Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Europarlamentar PSD după ce socialiștii europeni au decis înghețarea relațiilor: Povestea cu respectarea statului de drept e pur electorală, ca să vorbim de-a dreptul pur și simplu

Socialiștii europeni au înghețat relațiile cu Partidul Social Democrat din România, pe care îl acuză de nerespectarea statului de drept. Prima reacție din PSD la acest anunț a venit de la europarlamentarul Răzvan Popa, „Povestea cu respectarea statului de drept e pur electorală, ca să vorbim de-a dreptul pur și simplu”, a declarat acesta la Digi24.

Foto: Facebook Răzvan Popa

„Ceea ce nu mi se pare corect față de România este ca oameni politici aflați în funcții de rang înalt să îi spună justiției din România să facă într-un anumit fel”, a susținut europarlamentarul PSD Răzvan Popa. 

„Așa cum v-am spus și mai devreme, socialiștii și cei din Germania, și cei din Spania, sunt în campanie electorală. Dacă ne uităm la performanța socialiștilor, în afară de PSD, este foarte slabă”, a afirmat el.

Popa a mai susținut că PSD a respectat linia grupului din Parlamentul European și a acuzat reprezentanții țărilor vestice că s-au înțeles împotriva celor din estul Europei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În felul lui,ipochimenul pesedist ajuns,vai nouă,la PE,nu face decât să devoaleze realitatea:pentru ei,pentru PSD,noțiunea de stat de drept este doar un moft,o iluzie.
  Și cum vedem că este în continuare pe un loc fruntaș în opțiunea de vot a românilor,înseamnă că ei înșiși,adică noi înșine,românii,nu le avem pe astea cu statul de drept,normele civice...
  Românii,se pare,au vrut în UE în speranța că li „se va da ceva”,nicidecum nu au luat seama și la paragraful cu obligații.Nicidecum nu au vrut în UE ca să urce niște trepte spre civilizația europeană.Au vrut doar un nou jupân care să le dea,dar să nu le ceară NIMIC.
  Altfel nu s-ar aduna ca azi,12 apr.2019,la un miting în Craiova,zbierând că dacă un anumit borfaș(dovedit) înfundă pușcăria pentru angajarea fictivă pe bani publici a două persoane,timp de câțiva ani(nu 6 luni),ei,votanții PSD.se vor duce să îl elibereze.
  Apropo:oare cum o vor face,vor ataca închisoarea?Așa cum NU au făcut părinții și bunicii lor nici ptr.Iuliu Maniu,nici ptr.Ion Mihalache,oameni care le-au dat o ȚARĂ...
  Bleah!
  • Like 0
  • @ Maria Rusu
   Delia MC Delia MC check icon
   Doamnă, exact așa, numai că NU sunt în fruntea opțiunii de vot a românilor, fac doar totul să pară așa.
   Cei de la Craiova sunt o mână de oameni plătiți într-un fel sau altul( din câte știu Craiova și Teleorman au primit fonduri mult peste medie).

   Post edit: și obligați https://www.facebook.com/1058116737612843/posts/2169446413146531/ plus un articol de aici, recent.
   • Like 0
 • Trebuia să o facă mai de mult. Nu trebuia să accepte actualul guvern psdalde la conducerea consiliului european. A fost o greșală care ne costă pe noi, romanii. Ne-au făcut numai de râs cu prostii și impertinenții trimiși acolo. Și au dat dovadă de trădare față de ue. UE e slabă. A permis prea multora să o submineze. Se cer masuri tranșante cu hoții și mincinoșii.
  • Like 1
 • Ăștia din PSD și ALDE se iau după Androneasca care-i asigură că ea a făcut tot posibilul ca școala românească să producă doar proști. Dar, ceva nu a mers și ne găsim în situația precum că ei, pișediștii sunt proști odată și proști a doua oară că ne cred pe noi proști. Deci înțelegi cum vine treaba : răde „hârb” de români care știu și înțeleg cum stă treaba în realitate.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Da, sigur, si marmota invelea ciocolata in staniol. PSD este cel mai frumos si mai bun partid din lume, iar problema cu respectarea statului de drept este doar in imaginatia europenilor, este o iluzie, o fantasma de cand s-a legalizat marijuana prin unele state vestice. Incredibil cum incearca astia din PSD sa distorsioneze realitatea. Se vede ca au fost scoliti pe la Moscova.
  • Like 3
 • Domnul Popa spune, nici mai mult, nici mai putin, decat ca suspendarea relatiilor cu PSD le aduce socialistilor vest-europeni un castig electoral. Gura pacatosului adevar graieste. Sigur, domnia-sa ar putea sa-si continue analiza si sa vada cum e posibil. Cum de PSD a ajuns un paria in ochii electoratului vest-european pana intr-acolo incat tovarasii (honni soit...) sai socialisti sa se dezica in scopuri electorale de el. Ramane pentru o analiza viitoare.
  • Like 2
  • @ Adrian Gabriel
   Delia MC Delia MC check icon
   Toată Europa știe de psd, am văzut reportaje la tv. Nici n-au ce face, trebuie să se dezică de ei, altfel abia atunci ar pierde.
   N-au făcut-o mai demult că uzanțele diplomatice presupun avertismente, timp, etc.

   Și încă, ceva de o asemenea anvergură n-a văzut nici Parisul nici Bruxelles. Pur și simplu nu știu cum să "apuce" problema, să nu facă mai rău (psd e în plin discurs anti-european, excluderea e de așteptat să alimenteze puternic această tendință de altfel îndelung și cu atenție căutată, cultivată, exacerbată ).
   • Like 0
 • check icon
  Păi, dă-ți, băbăete, demisia și vino acasă, dacă-s așa de răi europenii ăștia!
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult