Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Festivalul de Film de la Cannes, în imagini. Cristi Puiu, fotografie de familie pe covorul roșu

Nu mai puțin de cinci pelicule românești sunt prezente la cea de 69-a ediție a Festivalului de la Cannes. „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, și „Bacalaureat”, regizat de Cristian Mungiu, au fost selecționate în competiția oficială a festivalului, în timp ce pelicula ''Câini'' a regizorului Bogdan Mirică este selectată în secțiunea „Un Certain Regard”. 

În competiție mai sunt prezente două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, care concurează la Scurtmetraj, iar „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, în secțiunea Cinéfondation.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult