Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Un participant la mitingurile antivaccin ale AUR din Zalău, pe patul de spital: Îmi pare rău că am fost contra vaccinării și contra covid. Am să promovez vaccinul

FB-zalau24

Foto: zalau24

Un bărbat care a luat parte la mai multe proteste antimască în Zalău, fiind deseori în fruntea manifestanților, potrivit presei locale, a ajuns în spital, fiind diagnosticat cu Covid. Într-o postare pe Facebook, el scrie că îi pare rău că nu s-a vaccinat și că medicii sunt niște eroi, și promite că va promova vaccinarea. Postarea are atasată o imagine cu bărbatul aflat pe patul de spital.

„Vaccinați-vă, dragii mei. Mie îmi pare rău că nu m-am vaccinat. Nu lăsați să treacă timpul. Îmi pare rău că am fost contra vaccinării și contra COVID. Am să promovez vaccinul. Medicii sunt într-adevăr niște eroi, trebuie respectați, îmi aplec capul în fața lor”, a scris Erno Kovacs pe contul său de Facebook, notează zalau24.


Ulterior, bărbatul a editat mesajul și a eliminat îndemnurile la vaccinare, după care a șters postarea în care apărea cu masca de oxigen pe față.

El a revenit cu alte două postări, Într-una dintre acestea le mulțumește din nou medicilor: „Mulțumesc din suflet tuturor medicilor de la spitalul de boli infecțioase Zalau Sunteți adevărați eroi sunteți adevărați luptători cu acest nenorocit de virus imi aplec capul în fata dumneavoastră.”

În altă postare, le spune prietenilor virtuali că „a răcit”.

În luna aprilie, Erno Kovacs a fost amendat, alături de alți manifestanți, pentru că nu a purtat mască de protecție la miting.

Contactat telefonic de Monitorul de Sălaj, Erno Kovacs a declarat atunci: „Am fost chemat la sediul Poliției unde am fost audiat. (…) Sunt împotriva măștii, această pandemie mi-a distrus afacerea, ne distruge pe noi toți. (…)Sunt cercetat pentru că am strigat „Jos masca”, dar toată țara strică asta.(…). Avem dreptul să protestăm așa scrie în Constituție, pentru asta am luptat la Revoluție. Eu am fost urmărit și abordat de un jandarm și un agent de poliție, în timp ce eu vorbeam la telefon(…) Recunosc că am strigat împotriva măștii, nu port mască niciodată afară în aer liber. Amenzile le voi contesta în instanță pentru că sunt date abuziv și sunt date neconstituțional”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult