Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fosta campioană de natație Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sporturilor în Franţa

Roxana Mărăcineanu

(Foto: Guliver/Getty Images)

O româncă a fost numită marți ministru al Sporturilor în guvernul din Franța. Este pentru prima dată când o personalitate de origine română ajunge membru al executivului de la Paris.

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, care are 43 de ani, a înlocuit-o pe Laura Flessel, care a demisionat din motive personale, scrie Paris Match. 

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roxana Mărăcineanu a emigrat cu familia ei în Franţa în 1984. În 1998 ea a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit titlul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney.

După cariera sportivă Roxana Mărăcineanu a ocupat timp de mai mulţi ani un post de consultantă la postul de radio Europe 1 şi în cadrul grupului France Televisions. Este căsătorită și are trei copiii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Citesc cu placere multe din articololele voastre dar aici...suna a ego romanesc.

  Nu e romanca, e plecata din '84. Are origini romanesti, da.

  Si noi nu avem nici un motiv sa ne mandrim cu ea fiindca mediul in care s-a format e Franta, nu Romania.

  Oricum nu prea vad cum te poti mandri cu ceva ce nu ai facut tu, dar asta e alta discutie deja :)

  • Like 0
 • Felicitări! Si felicitări politicii președintelui Macron care prin această numire transmite un mesaj deosebit lumii întregi despre Franța.
  • Like 0
 • Wow ! și ce ne împopoțonăm noi acum.... un scuipat nu merităm de la ea !
  Bravo fato ! o secundă să nu te uiți în urmă !
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult