Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Fără precedent: jandarmii au încercat să-i împiedice pe procurori și pe judecători să protesteze în fața Curții de Apel. Cine a dat ordinul

protest magistrati

Jandarmii au încercat luni să-i împiedice pe judecători și pe procurori să protesteze pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. 

Judecătorul Andreea Sârbu a declarat pentru Rezistența TV că li s-a transmis că este vorba despre un ordin al preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, prin care li se interzice acțiunea de protest pe treptele Palatului de Justiție, dar a adăugat că nu a văzut respectivul document. Judecătorul Andreea Sârbu a declarat că își dorește o revizuire a legilor justiției, care încalcă independența magistraților.

Întrebat de Rezistența TV de ce îi împiedică pe magistrați să protesteze, unul dintre jandarmi a răspuns că „este spațiul juridic al instituției”, iar aceasta „vrea să se delimiteze”, și magistrații pot face protest „în altă parte”. 

La protest au participat luni aproximativ 20 de procurori și magistrați.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma bucur de ce li se întâmplă magistraților, dar dacă își făceau treaba și aplicau legea nu se ajungea aici(iar asta îi doar început!). Până acum au stat letargici în speranța că nimeni nu îi va atinge nici cu o floare după pagubosul românesc,, capul plecat sabia nu-l taie"sau,, las'ca merge și asa". Sa speram ca pumnii care ii primim ne vor face sa ne trezim. Gânduri bune!
  • Like 0
 • Data viitoare ieșiți la vot. Fie ca va place sau nu oferta politica, mergeți și VOTAȚI oameni buni. Astfel nu vor putea avea puterea totala ca acum.
  • Like 1
 • Si uite asa putin cate putin dictatura incepe sa prinda contur.Cu ajutorul Danjarmeriei si al politiei mai nou.Mai cu forta,mai cu pulanul,mai cu gazul.
  Asta se intampla cand numesti la conducere incompetenti,dar lingai la cine si unde trebuie.Traiasca ciuma.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Eu nu inteleg cum niste gloabe PSD-iste, niste rahati cu ochi in frunte cu Dragnea pot sa ne aduca in starea asta. Pe cine cred ei ca sperie prin actiunile lor? Mi se rupe de penalii astia, de condamnații astia penal. Sa-si bage dictatura in fund pentru ca pe mine ma ia greața cand ma uit la ei si mi se rupe.
  • Like 1
 • fc check icon
  goagăl zice roșu elisabeta. 7 ianuarie - 7 iulie 2019. e bine să fie reținute astfel de nume. așa se clădește dictatura.
  vice - criștiu, costache, ghica.
  colegiu conducere - roșu, costache, cotorogea, iacob, criștiu, davidoiu.
  ăștia e toți.
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult