Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Gabriela Firea: Nu îmi doresc să candidez la prezidențiale, ci la Primăria Capitalei

Foto: Inquam Photos

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunțat că că îşi doreşte să candideze în 2024 la Primăria Capitalei.

„Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie, cu putere de muncă (...) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care, din păcate, sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social. (...). Deocamdată am, consider că o am deja, susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat. Preşedintele Ciolacu (preşedintele PSD, Marcel Ciolacu n.r) a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculaţii, cum că nu m-aş bucura de susţinerea colegilor", a declarat, miercuri, Gabriela Firea, citată de Agerpres.ro.

Gabriela Firea la Guvern

Pe de altă parte, Firea a afirmat că în cazul în care PSD va dori un alt candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, ea îl va susţine.

"În cazul în care colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie, să spunem, mai mult decât aş putea eu să ofer ca şi garanţie de responsabilitate în administraţie, nu este cu supărare, în politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorinţei de a face şi îl voi susţine. Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură. Dacă va fi cineva mult mai pregătit propus, nu ar fi nicio problemă, există loc sub soare pentru toată lumea. Eu aşa consider. Avem unde să muncim pentru cetăţeni, nu neapărat trebuie să fim într-o anumită poziţie. Iată că şi aici pot să fac anumite lucruri, spun că nu puţine, chiar dacă nu mai sunt primar", a spus Firea.

Ministrul Familiei a precizat că nu își dorește să candideze la Președinția României, „Este o imensă onoare şi le sunt recunoscătoare tuturor celor care au vehiculat şi numele meu, alături de alte nume de pe scena politică sau nu, care nu sunt acum în politică, dar ar putea la un moment dat să fie propuneri din partea unor partide sau a unor alianţe de partide în cursa cea mai importantă, cea pentru alegerile prezidenţiale, dar categoric eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti. Nici nu s-a pus problema, din punctul meu de vedere, să vizez o altă funcţie. Vă spun sincer, chiar sunt deranjată, dar nu mai anunţ de mult atunci când sunt deranjată, ca să spun aşa, m-am rodat din punct de vedere al expunerii publice când citesc anumite informaţii cum că eu mi-aş dori. Nu, nu-mi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale. Eu mi-aş dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţeleg că sunt anumite jocuri care se fac. Bineînţeles, întotdeauna trebuie să existe conflicte, pentru că dacă nu sunt conflicte, probabil că viaţa politică ar fi searbădă şi atunci trăim de multe ori şi din urzeli, dar nu e cazul în ceea ce mă priveşte", a mai spus Gabriela Firea citată de Agerpres.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mirea check icon
  Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită!
  Bucureștiul o merită pe "duamna cu sârma".
  • Like 0
 • Pai,ce afaceri sa faca la Cotroceni avand mirosul format la Primaria Capitalei cu buget gras.
  Bucurestenii sunt in stare s-o voteze,desi,si-au luat-o in "freza"cu Firea,Oprescu.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Marile jocuri politice din Romania cu mari nostri strategii politici despre care o sa se scrie carti de referinta pentru politica globala....Niste grobieni care nu stiu nimic altceva decat sa se sfasie pe ciolan.
  • Like 0
  • @ Nume
   Mirea check icon
   Cu *marii noștri strategi politici...
   • Like 0
 • Este "firesc" sa nu-si doreasca presidentialele. Presedintele este, de pe vremea lui ponta si dragnea, ceva decorativ, caricatural, un "paratrasnet" pentru ironiile si nemultumirile alegatorilor. Pe cand la pmb, stie ea bine, se poate fura, ai si de unde, "cumpara" mamelucii cu diverse vaucere si pomeni, atrage de partea sa si a partidului sleahta de hoti: popii. Astia din urma au suferit enorma ca nu a mai fost sarma in c.. la haznaua cu bani. Au suferit si ai ei, in special pandele ca nu a mai avut acces la banii capitalei. Au suferit "producatorii" de chiciuri diverse ce impopotonau strazile principale, au suferit behaitorii afoni dupa banii din urma "concertelor" de prost gust, ce nu si le dorea prea multa lume.. Odata cu venirea viperii toate nulitatile, toti tatuatii zbieretori isi vor reveni. Termoficarea va trece in uitare, vor apare o multime de machete de spitale ce nu vor vedea niciodata lumina zilei. Si cate si mai cate. O risipa desantata a banilor contribuabililor. Si turcii vor mai vinde cateva rebuturi drept autobuze, tramwaie "moderne". Vor urma, cel putin 4 ani de "vai noua". Isi vor reveni si tuterii alde badulescu, doar au "muncit" din greu in ultimii 4 ani la sabotarea si denigrarea lui nicusor care a indraznit sa o dea deoparte de la jefuit crezand ca va putea face el ce nu a vrut macar sa faca ea. Oricum, in ambele ipostaze, la pmb sau presedinta, noi vom avea numai de pierdut pe toate planurile. Si, c(i)olac peste pupaza, cu aur in ascensiune si cu gasca lui simion in oarece functii in stat dezastrul va fi deplin. Psd va fi tartorul cel mare. O sa ni se para perioada dragnea- dancila o minune pe langa ce va fi.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult