Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Gabriela Firea: „Am închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei. O angajată a informat că a fost în excursie în Israel cu fostul ofițer MAI depistat cu coronavirus”

Covid-19, izolare la domiciliu

Foto: Inquam Photos

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 35, între pacienți aflându-se un medic gastroenterolog de la spitalul Dimitrie Gerota. 

Doctorița de la Gerota a intrat în contact cu fostul ofițer MAI, angajat la ADP sector 4, care a fost diagnosticat cu COVID - 19. Aceasta este primul medic infectat cu coronavirus în România și cea de-a 6-a persoană care a contractat virusul de la fostul ofițer de Poliție care a călătorit în Israel. O a șaptea persoană a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce a intrat în legătură cu acesta. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani, asimptomatic.

Printre persoanele infectate se află nora însărcinată a fostului ofițer și nepotul în vârstă de 3 ani, Potrivit Grupului de comunicare strategică, pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracțiunea de "zădărnicirea combaterii bolilor", prevăzută de articolul 352 din Codul Penal. Bărbatul ar fi ascuns faptul că a călătorit în Israel

Șeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și a împărțit și mărțișoare de 1 martie. Potrivit Grupului de comunicare strategică, pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracțiunea de "zădărnicirea combaterii bolilor", prevăzută de articolul 352 din Codul Penal. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că toți cei 70 de angajaţi ai Biroului de Evidenţă a Populaţiei au intrat în izolare la domiciliu, după ce o colegă a informat în cursul dimineţii că a fost în excursie în Israel cu fostul ofițer.

„Vă informez că am închis biroul de evidență a populației, pentru că o colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că a fost în Israel, în excursie, cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer. Toate cele 70 de persoane de la biroul de evidență a populației au intrat în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare și dezinfectăm deja toate birourile, toaletele, holurile de acolo”, a anunțat primarul general al Capitalei, miercuri, într-o conferință de presă.

„Pentru urgențele cetățenilor, am luat legătura cu directorul de la evidența populației, va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ștampilă, documente, ce e necesar pentru a elibera documentele urgente. Deci nu se închide activitatea, ci se lucrează de la domiciliu”, a mai spus Gabriela Firea, citată de Digi24.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat ulterior într-o conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne că până la această oră nu există un rezultat al testului în cazul acestei femei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ăștia doi o fi amanți?
  • Like 0
  • @ Moldovan Mircea
   Am văzut undeva scris că șmecherul domn Lupu(dar și ghinionist,wow!) ar fi încercat să ascundă pe unde s-a baladat tocmai fiindcă a fost cu amanta!
   • Like 0
  • @ Moldovan Mircea
   Dom'le, esti rautacios! Si-a aranjat omul familia toti cu job-uri bine platite la stat, el pensionar tanar s-a reangajat tot la stat, ce ai cu el acuma n-are voie omul sa aiba si amanta? EI na :-)
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult