Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Emoție de toamnă. Cum îți (re)amenajezi livingul împletind tonuri calde și accente vibrante

emotie de toamna

Fiecare anotimp își are propriul farmec, dar parcă niciunul nu pune atâta forță în orchestrarea simfoniei culorilor, așa cum o face toamna. În lumina sa blândă, galbenul, ruginiul, ocrul, verdele închis sau oranjul ni se dezvăluie în tonuri noi, iar combinațiile dintre ele reușesc să ne ia de fiecare dată prin surprindere.

Că încercăm să deslușim țesătura complicată a unei păduri de foioase, că ne plimbăm călcând zgomotos sau târând picioarele pe covorul multicolor de frunze uscate ori că ne lăsăm furați de culorile care se aprind și mai tare în razele de soare după o ploaie, toamna este în primul rând despre tentația de a contempla, de a căuta liniște pentru a-ți asculta gândurile. 

Poți menține și prelungi această stare dată de culoare prin aducerea în spațiul casei tale a unor elemente de design interior. Chiar dacă nu ai în plan o amenajare sau o reamenajare completă, sunt multe alte modalități prin care poți crea o atmosferă caldă și primitoare inspirată de toamnă.

Indiferent de planurile pe care le ai, DedeSign îți propune un concept de design interior din care te poți inspira dacă vrei să-ți creezi un spațiu în care să prelungești emoția de toamnă.

Esențele toamnei

Culorile alese sunt esențiale pentru a contura o atmosferă de toamnă. Poți alege orice nuanță emblematică pentru acest anotimp – galben, portocaliu, arămiu, ocru, verde închis - pe care să o pui apoi în valoare printr-un contrast puternic. Sau invers, ca în conceptul propus de Dedesign.

 

Aici culoarea principală este vibrantul violet. Poți vopsi un perete de accent sau chiar tavanul în această culoare. De asemenea, o canapea în această nuanță poate focaliza întreaga atenție într-un asemenea spațiu. În proiectul propus a fost integrată și o canapea de culoare gri, iar ca punct de legătură un covor în care se regăsesc nuanțele ambelor canapele.

Contrastul este realizat prin alegerea mai multor obiecte de culoare galbenă, cum sunt cele două fotolii de culoare galbenă, care conferă amenajării eleganță și căldură deopotrivă.

Accente pentru o atmosferă caldă

Lemnul induce senzația de căldură, iar pentru a o aduce și în spațiul tău, poți folosi, de exemplu, o măsuță de cafea din două piese, cu picioare de lemn.

În proiectul propus, s-au folosit și măsuțe anexe de un verde închis, care să creeze iluzia de adâncime și dinamism. Dacă vrei să accentuezi și mai mult senzația de confort și căldură, poți opta pentru o etajeră cum este Rio și Sardinia sau pentru o consolă Busta.

Dacă spațiul îți permite, încorporarea unui șemineu electric este binevenită. Îl poți plasa pe un perete accentuat cu piatră decorativă. Te poți bucura de el și de atmosfera pe care o creează în serile răcoroase de toamnă, dar și mai târziu, în iarnă.

 

Poți potența senzația de căldură prin amplasarea unor alte surse de iluminat cu lumină caldă, cum sunt, de exemplu, un lampadar sau o veioză. Nu uita de perne și de câteva pături pufoase.

Detalii semnificative

Pentru a aduce cu adevărat spiritul toamnei în living, valorifică și câteva obiecte ornamentale tematice: conuri, crenguțe uscate, lumânări, statuete, tablouri sau decorațiunile de perete specifice anotimpului. 

Poți alege finisaje aurii pentru obiectele decorative, astfel încât acestea să imite frunzele copacilor din acest sezon. Pentru un plus de eleganță, poți combina aceste decorațiuni aurii cu accente contrastante de negru.

Nu uita de verde

Este într-adevăr toamnă și chiar dacă îți amenajezi livingul sau o altă cameră lăsându-te inspirat de acest anotimp, plantele verzi nu pot lipsi din amenajare. Pentru că ne duc inevitabil cu gândul la natură și ne dau senzația de prospețime și conexiune.

  

Poți pune ghivece cu plante atât pe podea, cât și pe rafturi. Pentru continuitate cromatică alege aceleași nuanțe pe care le-ai mai folosit.

Nu este neapărat nevoie de o amenajare completă pentru a aduce culorile și atmosfera specifice toamnei în locuința ta. Poți opta pentru câteva piese de mobilier, câteva accente cromatice sau unul-două obiecte tematice.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă DedeSign, îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult
sound-bars icon