Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Funcţionarii şi cadrele didactice din Ucraina, obligate să se vaccineze

Ucraina - masca

Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autoritățile din Ucraina, unde doar 19% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anticovid, a anunțat joi că funcţionarii şi cadrele didactice vor fi obligate să se vaccineze, în decurs de o lună. Cei care nu se vaccinează urmează să fie suspendaţi din funcţie fără plată.

„Această decizie este menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor (...), prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului'', a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko, potrivit AFP, notează Agerpres.

Aproximativ 70% din cei circa 1,2 milioane de profesori ucraineni au primit, până la sfârşitul lunii septembrie, cel puţin prima doză de vaccin, iar 46% au schema completă.

Ucraina, ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, a înregistrat joi 15.125 de noi cazuri de COVID-19 şi 314 decese asociate acestei boli, un record al ultimelor luni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult