Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a aflat „pe surse” că „într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă”

Renate Weber

Foto: Facebook Renate Weber

Europarlamentarul ALDE Renate Weber spune că într-o ședință a comisarilor europeni s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european să se retragă. Informația i-a parvenit „pe surse”. „Nu pot să vă spun decât că știu pe surse că într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă. Atât. Eu nu știu dacă s-ar putea retrage, asta urmează să vedem în zilele următoare, dacă oamenii vin la audierea organizată pe 26 înseamnă că nu se retragă. Deși, sigur, retragerea se mai poate face și după aceea. S-a discutat posibilitatea de a li se recomanda să se retragă. Asta pentru că nu statele pot să îi retragă, fiindcă ei nu sunt candidații statelor, candidaturile sunt individuale”, a declarat Weber pentru Republica.ro. Afirmația a fost făcută inițial dumină seara, la Antena 3.

Potrivit europarlamentarului ALDE, ar exista la nivel UE o intenție de a-i netezi fostei șefe a DNA calea spre conducerea Parchetului European. „Am publicat inclusiv pe Facebook analize în care am demonstrat că, mai multe luări de poziție și măsuri de la invelul Comisiei Europene indicau o dorința de a nu lega numele doamnei Kovesi de absolut niciun scandal din România. Persoana care totuși semnează niște protocoale secrete cu SRI, care își transformă procurorii din subordinea sa în subordonați ai unui serviciu de informații nici măcar nu este vreodată pomenită. Mie asta îmi spune, într-adevăr, că există o dorință de a o proteja pe dna Kovesi. De ce ar vrea cineva să o protejeze dacă nu spre a-i netezi drumul spre această poziție? Sunt strict analize pe baza mai multor lucruri pe care le-am văzut de-a lungul timpului”, a spus Renate Weber. În opinia acesteia, „poziția personală a dnei Kovesi ar vulnerabiliza instituția care este pe cale să se creeze. Și ar fi mare păcat”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • unii cred ca si la bruxelles merge ca in ro. Mda, hotul de furt se teme.
    • Like 2
  • Dacă a cuvântat la a3 e clar cât de mincinoasă și rău voitoare este această ipoteză. Asta este o veche europarlamentară, parazită, care nu a făcut nimic pentru binele țării, din contră. O jigodie ca toată adunătură de persiști și aldisti.
    • Like 1
  • Acesti europarlamentari tip Weber a noastra sunt acolo sa spioneze, sa ponegreasca si sa submineze EU. Ei sunt spioni, nu parlamentari si anti-EU pe fata!
    • Like 2
  • Cristi check icon
    Doamna prinde posturi de radio, dar fara RDS. D-aia nu ne poate da sursa.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult