Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fostul CEO Yahoo, Marissa Mayer, regretă că nu a cumpărat Netflix, cu 4 miliarde de dolari, în locul achiziției Tumblr în 2013. Netflix valorează în prezent 140 miliarde dolari

Marissa Mayer

Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marissa Mayer, fostul CEO al Yahoo, a recunoscut că în timpul mandatului său compania ar fi trebuit să cumpere Netflix sau Hulu în loc să achiziționeze Tumblr.

Potrivit lui Mayer, Netflix era estimat la 4 miliarde de dolari, în timp ce Hulu era evaluat la 1,3 miliarde de dolari în acea perioadă. Privind în urmă, Mayer consideră că oricare dintre aceste achiziții ar fi avut mai mult succes decât Tumblr, pe care Yahoo l-a cumpărat în 2013 printr-o tranzacție aproximată la 1,1 miliarde de dolari.

„Ne-am uitat la o achiziție transformatoare și am cumpărat Tumblr. În același timp, ne-am gândit și dacă este posibil să cumpărăm Hulu sau, ironic, Netflix. Și cred că Netflix era 4 miliarde de dolari, iar Hulu era 1,3 miliarde de dolari la acea vreme. Și oricare dintre acestea ar fi fost o achiziție mai bună”, a spus Mayer într-un interviu pentru Tech Brew.

Deși Yahoo a încercat să integreze Tumblr în strategia sa media, valoarea de piață a platformei a scăzut ulterior, dovedindu-se că prețul de achiziție din 2013 era mult prea mare.

În prezent capitalizarea Netflix depășește 140 de miliarde de dolari, iar Disney deține Hulu în calitate de acționar majoritar din 2019.

Oricât de mult regretă Mayer că nu a achiziționat Netflix pe vremea când era CEO Yahoo, regretul este mult mai profund în rândul foștilor directori ai Blockbuster. În 2000, cofondatorii Netflix, Reed Hastings și Marc Randolph, au încercat să-și vândă startup-ul către Blockbuster pentru doar 50 de milioane de dolari, însă au fost refuzați. La acea vreme, Netflix era un startup neprofitabil, care oferea închirieri de DVD-uri prin poștă, în timp ce magazinele Blockbuster erau o parte integrantă a vieții americane, potrivit Forbes.

Mayer este acum CEO și cofondator al Sunshine, un startup care oferă o aplicație care utilizează inteligența artificială pentru a organiza contacte pe smartphone-uri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult