Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

FCSB nu e Rangers: o bătaie din care nu vom învăța nimic

Meciul dintre Glasgow Rangers și FCSB/

Foto: Neil Hanna / imago sportfotodienst / Profimedia

Meciul dintre Glasgow Rangers și FCSB ne răspunde și la întrebarea de ce nu joacă Ianis Hagi la echipa de club. Nivelul de adversitate pe care l-au simțit jucătorii echipei noastre, calitatea fizică a adversarilor, agresivitatea și spiritul lor de sacrificiu, de fapt toate acestea sunt calități ale fotbalului modern. Le au jucătorii noștri sau mai degrabă, cel puțin cei de la națională, sunt în faza de asimilare? Exact de asta s-ar putea să creștem cu Mircea Lucescu, singurul antrenor român care a simțit, pe pielea lui, pulsul fotbalului mare.

Să ne imaginăm doar dacă în locul celor de la FCSB ar fi fost naționala României, la ce intensitate a duelurilor ar fi trebuit să reziste naționala mare. Cam asta ne așteaptă când vom promova în eșalonul B al Ligii Națiunilor.

Dacă vreun suporter se gândea că Ianis joacă la o echipă fără calitate, a primit răspunsul aseară. Ca să înțelegem fenomenul și să ne punem in locul selecționerului, ar trebui să ne raportăm, în primul rând, la nivelul campionatului nostru când analizăm echipele la care joacă fotbaliștii români. Rezervă sau titular la echipa a doua la Glasgow e totuși un post onorabil, față de titular la o echipă din Liga 1.

Evident nu e ceea ce ne spune Regele, subiectiv din cale afară, dar deocamdată, școala românească de fotbal aici se află, asta produc pepinierele mioritice. Ianis este produsul unei academii etalon în România.

E drept, FCSB a fost așezată pe teren chiar de patronul cu multiple atribuții publice: antrenor, politician decisiv în alegerile prezidențiale și purtător al cuvântului Domnului. A prezentat primul unsprezece al echipei, cu câteva zile înainte de meci, de parcă marele Napoleon decisese să dezvăluie presei că își va ascunde armata în pădurile Austriei. De fapt, tactica patronului a fost să-l izoleze de unul singur pe Bârligea în față, de parcă era o iscoadă trimisă să culeagă date despre cum pleacă degajările scoțienilor direct pe atacanți. Restul jucătorilor au rămas ascunși în pădure, pe toată durata bătăliei, de parcă erau cu noi pe canapea la fiecare duel cu adversarii. Napoleon nu mai era acolo, făcea deja tactica cu Rapid și se pregătea să arunce cu ouă, pe la televiziuni, în propria armată.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Curățând mărul de coajă cu briceagul în timp ce ciobanul slugărește rațiunea de a fi oaie în curtea din Pipera poți vizualiza prestația dansată pe care mercenarul ți-o făgăduiește.
    • Like 1
  • andrei andrei check icon
    ianis hagi nu a jucat pana recent la echipa de club deoarce avea o clauza prin care daca atingea 100 de meciuri (avea 99) i s-ar fi marit salariul cu 364.000 lire pe an. cum a acceptat sa fie indepartata clauza cum a fost chemat la echipa si a inceput sa joace. putin studiu nu strica inainte de a scrie un articol
    • Like 0
    • @ andrei
      Vad ca functioneaza teoria conspiratiei.....
      Daca l-ar caracteriza ta-su, ar zice asa: "jucator bun, dar nu prea bun, a dat goluri multe, nu prea multe..."
      • Like 0
  • mg check icon
    ..mie unu, jocul de-aseară mi-a întărit ideea că Rangers e o echipă rudimentară, la care fiul lui Gică Hagi se poate remarca. Mai toți sunt băieți croiți pe alergătură, fără veleități tehnico-tactice. Au prins niște șuturi bune la poartă, pe fondul unor gafe impardonabile.

    FCSB a jucat într-o formulă absurdă, doar de dragul menajării titularilor, cu câteva excepții. Nici Târnovanu n-a prins cea mai bună zi, nici Bârligea, cu menținunea că ultimul nici n-a avut parte de vreo pasă acătării.

    Chiar și așa au avut perioade de joc în care au pasat bine, dar au apărut gafele.
    Au avut și ghinion cu golul ăla anulat.
    Nu cred că Rangers s-ar distra în Liga întâi, nici cu Rapid, nici cu CFR, nici cu Craiova, Dinamo, U Cluj... etc
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult