Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Fosta campioană de natație Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sporturilor în Franţa

Roxana Mărăcineanu

(Foto: Guliver/Getty Images)

O româncă a fost numită marți ministru al Sporturilor în guvernul din Franța. Este pentru prima dată când o personalitate de origine română ajunge membru al executivului de la Paris.

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, care are 43 de ani, a înlocuit-o pe Laura Flessel, care a demisionat din motive personale, scrie Paris Match. 

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roxana Mărăcineanu a emigrat cu familia ei în Franţa în 1984. În 1998 ea a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit titlul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney.

După cariera sportivă Roxana Mărăcineanu a ocupat timp de mai mulţi ani un post de consultantă la postul de radio Europe 1 şi în cadrul grupului France Televisions. Este căsătorită și are trei copiii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Citesc cu placere multe din articololele voastre dar aici...suna a ego romanesc.

  Nu e romanca, e plecata din '84. Are origini romanesti, da.

  Si noi nu avem nici un motiv sa ne mandrim cu ea fiindca mediul in care s-a format e Franta, nu Romania.

  Oricum nu prea vad cum te poti mandri cu ceva ce nu ai facut tu, dar asta e alta discutie deja :)

  • Like 0
 • Felicitări! Si felicitări politicii președintelui Macron care prin această numire transmite un mesaj deosebit lumii întregi despre Franța.
  • Like 0
 • Wow ! și ce ne împopoțonăm noi acum.... un scuipat nu merităm de la ea !
  Bravo fato ! o secundă să nu te uiți în urmă !
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult