Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fosta campioană de natație Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sporturilor în Franţa

Roxana Mărăcineanu

(Foto: Guliver/Getty Images)

O româncă a fost numită marți ministru al Sporturilor în guvernul din Franța. Este pentru prima dată când o personalitate de origine română ajunge membru al executivului de la Paris.

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, care are 43 de ani, a înlocuit-o pe Laura Flessel, care a demisionat din motive personale, scrie Paris Match. 

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roxana Mărăcineanu a emigrat cu familia ei în Franţa în 1984. În 1998 ea a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit titlul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney.

După cariera sportivă Roxana Mărăcineanu a ocupat timp de mai mulţi ani un post de consultantă la postul de radio Europe 1 şi în cadrul grupului France Televisions. Este căsătorită și are trei copiii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Citesc cu placere multe din articololele voastre dar aici...suna a ego romanesc.

  Nu e romanca, e plecata din '84. Are origini romanesti, da.

  Si noi nu avem nici un motiv sa ne mandrim cu ea fiindca mediul in care s-a format e Franta, nu Romania.

  Oricum nu prea vad cum te poti mandri cu ceva ce nu ai facut tu, dar asta e alta discutie deja :)

  • Like 0
 • Felicitări! Si felicitări politicii președintelui Macron care prin această numire transmite un mesaj deosebit lumii întregi despre Franța.
  • Like 0
 • Wow ! și ce ne împopoțonăm noi acum.... un scuipat nu merităm de la ea !
  Bravo fato ! o secundă să nu te uiți în urmă !
  • Like 2


Îți recomandăm

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult