Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Gabriela Firea: „Am închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei. O angajată a informat că a fost în excursie în Israel cu fostul ofițer MAI depistat cu coronavirus”

Covid-19, izolare la domiciliu

Foto: Inquam Photos

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 35, între pacienți aflându-se un medic gastroenterolog de la spitalul Dimitrie Gerota. 

Doctorița de la Gerota a intrat în contact cu fostul ofițer MAI, angajat la ADP sector 4, care a fost diagnosticat cu COVID - 19. Aceasta este primul medic infectat cu coronavirus în România și cea de-a 6-a persoană care a contractat virusul de la fostul ofițer de Poliție care a călătorit în Israel. O a șaptea persoană a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce a intrat în legătură cu acesta. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani, asimptomatic.

Printre persoanele infectate se află nora însărcinată a fostului ofițer și nepotul în vârstă de 3 ani, Potrivit Grupului de comunicare strategică, pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracțiunea de "zădărnicirea combaterii bolilor", prevăzută de articolul 352 din Codul Penal. Bărbatul ar fi ascuns faptul că a călătorit în Israel

Șeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și a împărțit și mărțișoare de 1 martie. Potrivit Grupului de comunicare strategică, pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracțiunea de "zădărnicirea combaterii bolilor", prevăzută de articolul 352 din Codul Penal. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că toți cei 70 de angajaţi ai Biroului de Evidenţă a Populaţiei au intrat în izolare la domiciliu, după ce o colegă a informat în cursul dimineţii că a fost în excursie în Israel cu fostul ofițer.

„Vă informez că am închis biroul de evidență a populației, pentru că o colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că a fost în Israel, în excursie, cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer. Toate cele 70 de persoane de la biroul de evidență a populației au intrat în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare și dezinfectăm deja toate birourile, toaletele, holurile de acolo”, a anunțat primarul general al Capitalei, miercuri, într-o conferință de presă.

„Pentru urgențele cetățenilor, am luat legătura cu directorul de la evidența populației, va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ștampilă, documente, ce e necesar pentru a elibera documentele urgente. Deci nu se închide activitatea, ci se lucrează de la domiciliu”, a mai spus Gabriela Firea, citată de Digi24.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat ulterior într-o conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne că până la această oră nu există un rezultat al testului în cazul acestei femei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ăștia doi o fi amanți?
  • Like 0
  • @ Moldovan Mircea
   Am văzut undeva scris că șmecherul domn Lupu(dar și ghinionist,wow!) ar fi încercat să ascundă pe unde s-a baladat tocmai fiindcă a fost cu amanta!
   • Like 0
  • @ Moldovan Mircea
   Dom'le, esti rautacios! Si-a aranjat omul familia toti cu job-uri bine platite la stat, el pensionar tanar s-a reangajat tot la stat, ce ai cu el acuma n-are voie omul sa aiba si amanta? EI na :-)
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult