Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a aflat „pe surse” că „într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă”

Renate Weber

Foto: Facebook Renate Weber

Europarlamentarul ALDE Renate Weber spune că într-o ședință a comisarilor europeni s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european să se retragă. Informația i-a parvenit „pe surse”. „Nu pot să vă spun decât că știu pe surse că într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă. Atât. Eu nu știu dacă s-ar putea retrage, asta urmează să vedem în zilele următoare, dacă oamenii vin la audierea organizată pe 26 înseamnă că nu se retragă. Deși, sigur, retragerea se mai poate face și după aceea. S-a discutat posibilitatea de a li se recomanda să se retragă. Asta pentru că nu statele pot să îi retragă, fiindcă ei nu sunt candidații statelor, candidaturile sunt individuale”, a declarat Weber pentru Republica.ro. Afirmația a fost făcută inițial dumină seara, la Antena 3.

Potrivit europarlamentarului ALDE, ar exista la nivel UE o intenție de a-i netezi fostei șefe a DNA calea spre conducerea Parchetului European. „Am publicat inclusiv pe Facebook analize în care am demonstrat că, mai multe luări de poziție și măsuri de la invelul Comisiei Europene indicau o dorința de a nu lega numele doamnei Kovesi de absolut niciun scandal din România. Persoana care totuși semnează niște protocoale secrete cu SRI, care își transformă procurorii din subordinea sa în subordonați ai unui serviciu de informații nici măcar nu este vreodată pomenită. Mie asta îmi spune, într-adevăr, că există o dorință de a o proteja pe dna Kovesi. De ce ar vrea cineva să o protejeze dacă nu spre a-i netezi drumul spre această poziție? Sunt strict analize pe baza mai multor lucruri pe care le-am văzut de-a lungul timpului”, a spus Renate Weber. În opinia acesteia, „poziția personală a dnei Kovesi ar vulnerabiliza instituția care este pe cale să se creeze. Și ar fi mare păcat”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • unii cred ca si la bruxelles merge ca in ro. Mda, hotul de furt se teme.
  • Like 2
 • Dacă a cuvântat la a3 e clar cât de mincinoasă și rău voitoare este această ipoteză. Asta este o veche europarlamentară, parazită, care nu a făcut nimic pentru binele țării, din contră. O jigodie ca toată adunătură de persiști și aldisti.
  • Like 1
 • Acesti europarlamentari tip Weber a noastra sunt acolo sa spioneze, sa ponegreasca si sa submineze EU. Ei sunt spioni, nu parlamentari si anti-EU pe fata!
  • Like 2
 • Cristi check icon
  Doamna prinde posturi de radio, dar fara RDS. D-aia nu ne poate da sursa.
  • Like 3


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult