Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gabriel Liiceanu: Liviu Dragnea e un personaj nefast. Istoria țării noastre se învârte de câțiva ani de zile în faptul că nu poate fi agățat

Filosoful Gabriel Liiceanu a spus, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că uneori istoria e făcută de o persoană și în acest moment problemele lui Dragnea au devenit problemele României. „În momentul de față, problemele României nu mai sunt problemele României, sunt problemele lui Dragnea. E o realitate pe care nu o putem contesta. Toți discută aceste lucruri. M-am uitat pe forumuri toți disc asta. Toți spun: Pleacă, domnule, lasă-ne în pace. Du-te naibii cu problemele tale. Ne sufoci țara, lasă-ne în pace!”, a spus Gabriel Liiceanu.

El a atras atenția că este foarte greu să obții continuitatea în bine în istoria unei țări, iar istoria României a fost în repetate rânduri fracturată. „Noi nu reușim să construim o continuitate în bine... Când spunem că lucrurile au pornit pe un drum ascendent, se produce o fractură a istoriei care ține ori de o conjunctură istorică, cum a fost AL Doilea Război Mondial, ori de un personaj nefast, care ne fracturează istoria, cum a fost Iliescu. Iliescu în loc să împingă istoria înainte a fracturat-o. Ne-a aruncat înapoi, lucrul ăsta se întâmplă acum din nou. Iar avem senzația că istoria se rupe că ne târguim cu tot felul de bandiți”, a declarat Liiceanu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea este un personaj nefast în istoria României, Liiceanu a replicat: „Cum să nu? Nu vedeți că batem pasul pe loc? Istoria țării noastre se învârte de câțiva ani în faptul că nu poate fi agățat, că lucrează prin interpuși.”

El a adăugat că după Revoluție forma supremă de libertate obținută a fost libertatea de a fura.

Emisiunea „În fața ta” în care este invitat Gabriel Liiceanu poate fi urmărită la Digi24 luni, începând cu ora 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Romanii sunt un popor egoist.Dragnea a fost artizanul campaniei electorale dusa de PSD in preajma alegerilor din decembrie 2016.Stia ca romanilor nu le pasa de viitor(copii si nepoti) ci de un prezent saracacios dar sigur.A promis pensii,salarii,ajutoare marite si romanii au votat cu ambele maini PSD!Si-au amanetat viitorul pentru un prezent mai sigur dar ce siguranta iti ofera saracia perpetua?!Dragnea este liderul pe care il vrea multimea,ce oameni!
  • Like 2
 • Ionel check icon
  Am dat de pe un canal pe altul aseara si am ajuns la aceasta emisiune. Cand l-am auzit spunand ca norocul justitiei din tara noastra a fost venirea in 2005 a Monicai Macovei si a lui Daniel Morar - ambii pusi de basescu, am inchis televizorul si m-am dus la culcare. Sincer, nu merita sa pierd timpul cu un laudac al lui basescu. Filosofia nu ajuta prea mult politicul, este buna, dar nu in politica.
  • Like 1
  • @ Ionel
   codo codo check icon
   Ce scurtatura de logica totusi! Daca i-a laudat pe unii pusi de Basescu e neaparat un laudac al lui Basescu si respectiva afirmatie e falsa. Poate era mai util sa verificati daca se sustin spusele lui. E trist cat de simplificat se poarta dezbaterea virtuala: catalogarile tin loc de argumente si verdictul cade. Ce bine ca avem telecomanda si trecem la altceva cand "vedem" un argument.
   • Like 3
  • @ Ionel
   dalex check icon
   In politica este bun "somnul ratiunii" si mersul la discoteca nu la vot.
   • Like 2
  • @ dalex
   Ionel check icon
   Pt stiinta "dalex" (FRUMOS PSEUDONIM ) am fost la vot si nu am votat psd.
   • Like 0
  • @ codo
   Ionel check icon
   A fost adus de basescu cu elicopterul prezidential la neptun....ce repede uita lumea !
   • Like 0
  • @ Ionel
   Ești pe dinafară rău de tot. Da, perioada basescu, atât la primărie cat si ca președinte, a fost cea mi bună, din acești 28 de ani scurși de la trădarea lui iliescu. Dar, in acest tot timp, cancerul societății pdsr, psd, conservatorii si multi alții, au făcut tot ce au putut, si au putut cu susținerea imbecililor, pomanagiilor și a hotilor, să-l împiedice, să-i răstălmăcească acțiunile si vorbele, să-l compromită, pentru a putea ei să fure in voie. Dragnea si tariceanu, doi borfași, penali, tot urla cu "lovitura de stat". Lovitură de stat au dat, de multe ori derbedeii pesederiști in alianță cu diverși nenorociți, ajunși în fruntea surogatelor de partide politice. Satisfacția a fost că, de fiecare dată, au luat-o peste bot. Dar au reușit, canaliile, să țină bunul mers în loc. Macovei si Morar au reformat cu adevărat justiția, nu ce face măscăriciul, slugoiul toader. Dacă nu te ajută capul ca să discerni intre bine și rău, intre adevăr si minciună, daca ești un susținător al hoților si trădătorilor, atunci chiar că nu ai de ce sa adulți filozofi. Pregateste-ti votul pentru derbedeii si borfășii pesedisti si a complicilor lor.
   • Like 0
  • @ Ionel
   Așa spun toți, in deosebi susținătorii pesete alde.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult