Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fostul CEO Yahoo, Marissa Mayer, regretă că nu a cumpărat Netflix, cu 4 miliarde de dolari, în locul achiziției Tumblr în 2013. Netflix valorează în prezent 140 miliarde dolari

Marissa Mayer

Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marissa Mayer, fostul CEO al Yahoo, a recunoscut că în timpul mandatului său compania ar fi trebuit să cumpere Netflix sau Hulu în loc să achiziționeze Tumblr.

Potrivit lui Mayer, Netflix era estimat la 4 miliarde de dolari, în timp ce Hulu era evaluat la 1,3 miliarde de dolari în acea perioadă. Privind în urmă, Mayer consideră că oricare dintre aceste achiziții ar fi avut mai mult succes decât Tumblr, pe care Yahoo l-a cumpărat în 2013 printr-o tranzacție aproximată la 1,1 miliarde de dolari.

„Ne-am uitat la o achiziție transformatoare și am cumpărat Tumblr. În același timp, ne-am gândit și dacă este posibil să cumpărăm Hulu sau, ironic, Netflix. Și cred că Netflix era 4 miliarde de dolari, iar Hulu era 1,3 miliarde de dolari la acea vreme. Și oricare dintre acestea ar fi fost o achiziție mai bună”, a spus Mayer într-un interviu pentru Tech Brew.

Deși Yahoo a încercat să integreze Tumblr în strategia sa media, valoarea de piață a platformei a scăzut ulterior, dovedindu-se că prețul de achiziție din 2013 era mult prea mare.

În prezent capitalizarea Netflix depășește 140 de miliarde de dolari, iar Disney deține Hulu în calitate de acționar majoritar din 2019.

Oricât de mult regretă Mayer că nu a achiziționat Netflix pe vremea când era CEO Yahoo, regretul este mult mai profund în rândul foștilor directori ai Blockbuster. În 2000, cofondatorii Netflix, Reed Hastings și Marc Randolph, au încercat să-și vândă startup-ul către Blockbuster pentru doar 50 de milioane de dolari, însă au fost refuzați. La acea vreme, Netflix era un startup neprofitabil, care oferea închirieri de DVD-uri prin poștă, în timp ce magazinele Blockbuster erau o parte integrantă a vieții americane, potrivit Forbes.

Mayer este acum CEO și cofondator al Sunshine, un startup care oferă o aplicație care utilizează inteligența artificială pentru a organiza contacte pe smartphone-uri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult