Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica acuză „orbirea” care i-a cuprins pe liderii liberali: O alianță cu PSD va duce la un Guvern de sufocare pentru PNL și va îndepărta electoratul nostru. Singura soluție rațională e coaliția PNL-USR-UDMR

Valeriu Stoica

Foto: captură Digi24

Valeriu Stoica, fostul președinte din anii 2000 al PNL, reclamă, în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, „orbirea” care i-a cuprins pe liderii partidului și consideră că singura „soluție rațională” pentru rezolvarea crizei politice e renunțarea la Florin Cîțu ca premier și refacerea alianței cu USR. 

„Eu cred că preşedintele României trebuia să-i spună lui Florin Cîţu că situaţia impune demisia lui. Nu trebuia să se ajungă la moţiunea de cenzură. A ieşit mult mai şifonat PNL şi a ieşit mult mai şifonat Florin Cîţu pentru că a fost demis primul ministru prin moţiunea de cenzură”, a explicat Valeriu Stoica.

„Cei care au provocat această criză – şi se cunosc personajele care au provocat-o - aceste persoane au fost iresponsabile. Dar bun, au greşit (...) dar deschizi ochii imediat şi vezi ce e de făcut. Este limpede că singura soluţie raţională este coaliţia PNL - USR PLUS – UDMR. Se spune: «Păi nu mai e posibilă». De ce nu mai este posibilă? Din cauza acestor ambiţii personale: din cauza tensiunilor, din cauza resentimentelor? (..) Nu este corect să spui că în această criză politică e foarte greu să negociezi cu USR PLUS pentru că e principalul vinovat. Are o răspundere USR PLUS în această criză, dar nu e singurul culpabil. PNL e la fel de culpabil, ba poate chiar mai culpabil decât USR PLUS. Ca să spui că e greu de negociat cu USR PLUS mi se pare un mod de a încuraja PNL să nu negocieze. Nu! PNL trebuie să negocieze cu USR PLUS şi condiţia USR PLUS este rezonabilă acum: nu se mai poate negocia cu PNL dacă impune în continuare acelaşi candidat pentru prim ministru. Cum să poţi să faci aşa ceva? Uneori mi se pare că trăim într-o piesă de teatru absurd”, a adăugat Valeriu Stoica.

Conform acestuia, susţinerile celor care îl vor în continuare premier pe Florin Cîţu sunt dovadă nu de „stângăcie politică” sau „nepricepere”, ci de „atitudine iraţională cu totul”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un om inteligent , cultivat si bun politician . Dupa 20 de ani de democratie in loc sa progresam ne-am ales cu, Citu , Gorghiu , Valceanu si Rares Bogdan , o echipa de combinagii si pescuitori in ape tulburi . Si prosti pe deasupra . Latra ca niste caini turbati in loc sa ia aminte la domnul Valeriu Stoica . Un PNL-ist mult mai adevarat decat ceata asta de zevzeci.
  • Like 1
  • @ Radu Bogdan
   Mr.Oh check icon
   Cine ar fi crezut atunci ca vom involua? Economicul si coruptia banului a infectat societatea. Umanitatea a disparut.

   Daca stai sa te gandesti comunistii l-au dat jos pe Ceausescu fiindca erau nemultumiti si vroiau accesul la bani. Si-au zis "de ce sa faca doar Ceausescu asa cand noi putem face la fel?".

   Vedem rezultatul.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult