Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Este prea târziu sa ne vaccinăm acum împotriva gripei? Răspunsul medicilor

România nu are încă un număr semnificativ de cazuri de gripă (foto: Inquam Photos/ Costin Dinca).

Dar care sunt complicațiile ce pot apărea în urma unei gripe? „Putem să enumerăm apariția pneumoniei produse de virusul gripal, dar și suprainfecțiile care pot să apară după gripă. Pentru că de foarte multe ori, virusul gripal este cel care deschide calea unor infecții mult mai severe care pot fi adăugate după infecția inițială virală”, ne explică dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei. 

„Este foarte important să ne informăm din surse sigure. Mă refer la site-urile organizațiilor guvernamentale, mă refer la Institutul Național de Sănătate Publică, mă refer la site-urile societăților profesionale din România, cum ar fi site-ul Societății Române de Pediatrie, Societății Naționale de Medicină a Familiei, dar și la site-urile Centrului European de Prevenție a Bolilor, Centrului American de Prevenție a Bolilor, cât și al Organizației Mondiale a Sănătății”, spune el.

Este prea târziu să ne vaccinăm antigripal? 

Găsiți răspunsul în clipul video atașat la începutul acestui articol.

Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă vaccinez anual antigripal în luna octombrie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult