Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gabriela Firea vrea să schimbe numele Pieţei Victoriei după moartea Regelui. În București există deja Piațeta Regelui Mihai

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că va propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai.

„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma...Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele. Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”, a scris Gabriela Firea.

În București există încă din 2012 Piațeta Regele Mihai, pe Bulevardul Kiseleff, între Piața Victoriei și Arcul de Triumf. 

La inaugurarea acesteia, care a avut loc în ziua în care Majestatea Sa a împlinit 91 de ani, a fost prezent chiar Regele Mihai, împreună cu familia Regală. Fostul primar general Sorin Oprescu a dezvelit atunci un bust care-l reprezintă pe suveran îmbrăcat în uniforma de mareșal.

(Foto: stirileprotv.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Theodor check icon
  Numele piatetei ar trebui extins la intregul Bvd. Kisseleff, care, dealtfel, i-a mai purtat numele din 1941 pana in 1948. Oricat de benefica a fost influenta generalului conte Kisseleff in istoria Principatelor, si a fost, el a comandat, totusi, administratia militara rusa in Tara Romaneasca. Iar unul dintre cele mai frumoase bulevarde bucurestene merita mai mult.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Aplauze.
  • Like 0
 • Nu va mai deranjati, "duamna" Firea. Acusi-acusi veti avea numele unui "tătuc", acum inca viu, că doar n-o fi nemuritor, cu care sa botezati piata cea mare!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult