Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Gabriela Firea: „După ce s-a scos taxa de mediu au venit iarăşi toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să facă un sondaj de opinie, în cadrul căruia să îi întrebe pe bucureșteni dacă sunt de acord cu introducerea unei taxe de mediu pentru mașinile care trec prin centrul Bucureștiului. 

Foto: George Călin/Inquam Photos

„În săptămânile următoare, vom avea o consultare populară, prin asociaţiile de proprietari şi prin primăriile de sector, de asemenea, va fi şi un sondaj de opinie, în care dorim să-i întrebăm pe bucureşteni dacă ar fi de acord, având în vedere creşterea numărului de maşini înmatriculate în Bucureşti, cu aproape 50.000 doar în acest an, şi ca urmare a eliminării taxei de mediu, să se introducă, pentru zona centrală, aşa cum se întâmplă în toate marile Capitale europene, o taxă de mediu. Nu avem stabilită valoarea, se fac acum nişte calcule”, a declarat Firea într-un interviu pentru Adevărul.

Aceasta a spus că, după scoaterea timbrului de mediu, au fost aduse în România „toate rablele”. „Vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Nimeni nu vrea să renunţe la maşina mică, locurile de parcare sunt cele pe care le ştiţi, scoţându-se taxa de mediu au venit iarăşi toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu putem continua aşa, nu avem cum să mergem pe acest drum. Oricâte măsuri ar lua o Primărie, tot sufocaţi suntem“, a adăugat ea.

Timbrul de mediu a fost scos în luna februarie a acestui an, în urma aprobării unei legi inițiate de președintele Camerrei Deputaților, Liviu Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Petre check icon
  PSD-ul se joaca cu banii nostri: Dragnea propune intrarea libera a rablelor, Firea propune taxarea rablelor la intrare. Iata cum creste PIB-ul cu 7%.
  • Like 0
 • Dupa un an Liviu si Gabi au constat ca in fata poluarii si a mizeriei din cocina numita Bucuresti, suntem cu totii egali si afectati. Si mai mult decat atat, ca sa reduci poluarea trebuie sa iei niste masuri care s-ar putea sa deranjeze niste domni si doamne cu IQ micutz care dau cu stampila unde le place.
  • Like 0
 • Ghinion, madame Firea, n-avem toți salarii de zeci de mii de lei și nici nu organizăm pelerinaje la pupat oase ca să ne luăm jipane noi-nouțe. Ușor să tragi de urechi de-acolo de sus, madame, nu mai știți cum să dați vina pe alții pentru incompetența voastră. Oferiți-ne alternative! Cad autobuzele de pe roți, circulă care cum poate, ți se lungesc urechile în stații de multe ori așteptînd un mijloc de transport în comun. Vara îți rogi moartea în ele de căldură. În loc să sari așa, țîfnoasă cum ești mata, mai bine pune mîna și rezolvă problema cu traficul și cu locurile de parcare. Poți? Că în campanie era ca și rezolvată, mai că pocneai din degete. Aaa, nu poți? Atunci ... allez vous faire voir, madame!
  • Like 4
  • @ Robert Steiner
   Ionel check icon
   Excelent comentariu ! Pentru trafic si transport in comun NU A FACUT NIMIC ! Dar, ce a facut ? Asi vrea sa vad si eu un material cu ce a facut aceasta doamna la primarie in 1,6 ani .
   • Like 0
 • Eu ii dau dreptate. Ma asteptam din partea guvernului o astfel de initiativa avand in vedere ca scotand taxa auto au crescut baza de impozitare, atat pt acciza cat si pentru reintroducerea taxei auto.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult