Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fostul director al FBI, James Comey, îl acuză pe Trump că a spus „pur și simplu minciuni”

James Comey

Foto: Guliver Getty Images

Fostul director al FBI, James Comey, a povestit în timpul audierilor din fața Comisiei de Informații a Senatului american că a început să documentez întâlnirile avute cu președintele Donald Trump, pentru că a avut senzația, chiar de la prima întâlnire, că acesta ar putea minți în legătură cu cele spuse. 

Motivul pentru care a documentat întâlnirile cu Trump a fost faptul că pentru el era complet neobișnuit să discute o investigație în curs, cu atât mai puțin cu șeful statului, care era direct interesat de aceasta, dar și natura persoanei. 

„Această combinație de factori pur și simplu nu a existat cu președintele Bush sau cu președintele Obama”, a declarat Comey în timpul audierilor din Senat. 

Fostul director al FBI l-a acuzat pe Trump, care l-a concediat luna trecută, că a spus „pur și simplu miniciuni” atunci când a afirmat că în interiorul FBI există o degringoladă și că nu mai are autoritate în fața agenților. 

„Deşi nu este nevoie de nicio motivaţie oficială din punct de vedere legal pentru demiterea unui director al FBI, administraţia Trump a ales să mă defăimeze şi, mult mai important decât acest lucru, să defăimeze FBI, prin declaraţii potrivit cărora instituţia este în degringoladă, că era condusă necorespunzător, că angajaţii şi-au pierdut încrederea în şeful FBI. Toate acestea au fost doar minciuni. Vreau ca naţiunea americană să ştie acest adevăr: FBI este o instituţie onestă, puternică, este şi va fi întodeauna o instituţie independentă”, a adăugat el.

Comey a mai spus, sub jurământ, că nu are niciun dubiu asupra faptului că guvernul rus a încercat să se amestece în alegerile americane din 2016, că se află în spatele atacurilor asupra Partidului Democrat și în spatele atacurilor cibernetice asupra registrelor electorale. 

Comey a mai catalogat drept „îngrijorătoare” cererea lui Trump de a renunța la investigația îndreptată asupra fostului său consilier pe probleme de securitate națională, generalul Michael Flynn. Totodată, Comey a confirmat că, la momentul în care el a fost concediat, Flynn se afla sub investigație,

James Comey a fost concediat în mai, în timp ce conducea o investigație care avea drept obiect legăturile dintre Rusia și echipa de campanie a lui Trump. Mai mult decât atât, Trump i-ar fi spus lui Comey, potrivit mărturiei acestuia, că așteaptă din partea sa fidelitate. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Meshter check icon
  Asteptam cu mult interes expicatiile detaliate ale venerabililor din diaspora, tandemul (binomul?!) Martin-Tudoran. Noi nu prea pricepem, asa inapoiati cum suntem, ce se intampla acolo. Cu siguranta Trump are o strategie profunda, si liberalii au facut din nou spume, pana au reusit sa-l corupa pe Comey, n-asa?
  • Like 1
 • "Mr. Comey, did President Trump ask you to stop your investigation into the Russian links or to any of the connecting investigations?"
  Comey: "No."

  • Like 2
  • @ Semirhage
   check icon
   Comey’s statement says that Trump sought help ending any probe of former national security adviser Flynn, reiterating previously published reports about such claims. "Trump did not ask to do anything illegal nor did any of it have to do with Russia. Trump wanted a speedy conclusion to the Flynn investigation, that’s all."
   • Like 0
 • Si asta ar fi o noutate ca spune minciuni sau o LIBERTATE ?.romanii spun minciuni televizate de un deceniu si nu-i trage nimeni la raspundere...aaa, ca in prezent rolurile s-au inversat (roata se invarte) si miorita este mai desteapta si a "acumulat" mai multa lana din calatoriile de pe mapamond este o certitudine dar scopul nu scuza mijloacele adica miza este prea mare pentru a ramane indiferenti chiar daca mijloacele prin care anumite "elemente de sistem" au intrat in posesia unora sau altora prin furt intelectual cibernetic sau emotional, nu este asa ? (adevar propriu prezentat ca fapt divers)
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult