Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Frica din spatele urii

Carmen, Sclava iubirii, trimisa la Interne a lui L. Dragnea, a scos caii ca să-i intimideze pe manifestanți și, la o adică, să-i calce în picioare.

Înlocuiți caii cu țevi de pistol automat. Asta fierbe înlăuntrul unor Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Codrin Ștefănescu, L. Iordache, Steluța Cătăniciu, Ș. Nicolae. Dacă nu le-ar fi încă teamă de reacția NATO și UE, căci asta este diferența fundamentală față de decembrie `89, ar da ordin să se tragă în demonstranți, așa cum recomanda generalul lor, vorbitor la televizor, Pavel Abraham sau deputatul PSD care zicea că vrea să-i termine cu kalașnikovul pe cei din Piața Victoriei.

Ura strigacilor Puterii față de cei ieșiți în stradă le țâșnește prin toți porii. Dar ura are în spate și frică. Divizia de tancuri parlamentară PSD-ALDE nu e nicidecum atât de tare pe cât vrea să pară. Fisurile sunt deja vizibile cu ochiul liber și se adâncesc. 

Ieșirea săptămânală în stradă a avangardei zecilor de mii de oameni, dacă nu se va topi în grăsimea porcului și țuicii de Crăciun, este de maximă importanță, pentru că poate menține treaz gândul celor mult mai mulți care nu demonstrează, dar nu sunt idioți, nepăsători și egoiști, cum îi visează Puterea.

Celor care nu pot fi prostiți în 2017 cu pocnitorile propagandistice ale anului 1989: agenturili – Soros, trădătorii socialismului – statul paralel, „Nu ne vindem țara!” – multinaționalele, băncile și BNR care suge sângilii poporului.

Singura șansă a guvernanților este lehamitea, resemnarea, abandonul conștiințelor care pot să li se opună. De aceea, dragi compatrioți, nu mă urâți dacă vă urez Sărbători neliniștite! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • " Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Codrin Ștefănescu, L. Iordache, Steluța Cătăniciu, Ș. Nicolae. Dacă nu le-ar fi încă teamă de reacția NATO și UE, căci asta este diferența fundamentală față de decembrie `89, ar da ordin să se tragă ".....
  ca unul care era ....sa o pățească rău .în 89, pe principiul mai bine .....ma-sa (cu cratima!!!!!).....imi doresc ,dacă tot schimba ei și codul penal.....băgați mă băieți pedeapsa cu moartea ....ca eu cistig postul de calau!
  este o gluma....Dar știe cineva pe la ce Carefour își fac ăstia cumparaturile!?:))))))
  • Like 1
 • În lăcomia lor de putere, și aviditatea exacerbată pentru averi și bani, acești impostori mincinoși politici care țin frâiele puterii politice și guvernării, folosesc orice mijloace barbare de opresiune impotriva cetățenilor cinstiți, inteligenți și curajoși, care demască toate mârșăviile făcute de aceste specimene humanoide din Ciuma Roșie (PSD-ALDE-UDMR)!
  Sigur că frica și lașitatea care îi caracterizează, îi împing la aceste metode de intimidare impotriva poporului oprimat, pentru ca nu se înțelege de către aceste elemente parvenite și impostoare, că o DEMOCRAȚIE ADEVĂRATĂ se clădește pe niște reguli clare, în care primează valoarea, inteligența, onestitatea, respectul față de cultură și muncă si nu în ultimul rând modestia și bunul simț !!!
  • Like 4
 • Ieri caii, maine blindatele. Procedeaza ca nemtii, trec la pasul urmator in rezolvarea problemelor. In final vor avea scuza ca au epuizat toate mijloacele democratice, cineva va intra in panica si se vor pierde vieti omenesti. Schimbarea din 1989 sa realizat cu incuviintarea puterilor straine si sa vazut ce a iesit. Unicele variabile care pot hotara lucrurile sau schimba ceva sunt interesele financiare U.E si S.U.A ruinarea economica efectiva a tarii si schimbarile climatice.
  • Like 2
 • Ion check icon
  Jandarmeria, trebuie sa aiba mare grija cum se comporta. Exista o linie fina intre apararea poporului si tradarea poporului; chestie de interpretare... in justitie. Si mai e un lucru cu care trebuie sa fie grijulii; modul cum aplica legea aia cu demonstratiile din 1991. Ar fi periculos sa constate ca nu va fi putea fi pusa in practica lafel lin toate orasele tarii. M-as gandi la mai multe orase; incepand cu Timisoara, Cluj, Sibiu... etc!!!
  • Like 0
 • catalin check icon
  "In democratie hotii stau la puscarie" Eu ii vad in parlament si sunt satul de ei,acesti oameni opresc progresul tarii si viitorul copiilor nostri
  • Like 2
 • Domnule Popescu, n-am mai comentat pe Republica de la finalul anului trecut.

  Odată cu începutul atacului flagrant asupra statului de drept, declanșat de grupul infracțional organizat de la guvernare, și al protestelor ce i-au urmat, m-am mutat pe Facebook. Un facebook care m-a blocat, pentru că am distribuit evenimentul pentru protestul de ieri. Este incredibil ce vulnerabili suntem încă la cenzură.

  În aceste circumstanțe, din frustrare și poate cu un mic sentiment de vină, revin pe Republica.
  Observ că atât cantitatea cât și calitatea comentariilor de pe Republica au scăzut. Sau poate mi se pare mie. Totuși, nu cred că mi se pare. Așa că mă întreb: De ce?

  Poate că suntem deja cu toții prea obosiți. Recunosc, uneori nu pot să nu exclam: "Ce glumă proastă!". Cum ne-am putut imagina că, după 45 de ani de comunism feroce, am putea să trecem direct la democrație ? Cum ne-am putea imagina că o democrație poate exista fără ca societatea să-i înțeleagă și să-i accepte principiile ? Proabil că, la începutul acestui an, 99 din 100 de români habar nu aveau ce este acela un stat de drept și care sunt responsabilitățile și obligațiile cetățenilor și instituțiilor. Nu a existat nicio educație în acest sens.

  Poate că acest chin, prin care trecem de un an de zile, este un proces forțat de educare. S-a format o masă critică de oameni capabili să înțeleagă și să-și asume democrația. Suntem foarte aproape de testul final. După acest antrenament draconic întru democrație, poporul român va urma să dea testul final. Mai este foarte puțin. Suntem pe ultima sută de metri.

  Diferența se va face la nivel de celulă. La fel cum diferența dintre un salt reușit și unul nereușit, o poate face o fibră musculară care, după caz, se activează sau nu se activează, sau o mică discrepanță de precizie și coordonare a stimulilor electrici ce pleacă de la creier, la fel, diferența între un salt reușit către democrație, sau prăbușirea înapoi în totalitarism, se va face la nivel de individ. Participarea sau neparticiparea unui singur om la acest test poate fi decisivă. Treaba e că nu putem ști care este omul ăla.

  Suntem oare pregătiți ? Nu mai e timp.
  • Like 1
 • M-am saturat sa ies in fiecare duminica sa strig la ziduri..daca cu vorba buna nu merge,atunci,nu mai ramane decat sa vin la Bucuresti,direct Parlament ,ce poate sa imi faca decat arest si ceva amenzi..alta alternativa nu mai vad...Regret si acum ca in '90 ca nu am venit la Bucuresti sa fiu contra minerilor ,am sta ca prostul la TV si credeam minciunile lui Iliescu..Gata pana aici,nu mai tolerez minciuna si manipularea...suntem destui in tara asta care avem coloana vertebrala sa ne urcam frumos in masini si sa venim la Parlament...lupta finala v-a fii in fata parlamentului..poate (desii ,nu prea cred) in acest post de Craciun se vor intampla si minuni,pentru ca majoritatea din popor se roaga la dumnezeu pentru binele acestei tari...
  • Like 1
 • Iulius check icon
  Aseara in fata institutului Nicolae Iorga era pentru prima oara de cand am tot mers in piata, o masina a jandarmeriei cu tun cu apa pentru dispersia multimii...
  • Like 0
 • Le multumesc lui Charles Babbage, George Boole, Alan Turing, John von Neumann, Bill Gates, Tim Berners-Lee, Jeff Bezos, Tim Berners-Lee,Mark Zuckerberg. etc., ca altfel as fi trait orbit in veninul scuipat de Voiculescu, varanul devenit cobra-scuipatoare.
  • Like 2
 • Singura solutie, ADEVARATA revolutie !!!!!!!!!!!!!!
  Nu v-ati saturat de comentarii ? E timpul sa trecem la fapte. Daca nu avem capitalul intelectual s-o facem, inseamna ca ne meritam soarta sa ne rada in nas unul ca Dragnea !!! Traim intr-o lume murdara si fara idealuri. Numai prin noi insine o putem schimba, prin samanta de simt de dreptate care zace in noi. Nu putem astepta nimic bun de la acesti lideri. Ei nu apreciaza acest popor decat ca pe o gramada care ii sustine cocotati pe pozitiile inalte pe care nu le merita. Nu ati observat cum au amutit intelectualii anticomunisti? Specia aceasta e pe cale de disparitie.Cate figuri marcante de intelectuali au protestat ieri? PREA PUTINE! Oare nu e destul de revoltator ceea ce se-ntampla? Se asteapta niste motive mai acut mobilizatoare? Eu ii astept pe intelectuali sa dea un exemplu pentru ca masele sa capete curaj.
  • Like 5


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult