Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Este prea târziu sa ne vaccinăm acum împotriva gripei? Răspunsul medicilor

România nu are încă un număr semnificativ de cazuri de gripă (foto: Inquam Photos/ Costin Dinca).

Dar care sunt complicațiile ce pot apărea în urma unei gripe? „Putem să enumerăm apariția pneumoniei produse de virusul gripal, dar și suprainfecțiile care pot să apară după gripă. Pentru că de foarte multe ori, virusul gripal este cel care deschide calea unor infecții mult mai severe care pot fi adăugate după infecția inițială virală”, ne explică dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei. 

„Este foarte important să ne informăm din surse sigure. Mă refer la site-urile organizațiilor guvernamentale, mă refer la Institutul Național de Sănătate Publică, mă refer la site-urile societăților profesionale din România, cum ar fi site-ul Societății Române de Pediatrie, Societății Naționale de Medicină a Familiei, dar și la site-urile Centrului European de Prevenție a Bolilor, Centrului American de Prevenție a Bolilor, cât și al Organizației Mondiale a Sănătății”, spune el.

Este prea târziu să ne vaccinăm antigripal? 

Găsiți răspunsul în clipul video atașat la începutul acestui articol.

Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă vaccinez anual antigripal în luna octombrie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult