Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Elon Musk, o nouă declarație, un nou cripto-cutremur: nu mai acceptă plata în bitcoin pentru vânzările Tesla din cauza „utilizării în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare”. Efectul: bitcoin, scădere de 12%, ethereum -12%, elrond -7%, dogecoin -18%

Elon Musk - getty

Foto: Getty Images

Tesla a suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin din cauza problemelor legate de schimbările climatice, a declarat CEO-ul companiei, Elon Musk, într-un tweet.

Bitcoin a înregistrat o scădere cu mai mult de 10% după anunț, iar acțiunile Tesla s-au devalorizat, notează BBC.

Miliardarul Elon Musk pare astfel că se răzgândește, după ce compania Tesla anunțase că din martie va accepta criptomoneda ca formă de plată pentru mașinile Tesla, decizie contestată de către o parte dintre ecologiști și investitori.

În februarie, producătorul de vehicule electrice a dezvăluit că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din cea mai mare importantă monedă digitală din lume.

„Ne îngrijorează utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare, în special a cărbunelui, care are cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibil”, a scris Elon Musk.

„Criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere şi credem că au un viitor promiţător, dar acest lucru nu poate veni cu preţul impactului asupra mediului înconjurător”, a adăugat Musk.

Acesta a menţionat că producătorul de vehicule nu va vinde monedele bitcoin pe care le deţine, ci le va folosi pentru tranzacţii „de îndată ce minarea face tranziţia spre utilizarea unor surse de energie mai sustenabile”.

Potrivit platformei CoinMarketCap, bitcoin înregistra, la ora redactarii acestei informații, o scădere de peste 12% în ultimele 24 de ore, ethereum - scădere de 12%, elrond, un minus de 7%, dogecoin - minus 18%. Capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a înregistrat o scădere de peste 11% în ultima zi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Lumea a luat-o razna rau de tot daca pietele se misca atat de dramatic dupa declaratiile oricarui bufon. Dupa ce cumpara bitcoin de 1 miliard de EURO - l-a durut undeva atunci cat carbune a consumat - acum s-a razgandit si ii pasa de planeta. Un ipocrit care isi bate joc de noi de fiecarea data cand deschide gura, iar lumea si mai proasta se uita in gura lui. Sa intelegem ca masinille lui sunt numai din materiale reciclate, iar faimoasele baterii nu folosesc metale rare?
  • Like 0
  • @ Nume
   Daa, si cand inevitabil trebuie incarcate acele masini electrice, curentul de care au nevoie masinile alea e produs exclusiv de centrale eoliene si celule solare. Care la randul lor au fost fabricate fara nici un rezultant care sa polueze. Intr-adevar argumentul lui Musk aici e ilar.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult