România nu are încă un număr semnificativ de cazuri de gripă (foto: Inquam Photos/ Costin Dinca).
Dar care sunt complicațiile ce pot apărea în urma unei gripe? „Putem să enumerăm apariția pneumoniei produse de virusul gripal, dar și suprainfecțiile care pot să apară după gripă. Pentru că de foarte multe ori, virusul gripal este cel care deschide calea unor infecții mult mai severe care pot fi adăugate după infecția inițială virală”, ne explică dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei.
„Este foarte important să ne informăm din surse sigure. Mă refer la site-urile organizațiilor guvernamentale, mă refer la Institutul Național de Sănătate Publică, mă refer la site-urile societăților profesionale din România, cum ar fi site-ul Societății Române de Pediatrie, Societății Naționale de Medicină a Familiei, dar și la site-urile Centrului European de Prevenție a Bolilor, Centrului American de Prevenție a Bolilor, cât și al Organizației Mondiale a Sănătății”, spune el.
Este prea târziu să ne vaccinăm antigripal?
Găsiți răspunsul în clipul video atașat la începutul acestui articol.
Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.