Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Fără precedent: jandarmii au încercat să-i împiedice pe procurori și pe judecători să protesteze în fața Curții de Apel. Cine a dat ordinul

protest magistrati

Jandarmii au încercat luni să-i împiedice pe judecători și pe procurori să protesteze pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. 

Judecătorul Andreea Sârbu a declarat pentru Rezistența TV că li s-a transmis că este vorba despre un ordin al preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, prin care li se interzice acțiunea de protest pe treptele Palatului de Justiție, dar a adăugat că nu a văzut respectivul document. Judecătorul Andreea Sârbu a declarat că își dorește o revizuire a legilor justiției, care încalcă independența magistraților.

Întrebat de Rezistența TV de ce îi împiedică pe magistrați să protesteze, unul dintre jandarmi a răspuns că „este spațiul juridic al instituției”, iar aceasta „vrea să se delimiteze”, și magistrații pot face protest „în altă parte”. 

La protest au participat luni aproximativ 20 de procurori și magistrați.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma bucur de ce li se întâmplă magistraților, dar dacă își făceau treaba și aplicau legea nu se ajungea aici(iar asta îi doar început!). Până acum au stat letargici în speranța că nimeni nu îi va atinge nici cu o floare după pagubosul românesc,, capul plecat sabia nu-l taie"sau,, las'ca merge și asa". Sa speram ca pumnii care ii primim ne vor face sa ne trezim. Gânduri bune!
  • Like 0
 • Data viitoare ieșiți la vot. Fie ca va place sau nu oferta politica, mergeți și VOTAȚI oameni buni. Astfel nu vor putea avea puterea totala ca acum.
  • Like 1
 • Si uite asa putin cate putin dictatura incepe sa prinda contur.Cu ajutorul Danjarmeriei si al politiei mai nou.Mai cu forta,mai cu pulanul,mai cu gazul.
  Asta se intampla cand numesti la conducere incompetenti,dar lingai la cine si unde trebuie.Traiasca ciuma.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Eu nu inteleg cum niste gloabe PSD-iste, niste rahati cu ochi in frunte cu Dragnea pot sa ne aduca in starea asta. Pe cine cred ei ca sperie prin actiunile lor? Mi se rupe de penalii astia, de condamnații astia penal. Sa-si bage dictatura in fund pentru ca pe mine ma ia greața cand ma uit la ei si mi se rupe.
  • Like 1
 • fc check icon
  goagăl zice roșu elisabeta. 7 ianuarie - 7 iulie 2019. e bine să fie reținute astfel de nume. așa se clădește dictatura.
  vice - criștiu, costache, ghica.
  colegiu conducere - roșu, costache, cotorogea, iacob, criștiu, davidoiu.
  ăștia e toți.
  • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult