Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Familia „normală” se trăiește, nu se strigă în stradă

Marș normalitate

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Vreau și eu categoria mea: al treilea zen!

O categorie pentru contribuabili corecți, heterosexuali, vaccinați, nefumători, carnivori, pietoni și votanți ai schimbării – consider că devenim o minoritate dubioasă, greu înțeleasă, discriminată prin trecerea cu vederea.

În cinstea noastră nu se organizează mitinguri pentru că suntem o minoritate fără stridențe și pretenții exacerbate, cu teamă de ridicol și de agresivitate.

Nu facem parte din grupuri țintă pentru că avem probleme mici, pe care ni le ducem singuri. În privat, în dormitorul nostru în care ne iubim discret lângă un sertar bine dotat cu taxe și impozite plătite la timp.

Întâmplător, suntem cei pentru care „tradițional” înseamnă, în primul rând, decent în gândire și obișnuit cu exercițiul civilizației.

Cei cărora ne este rușine de rușinea lor. De propaganda lor în se care aruncă valori mari precum „familia” drept nadă pentru scandal.

Cei care nu ne erijăm în judecătorii absoluți ai nimănui, care nu pretindem că știm noi mai bine ce vrea și ce gândește Dumnezeu.

Cei care prin emancipare înțelegem mai mult dialog, mai multă reflecție și substanță.

Cei pentru care cea mai urgentă normă ce trebuie impusă este cea a bunului-simț.

Cei care facem diferența între flirt și agresiune.

Cei care punem pe masă o ciorbă caldă cu același firesc cu care sărbătorim 8 Martie.

Cei care mergem pe jos, atenți să nu călcăm în noroc.

Cei care votăm tocmai pentru a ieși din acest „noroc”.

Dar, mai ales, cei care am învățat să fim „zen” ca să rezistăm în fața hoților, șoferilor, coalițiilor anti sau pro, bigoților, profitorilor, vracilor, defilanților.

Vreau și eu un miting: pentru susținerea bucătăriei tradiționale, că prea trăim într-o shaorma cu de toate!  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • florin check icon
    A naibii democratie. Opozitia are tot dreptul sa faca miting duminica de duminica, puterea nu. Ca coruptia, ca... Bai frate ruman, in atatia ani de zile DNA-ul a stopat plicul medicilor? Nu. Acolo se face scoala mitei iar procurorii platiti gras, chiar foarte gras n-au eradicat acest fenomen la nivelul omului de rand.
    Apoi multi stim ca PSD-ul vrea sa confiste referendumul cum au confiscat FSN-istii revolutia. Intrebarea este: de ce celelalte partide nu sustin referendumul ca doar este un drept constitutional?
    Aici e buba cea mare, veniti la noi sa va dam votul dar nu ne ascultati niciodata, Daca vestul spune ''culcat'', nu ramane nici unul dintre voi politrucii in picioare.
    Vedeti membrii fondatori ai coalitiei pentru familie si n-o sa gasiti nici un psd-ist. Chestia asta a aparut dupa cazul Botnariu din norvegia. Unii au inteles cum vor altii sa ne spurce si au facut un pas inainte: decat sa ajunga niste copii necajiti pe mana unor deviati sexual mai bine le interzice alora sa devina o familie cu drept de adoptie.
    Partea urata este ca acest drept constitutional este calcat in picioare de politrucii care se vaita ca uite domnule nu mai ies romanii la vot. Bai frate eu n-am semnat petitia aia ca n-am avut ocazia, dar eu si cei pe care-i cunosc ar merge oricand la referendumul asta, fara ezitare deci suntem mult mai multi decat cei 3 milioane de semnatari. Ar fi pentru prima data cand romanii ar face si ei ceva concret impreuna, nu votul ala de parlamentare cand habar n-ai pe cine girezi pana la urma. Asa m-am dus si eu sa votez cu tapul si cdr si dupa 4 ani o duceam mai rau nu mai bine. Asa l-am votat si pe Iohanis dar nu-mi inchipuiam ca vor omora oameni ca sa-si puna el guvern.
    Acum ar fi prima data cand romanii ridica capul din pamant si spun celorlalti; ''pana aici, asta nu acceptam''. Cat despre miting stiu foarte bine ce este: unii au scos 300 000 de fraieri in strada iarna, astialalti zic: lasa bai ca noi scoatem un milion. Mie nu-mi pasa de mitinguri d-astea manipulate, vreau ca politrucii sa respecte constitutia, sa organizeze referendumul ca asa e cinstit. Cat despre mitinguri... in 2014 am manifestat contra maidanezilor care au ajuns sa ne manance copii. Stiti cati eram la Piata Romana? Doar vreo 400, c restul se uita la tembelizor.
    • Like 0
  • O, da mi-a plăcut articolul!
    Pe viitor poate scoateți dintre etichetele categoriei eticheta „vaccinați”...
    • Like 0
  • Acel miting e de fapt mitingul lui Dragnea şi va fi de fapt un mare caraghioslâc fără legătură cu familia sau valorile tradiționale.
    • Like 0
  • Nu vă luați de șaorma, că atîta bucurie mai am și eu... :P
    • Like 0
  • Mihai check icon
    Fraza finala este f buna! Dar ptr aceasta saorma manelista in care traim nu suntem un pic vinovati? Pasivitatea pe care o manifestam in fata navalirilor "cultural "consumiste nu ne va ajuta sa ridicam societatea din mocirla spre care se indreapta. Hai sa indreptam un pic scoala si sa ne ocupam un pic mai mult de copii si incet incet vom mai indrepta lucrurile...
    • Like 0
  • Mitingul lui dragnea "mare, foarte mare" de 1 milion de oameni va fi un fâs pesedist cu aceleaşi câteva mii (zeci de mii) de bătrâni săraci şi proşti. Mai mult de-atât, marele referendum va fi un alt fâs, care va fi invalidat din cauza prezenţei scăzute. Iar noi, ăştia normali, muncitori, empatici, toleranţi şi inteligenţi n-avem nevoie de niciun miting.
    • Like 0
    • @ Andrei Olaru
      Atenție la etichete.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult