Sari la continut
alt

Nicu Panăcheck icon

Nicu Pană este consultant de strategie și management al vânzărilor. A lucrat în șapte țări pentru o serie de firme din domeniul telecomunicațiilor. Scrie din pasiune și nostalgie texte pe care nu și-a imaginat că le va scrie vreodată.


Articole publicate check icon

Telefoane concert

Am devenit oarecum nepopular în bula mea, suspectat de neconformitate ideologică, de miopie politică, de indulgență suspectă cu dușmanul valorilor democratice, liberale, europene. Am avut discuții dificile rezolvate doar prin suspendarea lor sine die într-un climat de nemulțumire reciprocă. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Euro

Dacă mâine am face un referendum cu o singură întrebare: Doriți să se legalizeze obligativitatea ca toți cetățenii acestei țări să fie sănătoși tun până la moarte? Care credeți că ar fi rezultatele? Îmi pare că în ciuda absurdității întrebării, electoratul ar clămpăni din ștampilă inexorabil: Îhî! Îhî! (FOTO: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Interviu job

A fost amuzant. Omul nostru s-a blocat chiar de la prima lectură, a început să râdă convulsiv încercând să reproducă inclusiv greșelile de ortografie, fără a le corecta. A abandonat încercare în mai puțin de 10 secunde privindu-ne uluit: „total brainfuck”, a decretat el. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Decizii proaste

Ce poate fi mai trist decât să te lupți cu prostul școlit, absolvent de înalte școli și mai ales MBA-uri obscen de scumpe? Bunica mea vehicula adesea o vorbă: „mamaie, unde e carte multă e și prostie multă.” (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Dan Negru

Dacă majoritatea românilor care consumă producții culturale nu merg la cinematograf, nu citesc cărți, dar fac audiență „fără număr pă sistem” revelioanelor cu maneliști și dau peste cap contoarele conturilor lor de You Tube, de ce am detesta, în numele unui elitism discutabil, șansa de a încerca să înțelegem ce anume ordonează acest univers aproape paralel din care ne tragem?

Citește mai mult