Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un participant la mitingurile antivaccin ale AUR din Zalău, pe patul de spital: Îmi pare rău că am fost contra vaccinării și contra covid. Am să promovez vaccinul

FB-zalau24

Foto: zalau24

Un bărbat care a luat parte la mai multe proteste antimască în Zalău, fiind deseori în fruntea manifestanților, potrivit presei locale, a ajuns în spital, fiind diagnosticat cu Covid. Într-o postare pe Facebook, el scrie că îi pare rău că nu s-a vaccinat și că medicii sunt niște eroi, și promite că va promova vaccinarea. Postarea are atasată o imagine cu bărbatul aflat pe patul de spital.

„Vaccinați-vă, dragii mei. Mie îmi pare rău că nu m-am vaccinat. Nu lăsați să treacă timpul. Îmi pare rău că am fost contra vaccinării și contra COVID. Am să promovez vaccinul. Medicii sunt într-adevăr niște eroi, trebuie respectați, îmi aplec capul în fața lor”, a scris Erno Kovacs pe contul său de Facebook, notează zalau24.


Ulterior, bărbatul a editat mesajul și a eliminat îndemnurile la vaccinare, după care a șters postarea în care apărea cu masca de oxigen pe față.

El a revenit cu alte două postări, Într-una dintre acestea le mulțumește din nou medicilor: „Mulțumesc din suflet tuturor medicilor de la spitalul de boli infecțioase Zalau Sunteți adevărați eroi sunteți adevărați luptători cu acest nenorocit de virus imi aplec capul în fata dumneavoastră.”

În altă postare, le spune prietenilor virtuali că „a răcit”.

În luna aprilie, Erno Kovacs a fost amendat, alături de alți manifestanți, pentru că nu a purtat mască de protecție la miting.

Contactat telefonic de Monitorul de Sălaj, Erno Kovacs a declarat atunci: „Am fost chemat la sediul Poliției unde am fost audiat. (…) Sunt împotriva măștii, această pandemie mi-a distrus afacerea, ne distruge pe noi toți. (…)Sunt cercetat pentru că am strigat „Jos masca”, dar toată țara strică asta.(…). Avem dreptul să protestăm așa scrie în Constituție, pentru asta am luptat la Revoluție. Eu am fost urmărit și abordat de un jandarm și un agent de poliție, în timp ce eu vorbeam la telefon(…) Recunosc că am strigat împotriva măștii, nu port mască niciodată afară în aer liber. Amenzile le voi contesta în instanță pentru că sunt date abuziv și sunt date neconstituțional”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult