Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

EURO Selfie. Deocamdată, EURO e sub ape

Euro Selfie 2

Parisul nu e pregătit să înceapă fiesta EURO 2016. Sena i-a dat peste cap planurile și i-a înghițit deja câteva milioane bune de euro. Malurile Senei erau proiectate pentru un proiect grandios de atragere a fanilor veniți la Paris pentru fotbal. 

Era locul principal unde sponsorii campionatului urmau să-și recupereze banii investiți. Era o mare atracție pentru turiști, cu două Domuri construite, o scenă de spectacole și activități programate pentru 30 de zile. Era locul unde cele 24 de țări participante își trimiseseră artiști plastici pentru a desena cea mai mare frescă europeană. Și tot aici urmau să fie amplasate pavilioane (tip container) naționale, unde fiecare țară avea șansa să se prezinte publicului cu ce are mai bun. Nimic din toate acestea nu s-a amenajat.

Chiar și așa, zeci și sute de mii de euro investite în pregătiri s-au dus. Sau poate nu. Dacă se retrag apele, toate aceste proiecte s-ar putea reface pentru a prinde măcar jumătate de EURO și să mai producă ceva bani la organizatori și sponsori. Deocamdată, pe malurile Senei e turism de inundații. Lumea vine la promenadă și la foto de arhivă.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult