Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Este prea târziu sa ne vaccinăm acum împotriva gripei? Răspunsul medicilor

România nu are încă un număr semnificativ de cazuri de gripă (foto: Inquam Photos/ Costin Dinca).

Dar care sunt complicațiile ce pot apărea în urma unei gripe? „Putem să enumerăm apariția pneumoniei produse de virusul gripal, dar și suprainfecțiile care pot să apară după gripă. Pentru că de foarte multe ori, virusul gripal este cel care deschide calea unor infecții mult mai severe care pot fi adăugate după infecția inițială virală”, ne explică dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei. 

„Este foarte important să ne informăm din surse sigure. Mă refer la site-urile organizațiilor guvernamentale, mă refer la Institutul Național de Sănătate Publică, mă refer la site-urile societăților profesionale din România, cum ar fi site-ul Societății Române de Pediatrie, Societății Naționale de Medicină a Familiei, dar și la site-urile Centrului European de Prevenție a Bolilor, Centrului American de Prevenție a Bolilor, cât și al Organizației Mondiale a Sănătății”, spune el.

Este prea târziu să ne vaccinăm antigripal? 

Găsiți răspunsul în clipul video atașat la începutul acestui articol.

Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă vaccinez anual antigripal în luna octombrie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult