Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Gabriela Firea vrea să schimbe numele Pieţei Victoriei după moartea Regelui. În București există deja Piațeta Regelui Mihai

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că va propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai.

„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma...Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele. Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”, a scris Gabriela Firea.

În București există încă din 2012 Piațeta Regele Mihai, pe Bulevardul Kiseleff, între Piața Victoriei și Arcul de Triumf. 

La inaugurarea acesteia, care a avut loc în ziua în care Majestatea Sa a împlinit 91 de ani, a fost prezent chiar Regele Mihai, împreună cu familia Regală. Fostul primar general Sorin Oprescu a dezvelit atunci un bust care-l reprezintă pe suveran îmbrăcat în uniforma de mareșal.

(Foto: stirileprotv.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Theodor check icon
  Numele piatetei ar trebui extins la intregul Bvd. Kisseleff, care, dealtfel, i-a mai purtat numele din 1941 pana in 1948. Oricat de benefica a fost influenta generalului conte Kisseleff in istoria Principatelor, si a fost, el a comandat, totusi, administratia militara rusa in Tara Romaneasca. Iar unul dintre cele mai frumoase bulevarde bucurestene merita mai mult.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Aplauze.
  • Like 0
 • Nu va mai deranjati, "duamna" Firea. Acusi-acusi veti avea numele unui "tătuc", acum inca viu, că doar n-o fi nemuritor, cu care sa botezati piata cea mare!
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult