Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Festivalul de Film de la Cannes, în imagini. Cristi Puiu, fotografie de familie pe covorul roșu
Nu mai puțin de cinci pelicule românești sunt prezente la cea de 69-a ediție a Festivalului de la Cannes. „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, și „Bacalaureat”, regizat de Cristian Mungiu, au fost selecționate în competiția oficială a festivalului, în timp ce pelicula ''Câini'' a regizorului Bogdan Mirică este selectată în secțiunea „Un Certain Regard”.
În competiție mai sunt prezente două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, care concurează la Scurtmetraj, iar „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, în secțiunea Cinéfondation.
Sursa:
Clemens Bilan/Getty Images. Noul film al lui Crsti Puiu, „Sieranevada”, a fost primit cu căldură de criticii de film prezenți la Cannes. Regizorul român a fost întâmpinat cu aplauze pe covorul roșu, iar organizatorii au difuzat în onoarea lui o melodie românească. „Sieranevada” concurează pentru Palme d'Or.
Sursa:
Pascal Le Segretain/Getty Images. Actrița Dana Dogaru, regizorul Cristi Puiu, soția sa, producătoarea Anca Puiu, fetița lor, Zoe, și actorul Mimi Branescu participă la premiera filmului „Sieranevada”, la Cannes.
Sursa:
Andreas Rentz/Getty Images. Julia Roberts pășește desculță pe covorul roșu. Împreună cu producătoarea Jodie Foster, aceasta a sosit la festivalul de la Cannes pentru a lua parte la premiera filmului „Money Monster”.
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Fotografia alb-negru a actriției și producătoare Jodie Foster care a participat la Cannes la premiera peliculei „Money Monster”
Sursa:
Francois Durand/Getty Images. George Clooney și soția sa, Amal Clooney, iau parte la proiecția filmului „Money Monster”
Sursa:
Mike Marsland/WireImage/Getty Images. Imaginea prelucrată digital a lui George și Amal Clooney, la cea de-a 69 ediție a Festivalului de Film de la Cannes
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. George Clooney și Julia Roberts, râzând, înainte de premiera filmului „Money Monster”
Sursa:
Vittorio Zunino Celotto/Getty Images. Fotografia în alb și negru a Juliei Roberts sosind desculță pe covorul roșu de la Cannes
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Kirsten Dunst partidipă la premiera „Cafe Society” și la gala de deschiderea a celei de-a 69-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes
Sursa:
Francois Durand/Getty Images. Un polițist fotografiază cu telefonul mobil două tinere la Festivalul de Film de la Cannes
Sursa:
Francois Durand/Getty Images. O imagine generală cu catargele bărcilor, care pare desprinsă dintr-un film
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images, Doutzen Kroes ia parte la premiera „Cafe Society”. Imaginea a fost convertită în alb și negru
Sursa:
Vincent Desailly/ Getty Images. Woody Allen, Kristen Stewart și Jesse Eisenberg iau parte la premiera filmului „Cafe Society”.
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Justin Timberlake și Anna Kendrick, în fața fotografilor, la Cannes.
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Jessica Chastain, la premiera filmului „Cafe Society”.
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Vanessa Paradis, la premiera „Cafe Society”
Sursa:
VIncent Desailly/Getty Images. Julian Moore, la deschiderea celei de-a 69 ediții a Festivalului de Film de la Cannes
Sursa:
Vincent Desailly/Getty Images. Actrița Susan Sarandon pe covorul roșu de la Cannes, purtând o pereche de ochelari de soare supradimensionați.
Sursa:
Neilson Barnard/Getty Images. Naomi Watts, înaintea premierei filmului Cafe Society
Sursa:
Clemens Bilan/Getty Images. Fotografi în acțiune, înainte de premiera „Cafe Society”.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro
Primește cele mai bune articole din partea autorilor.
Comentarii. Intră în dezbatere
Pentru a putea comenta trebuie să fii logat
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre
editorialiștii platformei noastre.
Există două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre prețuri și efectele inflației, a devenit tot mai important să înțelegem ce factori influențează sectorul energetic și de unde vin fluctuațiile în costurile energiei.
Cred că orice film cu Tom Hanks trebuie văzut, pe post de terapie. Iar ultimul lui film, după best-seller-ul scriitorului suedez Fredrik Backman, este unul dintre cele mai bune pretexte să începi anul frumos și de mână cu un fals morocănos.
În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.