Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Gabriela Firea: Sunt patru, cinci nume propuneri de premier. Pe listă sunt și doamne

"Ne dorim să analizăm mai multe candidaturi de prim ministru. Vrem un om care să fie onest, un profesionist. Să ştie să coordoneze echipe, să ştie să-şi impună respectul. (...) Până la această oră, sunt patru, cinci propuneri de candidaţi, şi colegi din partid, şi oameni de stânga, care au colaborat cu noi. Pe listă sunt şi doamne. Mă bucur că sunt şi doamne. Femeile sunt extrem de eficiente, organizate. Sunt convinsă că vom alege cu mult mai mult discernământ, de această dată. Următorul premier va trebui să recupereze întârzierile. Orice proiect pe care vrem sa il avem finalizat anul viitor, trebuie început anul asta", a spus Firea.

Dragnea, despre viitorul premier: „Un om corect”

Luni, președintele Klaus Iohannis va organiza consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier. Șeful statului a descris deja profilul celui nominalizat: o persoană onestă, fără probleme penale. În plus, președintele îi cere viitorului premier să-l „convingă” că are „capacitatea să conducă Guvernul” și că se bucură de „o majoritate în spate”. 

După votul pentru moțiunea de cenzură, președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că are patru variante de premier, dar că va merge cu o singură propunere de premier la consultările de la Cotroceni. În privința profilului acestuia, Dragnea a spus: „Să fie un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la România TV că PSD are până acum patru-cinci nume pe lista scurtă de propuneri pentru funcția de premier. Propunerea cu care partidul se va duce luni după amiază în fața președintelui Iohannis va fi decisă luni dimineață în ședința Comitetului Național Executiv al partidului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este extrem de trist, poate chiar periculos pentru tara, ceea ce afirma madam Firea, si pare a fi o realitate in PSD, ca exista 4-5 oameni care indeplinesc conditiile impuse de Presedinte pentru a fi nominalizat pentru functia de PM (sa fie onest, nu si cinstit, fara probleme penale, profesionist, sa stie sa coordoneze echipe, sa stie sa-si castige respectul). Cu ceilalti, cu candidatii pentru posturile de ministri, cum o scoateti la capat ca 4-5 paie nu ajung la 20 de ministere! Daca in tot partidul atatia sunt cei ce satisfac astfel de conditii, de bun simt, fara de care nu se poate, nu vi se pare ca va autodesfiintati, ca va dovediti intreaga incompetenta, ca experi,mentati pe spinarea noastra, a cetatenilor, tot felul de solutii scoase din palarii (sau jobenuri) de scamatori si saltimbanci? Foarte trist doar ca gura pacatosului ne-a dezvaluit ceea ce in fond stiam de mult si anume ca Partidul lui Dragnea, construit dupa chipul si asemanarea lui, atata poate dar se gata de putere ca sa-si salveze pielea, nu a ursului din padure, ci a lui Omul.
  • Like 1
 • Doamne...fereste!!
  • Like 1
 • PSD-ul parca ar fi un fel de matrix.Gandim la fel,zambim la fel,furam la fel.Parul mi-se zgribuleste pe spate cand vad "monolitul de carton".Si totusi rezista,rezista si iar rezista...
  • Like 4
  • @ Nicu Dimitriu
   Dee Dee check icon
   Securitatea e mai rezistență. Nimeni nu-și face griji pentru ea.
   Important e să agiți propagandiștii în direcția pesedeului.
   Eficientizăm bugetul multinaționalelor pentru mită. În nicio altă țară de planeta Pământ cetățenii unei țări nu urlă când sunt adoptate măsuri de majorare a salariilor. Dar asta se întâmplă tocmai pentru că niciun propagandist nu este antreprenor, și niciun propagandist nu scrie pe bani obținuți din piața liberă.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult