Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Gabriela Firea: „După ce s-a scos taxa de mediu au venit iarăşi toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să facă un sondaj de opinie, în cadrul căruia să îi întrebe pe bucureșteni dacă sunt de acord cu introducerea unei taxe de mediu pentru mașinile care trec prin centrul Bucureștiului. 

Foto: George Călin/Inquam Photos

„În săptămânile următoare, vom avea o consultare populară, prin asociaţiile de proprietari şi prin primăriile de sector, de asemenea, va fi şi un sondaj de opinie, în care dorim să-i întrebăm pe bucureşteni dacă ar fi de acord, având în vedere creşterea numărului de maşini înmatriculate în Bucureşti, cu aproape 50.000 doar în acest an, şi ca urmare a eliminării taxei de mediu, să se introducă, pentru zona centrală, aşa cum se întâmplă în toate marile Capitale europene, o taxă de mediu. Nu avem stabilită valoarea, se fac acum nişte calcule”, a declarat Firea într-un interviu pentru Adevărul.

Aceasta a spus că, după scoaterea timbrului de mediu, au fost aduse în România „toate rablele”. „Vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Nimeni nu vrea să renunţe la maşina mică, locurile de parcare sunt cele pe care le ştiţi, scoţându-se taxa de mediu au venit iarăşi toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu putem continua aşa, nu avem cum să mergem pe acest drum. Oricâte măsuri ar lua o Primărie, tot sufocaţi suntem“, a adăugat ea.

Timbrul de mediu a fost scos în luna februarie a acestui an, în urma aprobării unei legi inițiate de președintele Camerrei Deputaților, Liviu Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Petre check icon
    PSD-ul se joaca cu banii nostri: Dragnea propune intrarea libera a rablelor, Firea propune taxarea rablelor la intrare. Iata cum creste PIB-ul cu 7%.
    • Like 0
  • Dupa un an Liviu si Gabi au constat ca in fata poluarii si a mizeriei din cocina numita Bucuresti, suntem cu totii egali si afectati. Si mai mult decat atat, ca sa reduci poluarea trebuie sa iei niste masuri care s-ar putea sa deranjeze niste domni si doamne cu IQ micutz care dau cu stampila unde le place.
    • Like 0
  • Ghinion, madame Firea, n-avem toți salarii de zeci de mii de lei și nici nu organizăm pelerinaje la pupat oase ca să ne luăm jipane noi-nouțe. Ușor să tragi de urechi de-acolo de sus, madame, nu mai știți cum să dați vina pe alții pentru incompetența voastră. Oferiți-ne alternative! Cad autobuzele de pe roți, circulă care cum poate, ți se lungesc urechile în stații de multe ori așteptînd un mijloc de transport în comun. Vara îți rogi moartea în ele de căldură. În loc să sari așa, țîfnoasă cum ești mata, mai bine pune mîna și rezolvă problema cu traficul și cu locurile de parcare. Poți? Că în campanie era ca și rezolvată, mai că pocneai din degete. Aaa, nu poți? Atunci ... allez vous faire voir, madame!
    • Like 4
    • @ Robert Steiner
      Ionel check icon
      Excelent comentariu ! Pentru trafic si transport in comun NU A FACUT NIMIC ! Dar, ce a facut ? Asi vrea sa vad si eu un material cu ce a facut aceasta doamna la primarie in 1,6 ani .
      • Like 0
  • Eu ii dau dreptate. Ma asteptam din partea guvernului o astfel de initiativa avand in vedere ca scotand taxa auto au crescut baza de impozitare, atat pt acciza cat si pentru reintroducerea taxei auto.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult