Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Fiecare cu prigojinul lui

Prigojin încearcă să-l răstoarne pe Putin. Este povestea URSS din ultima sută de ani.

Prigojinul lui Lenin a fost Stalin. Djugașvili și-a izolat șeful în ultimii ani de viață, l-a pus sub control. Îndată ce Lenin a murit, aproape toată echipa vechilor bolșevici apropiați lui a fost exterminată om cu om. Au scăpat doar cei care trecuseră la timp de partea lui Stalin.

Prigojinul lui Stalin a fost Hrușciov.

Îndată ce Părintele Popoarelor a crăpat, Nikita Sergheevici i-a dezmembrat camarila, începând cu Beria, executat rapid.

Prigojinul lui Hrușciov a fost Brejnev, care l-a dat jos de la șefia URSS printr-o lovitură de palat fulgerătoare.

Prigojinul lui Gorbaciov a fost Elțîn. După anihilarea loviturii de stat a șefului KGB Kriucikov, Elțîn i-a tras URSS-ul de sub picioare lui Mihail Sergheevici.

Prigojinul lui Elțîn a fost Putin. Doar că nu l-a omorât.

Acum, i-a venit rândul și cimpanzeului sângeros. Orice s-ar întâmpla, zic să nu uitați niciodată un lucru: la cârma Rusiei, monstrul nu poate fi înlocuit decât de alt monstru.

P.S.

O observație. Până la liderul grupului de criminali Wagner, cel mai cunoscut rus pe plan mondial purtând acest nume a fost fizicianul Ilia Prigojin, al cărui nume îl poartă o teoremă celebră în termodinamică și o planetă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult