Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fostul șef al Corpului de Control al premierului Cioloș: „Voi asista pro bono pe toți cei sancționați de către ASF pentru faptul că își exprimă un punct de vedere”

Valentin Mircea, fost șef al Corpului de Control al premierului Cioloș, a anunțat pe Facebook că va asista pro bono pe toți cei sancționați de către ASF pentru faptul că își exprimă un punct de vedere.

„Ceea ce face, servil, ASF, este inadmisibil. Fondurile de pensii private, ca și cetățenii care au bani acolo, au dreptul la opinie și chiar la critică. Așa începe o dictatură. Voi asista pro bono pe toți cei sancționați de către ASF pentru faptul că își exprimă un punct de vedere. Înțeleg că luarea de poziție a NN a stricat surpriza care se pregătește la Ministerul de Finanțe, dar ceea ce se întâmplă este uluitor și foarte, foarte periculos”, a scris pe Facebook Valentin Mircea.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat joi că a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social al companiei, echivalentul a 750.000 de lei, după scandalul privind posibila naționalizare a fondurilor private de pensii. Totodată, directorul general al companiei NN Pensii, Raluca Ţintoiu, căreia i-a fost retrasă autorizația ca urmare a mesajului trimis clienţilor, a fost amendat cu 100.000 de lei. 

„Au trimis informații înșelătoare, neprobate de documente oficiale, cu privire la o posibilă naționalizare a fondurilor de pensii, de natură să prejudicieze și care ar putea să destabilizeze piața de pensii. Sunt anumiți oameni ce au început să își dorească retragerea din pilonul II. Acest lucru nu se poate, din punct de vedere al legislației”, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreședintele ASF.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Antena 3 că autoritățile ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei, Guvernului olandez și conducerii din Olanda a companiei NN Pensii pentru emailurile transmise clienților. NN Pensii a trimis o scrisoare clienților săi în care îi înștiința că în spațiul public se discută despre naționalizarea sistemului de pensii private și îi îndemna să se implice activ „în demersuri de economisire suplimentară”. Liderul PSD Liviu Dragnea și ministrul Finanțelor Viorel Ștefan au precizat că nu există niciun proiect de naționalizare a fondurilor private de pensii. 

Reacția NN Pensii, după amenda de la ASF: „Măsurile anunțate nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN”

Consiliul de administrație al NN Pensii a transmis joi seara, printr-un comunicat, că reprezentanții companiei au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții ASF, ulterior căreia au luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail. 

„Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii.

Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II”, se arată în comunicat.

Compania dă asigurări că măsurile anunțate de ASF „nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Toată lumea are dreptul la opinie, nu la manipulare!
  NN-ul a practicat o manipulare ordinară. A spus că se vorbeşte în spaţiul public despre naţionalizarea fondului de pensii private. Cine "se vorbeşte"? Cătălin Predoiu? Opoziţia? Şi de ce este acuzat Guvernul? Că aşa prevede manualul de manipulare? Am crezut că am văzut totul în materie de manipulare în anii 90, m-am înşelat. SRS-ul era mic copil...
  • Like 0
  • @ Constantin
   Apoi dacă vorbim de manipulare , nimeni nu manipulează mai bine decât partidul bolșevic prin instrumentele clasice : Ghiță tv și antena 1 unde vin fel și fel de specialiști și prostesc lumea mai credula cum Soros , UE și alți fura țărișoară . Dom costel mai schimba domne canalul ! Pai adu-ți aminte cum ne asigura guvernul acum 3 luni ca OUG 13 nu e pe ordinea de zi și ne-am trezit cu ea la 10 noaptea . Hai las-o mai moale cu ofrandele aduse partidului bolșevic .
   • Like 3
  • @ Constantin
   Stimate domn,
   Uite ca eu sunt un client al fondului de pensii NN Pensii. Vreau sa spun ca ma bucur cand vad ca conducerea acestei firme este preocupata de aceleasi griji pe care le aveam si eu. Acel email primit si de catre mine m-a convins ca interesele firmei de administrare al fondului de pensii si cu interesele mele coincid.
   Probabil ca vor actiona ASF-ul in instanta si vor castiga.
   Ar trebui sa nu se mai preocupe politicienii atat de banii mei. Contributia mea la acel fond de pensii nu este impozit. Este proprietatea mea. Luati-va mana de pe banii mei!!!
   • Like 1
  • @ Ovidiu Mocanu
   Degeaba încerci sa-i explici tovarășului Costel ce înseamnă normalitatea . El e mare admirator al marelui cârmaci din Teleorman și al partidului bolșevic . El e unul din aia care le place sa le facă partidul programul zilnic . Ceva de genul : crede și nu cerceta .
   • Like 3
  • @ Ovidiu Mocanu
   Stimabile, fă puţin efort şi dă o dovadă de o minimă inteligenţă. Niciun membru al guvernului şi niciun membru PSD (membru, nu parlamentar...) nu a spus că se gândeşte cineva de la putere să adopte o asemenea măsură. Nu există o asemenea declaraţie. Este vorba despre o ştire inventată, o manipulare ordinară prin care s-a dorit scoaterea cetăţenilor în stradă. Este corect ca acea firmă să fie preocupată de interesele voastre comune, dar când dai un comunicat de presă şi acuzi trebuie să ai o minimă dovadă. Cum adică "se vorbeşte în spaţiul public"? Cine? De ce nu a cerut clarificări de la Guvern, dacă tot era preocupată...
   Dacă ar spune şi Grindeanu că, de exemplu, se vorbeşte în spaţiul public că NN-ul intră în insolvenţă? Asta ar fi o dovadă de responsabilitate, de prostie sau de manipulare? Cum să acuzi pe cineva de orice dacă nu ai o minimă dovadă? Voi chiar nu realizaţi că cei care acuză fără dovezi mizează pe prostia celor cărora se adresează? E-mail-ul vi la trimis pentru că vă cred proşti, nu pentru că vă respectă.
   • Like 0
  • @ Pinalti Gheorghe
   Eşti bizonul perfect.
   Eu când am votat am cercetat...Am votat singurul partid din România care a avut un program de guvernare care conţinea obiective şi termene. Tu ce ai votat? Lozinci şi embleme? Responsabilule....
   • Like 0
  • @ Constantin
   Diferența între bizon și tovaras sta in rumegat , primul " rumega ", al doilea crede fără sa-și folosească mintea tot ce zice partidul bolșevic . Pai in fițuica aia de o numești matale program , celebra ordonanța 13 ( de interes național la graba cu , care tovarăși au dat-o ) trebuia sa fie cap de lista . Așa ca las-o mai moale cu fițuica ( aia care promite construcția de fabrici de conserve și combinate metalurgice , ca nu prea are acoperire financiară in primul rând iar in al doilea , ca sa aplici un program el trebe sa fie conceput și aplicat de persoane competente , nu de secretare ( interne ) , analfabeți ( agricultura ) , strungari , ( energie ) , folcloriste ( munca ) , sa nu mai zic de marele cârmaci . E de ajuns sa vezi cum a gospodărit Teleormanul ca sa-ti dai seama ce fel de manager e marele cârmaci Dragnea . Sa nu mai vorbim ca 20 de ani a tot condus partidul bolșevic țara numai cu programe din astea pompoase iar beneficiile s-au văzut numai in buzunarele clientelei politice . Deci rumega și cercetează înainte sa aplauzi in picioare in fata televizorului tot ce-ți toarnă partidul bolșevic la Ghiță tv și Antena !
   • Like 2
 • check icon
  Incredibil ce presiune poate sa faca un organism care, in loc sa controleze o activitate si sa protejeze clientii - protejeaza "clientele" de partid si de stat;
  Si asta pe un purcoi de bani- salarizare din banul public + "autofinantare" ( din ce oare?!)
  • Like 1
 • Da pe maimuțele din parlament care Votează fără sa știe ce Votează cine-i amendează ?
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult