Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fără precedent: jandarmii au încercat să-i împiedice pe procurori și pe judecători să protesteze în fața Curții de Apel. Cine a dat ordinul

protest magistrati

Jandarmii au încercat luni să-i împiedice pe judecători și pe procurori să protesteze pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. 

Judecătorul Andreea Sârbu a declarat pentru Rezistența TV că li s-a transmis că este vorba despre un ordin al preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, prin care li se interzice acțiunea de protest pe treptele Palatului de Justiție, dar a adăugat că nu a văzut respectivul document. Judecătorul Andreea Sârbu a declarat că își dorește o revizuire a legilor justiției, care încalcă independența magistraților.

Întrebat de Rezistența TV de ce îi împiedică pe magistrați să protesteze, unul dintre jandarmi a răspuns că „este spațiul juridic al instituției”, iar aceasta „vrea să se delimiteze”, și magistrații pot face protest „în altă parte”. 

La protest au participat luni aproximativ 20 de procurori și magistrați.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma bucur de ce li se întâmplă magistraților, dar dacă își făceau treaba și aplicau legea nu se ajungea aici(iar asta îi doar început!). Până acum au stat letargici în speranța că nimeni nu îi va atinge nici cu o floare după pagubosul românesc,, capul plecat sabia nu-l taie"sau,, las'ca merge și asa". Sa speram ca pumnii care ii primim ne vor face sa ne trezim. Gânduri bune!
  • Like 0
 • Data viitoare ieșiți la vot. Fie ca va place sau nu oferta politica, mergeți și VOTAȚI oameni buni. Astfel nu vor putea avea puterea totala ca acum.
  • Like 1
 • Si uite asa putin cate putin dictatura incepe sa prinda contur.Cu ajutorul Danjarmeriei si al politiei mai nou.Mai cu forta,mai cu pulanul,mai cu gazul.
  Asta se intampla cand numesti la conducere incompetenti,dar lingai la cine si unde trebuie.Traiasca ciuma.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Eu nu inteleg cum niste gloabe PSD-iste, niste rahati cu ochi in frunte cu Dragnea pot sa ne aduca in starea asta. Pe cine cred ei ca sperie prin actiunile lor? Mi se rupe de penalii astia, de condamnații astia penal. Sa-si bage dictatura in fund pentru ca pe mine ma ia greața cand ma uit la ei si mi se rupe.
  • Like 1
 • fc check icon
  goagăl zice roșu elisabeta. 7 ianuarie - 7 iulie 2019. e bine să fie reținute astfel de nume. așa se clădește dictatura.
  vice - criștiu, costache, ghica.
  colegiu conducere - roșu, costache, cotorogea, iacob, criștiu, davidoiu.
  ăștia e toți.
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult