a deschis o sucursală în România, prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger, scrie Profit.ro.

Tesla Motors Romania a fost înființată în urmă cu 12 zile și are sediul social în clădirea Central Business Park din București, relevă date prezentate de termene.ro și citate de Profit.ro.

Orașele în care vor fi deschise stații Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) în acest an sunt București, Timișoara, Pitești și Sibiu.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, în România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime mai mică de doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Alături de cele cumpărate în 2020, rezultă un total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a anunţat pe 14 decembrie anul trecut că este în căutare de angajaţi pentru sucursala sa din România. Anunțurile postate pe site erau pentru cinci persoane, în Bucureşti, full-time: manager de magazin, consultant vânzări, manager de service şi doi tehnicieni pentru service. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult
Text: Loredana Voiculescu/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon