Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Elon Musk, o nouă declarație, un nou cripto-cutremur: nu mai acceptă plata în bitcoin pentru vânzările Tesla din cauza „utilizării în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare”. Efectul: bitcoin, scădere de 12%, ethereum -12%, elrond -7%, dogecoin -18%

Elon Musk - getty

Foto: Getty Images

Tesla a suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin din cauza problemelor legate de schimbările climatice, a declarat CEO-ul companiei, Elon Musk, într-un tweet.

Bitcoin a înregistrat o scădere cu mai mult de 10% după anunț, iar acțiunile Tesla s-au devalorizat, notează BBC.

Miliardarul Elon Musk pare astfel că se răzgândește, după ce compania Tesla anunțase că din martie va accepta criptomoneda ca formă de plată pentru mașinile Tesla, decizie contestată de către o parte dintre ecologiști și investitori.

În februarie, producătorul de vehicule electrice a dezvăluit că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din cea mai mare importantă monedă digitală din lume.

„Ne îngrijorează utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare, în special a cărbunelui, care are cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibil”, a scris Elon Musk.

„Criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere şi credem că au un viitor promiţător, dar acest lucru nu poate veni cu preţul impactului asupra mediului înconjurător”, a adăugat Musk.

Acesta a menţionat că producătorul de vehicule nu va vinde monedele bitcoin pe care le deţine, ci le va folosi pentru tranzacţii „de îndată ce minarea face tranziţia spre utilizarea unor surse de energie mai sustenabile”.

Potrivit platformei CoinMarketCap, bitcoin înregistra, la ora redactarii acestei informații, o scădere de peste 12% în ultimele 24 de ore, ethereum - scădere de 12%, elrond, un minus de 7%, dogecoin - minus 18%. Capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a înregistrat o scădere de peste 11% în ultima zi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Lumea a luat-o razna rau de tot daca pietele se misca atat de dramatic dupa declaratiile oricarui bufon. Dupa ce cumpara bitcoin de 1 miliard de EURO - l-a durut undeva atunci cat carbune a consumat - acum s-a razgandit si ii pasa de planeta. Un ipocrit care isi bate joc de noi de fiecarea data cand deschide gura, iar lumea si mai proasta se uita in gura lui. Sa intelegem ca masinille lui sunt numai din materiale reciclate, iar faimoasele baterii nu folosesc metale rare?
    • Like 0
    • @ Nume
      Daa, si cand inevitabil trebuie incarcate acele masini electrice, curentul de care au nevoie masinile alea e produs exclusiv de centrale eoliene si celule solare. Care la randul lor au fost fabricate fara nici un rezultant care sa polueze. Intr-adevar argumentul lui Musk aici e ilar.
      • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult