Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

EURO Selfie. Deocamdată, EURO e sub ape

Euro Selfie 2

Parisul nu e pregătit să înceapă fiesta EURO 2016. Sena i-a dat peste cap planurile și i-a înghițit deja câteva milioane bune de euro. Malurile Senei erau proiectate pentru un proiect grandios de atragere a fanilor veniți la Paris pentru fotbal. 

Era locul principal unde sponsorii campionatului urmau să-și recupereze banii investiți. Era o mare atracție pentru turiști, cu două Domuri construite, o scenă de spectacole și activități programate pentru 30 de zile. Era locul unde cele 24 de țări participante își trimiseseră artiști plastici pentru a desena cea mai mare frescă europeană. Și tot aici urmau să fie amplasate pavilioane (tip container) naționale, unde fiecare țară avea șansa să se prezinte publicului cu ce are mai bun. Nimic din toate acestea nu s-a amenajat.

Chiar și așa, zeci și sute de mii de euro investite în pregătiri s-au dus. Sau poate nu. Dacă se retrag apele, toate aceste proiecte s-ar putea reface pentru a prinde măcar jumătate de EURO și să mai producă ceva bani la organizatori și sponsori. Deocamdată, pe malurile Senei e turism de inundații. Lumea vine la promenadă și la foto de arhivă.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult